Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ-Ρωσία: Εύθραυστες ισορροπίες και οιωνοί



Οι Πρόεδροι Πούτιν και Ομπάμα συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G20, στις 18 Ιουνίου στο Los Cabos του Μεξικού, όπου και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις. Στη συνάντηση ακούστηκαν διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας του σώματος. Τα ντοκουμέντα μένουν και θα τα θυμηθούμε σίγουρα στο μέλλον.
Του Xavier Lerma
Εφημερίδα Pravda
22 Ιουνίου 2012
Aπόδοση
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

"Θεωρώ ότι το πρόβλημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν θα λυθεί, ανεξάρτητα από το αν ο Ομπάμα θα επανεκλεγεί ή όχι", δήλωσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει επίγνωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στρέφουν και θα εξακολουθήσουν να στρέφουν πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ρωσίας και θα την περιζώνουν με στρατιωτικές βάσεις. Γνώριζε ότι οι αμοιβαίες υποσχέσεις των Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ αθετήθηκαν ήδη από τη δεκαετία του '90. Δεν περίμενε ποτέ οι Αμερικανοί να συμπεριφερθούν στη χώρα του καλύτερα απ' ό, τι στους ιθαγενείς Ινδιάνους. Ακόμα κι αν ο Ομπάμα έταζε τον ουρανό με τ' άστρα στον Πούτιν, ο δεύτερος δεν θα τον πίστευε. Προς τι, λοιπόν, αυτή η συνάντηση;

Δύο ώρες έμειναν μόνοι τους. Είμαστε βέβαιοι ότι το χαμόγελο χάθηκε απότομα από την έκφραση του Ομπάμα τη στιγμή που τον φόβισε ο Πούτιν, μιλώντας του για γεγονότα που ο Αμερικανός νόμιζε ότι και αυτός και η CIA ήδη γνώριζαν. Τη στιγμή που ξεστόμισε στον Ομπάμα, "Γνωρίζουμε τα σχέδιά σας, και πού ακριβώς βρίσκεται ο στρατός σας και οι πράκτορες σας. Ο Γ' Παγκόσμιος στα κεφάλια σας και το κρίμα στο λαιμό σας". Ο Ομπάμα περιορίστηκε στο να πει ότι δεν είναι υπεύθυνος και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε άλλη επιλογή.

Η διάχυτη ψυχρή, σκληρή πραγματικότητα και το άπλωμα των χαρτιών τους στο τραπέζι, που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, σίγουρα θα έκανε αυτές τις 2 ώρες να μοιάζουν με 2 χρόνια για τον Ομπάμα.

Ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν δική τους πορεία, επιλέγοντας να δημιουργήσουν δική τους αντιπυραυλική άμυνα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Δεν βλέπω τίποτε που θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την προσέγγισή τους".
Είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε κανονικά να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας:

"Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις συμμετέχοντες θα οικοδομήσουν από κοινού το σύστημα αυτό, και θα είναι σε θέση να αξιολογούν από κοινού τις απειλές, θα μπορούν να διαχειρίζονται το σύστημα και να λαμβάνουν αποφάσεις που θα αφορούν στη χρήση του".
Γνωρίζει καλά ο Ρώσος Πρόεδρος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά συνεχίζει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στις ΗΠΑ. Είχε ήδη δηλώσει λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση, ότι η κούρσα των εξοπλισμών έχει αρχίσει και ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή. Γνωρίζει ότι μπορεί να συνομιλεί με άλλες χώρες, όπως η Κίνα και το Ιράν, και να έχει πιθανότητες ανταπόκρισης για συνεργασία, αλλά μια τέτοια ανταπόκριση δεν θα έρθει ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τι είναι αυτό που κάνει τους Αμερικανούς να συμπεριφέρονται τόσο υπεροπτικά σε όλες τις άλλες χώρες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν πρόβλημα να συνάψουν φιλίες με τους Ναζί μετά τον πόλεμο, εντάσσοντας αρκετούς υψηλόβαθμους των SS στην CIA, και επιστράτευσαν ακόμα και τις γνώσεις του Βέρνερ φον Μπράουν για να πάνε στο φεγγάρι. Μετά έσκασαν μύτη όλα εκείνα τα υποχθόνια στοιχεία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της οποίας οι απαρχές εντοπίζονται στον γερμανοτραφή πρίγκηπα Bernhard (ψάξτε να βρείτε το βίντεο και τη φωτογραφία του με το ναζιστικό χαιρετισμό) ο οποίος ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος και των διαβόητων SS (Schutzstaffel). Και ο κόσμος μέσα στην αφέλειά του πίστεψε ότι οι Ναζί θα μας ξανάρθουν από την Αργεντινή…

Ο Πούτιν, που βλέπει τα σύνεφα της θύελλας να συσσωρεύονται, προειδοποίησε τον περασμένο Μάιο:

"Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του δικαιώματος κάθε έθνους να κάνει τις δικές του επιλογές είναι μια από τις σταθερές εγγυήσεις ότι η τραγωδία του παρελθόντος πολέμου (Β' Παγκόσμιου) δεν θα επαναληφθεί".
Ο Πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν πορεία κι έτσι έχει βαλθεί να μαζεύει συμμάχους από όλο τον κόσμο, όπως έκανε ο Τσώρτσιλ όταν ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσει την λαίλαπα που εξαπέλυσαν οι Ναζί. Οι BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) είναι μόνο μερικές από τις χώρες που έχουν συμμαχήσει με τη Ρωσία. Ακόμα και η Γαλλία διεξάγει σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Το 2009 η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, χάρισε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάτι που η ίδια ονόμασε κουμπί "reset" (μηδένισης και επανεκκίνησης). Του δήλωσε ότι και η ίδια και ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμούσαν να "επανεκκινήσουν" τη σχέση τους με τη Ρωσία. Ο Λαβρόφ της απάντησε με νόημα ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι το κουμπί που του έδωσε έλεγε "υπερφόρτιση". Η Χίλαρι γέλασε και του είπε, επίσης με νόημα, ότι δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να "υπερφορτίσει" τις ΗΠΑ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Λαβρόφ να χαμογελάει και να αστειεύεται με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει από τότε επιδοθεί σε μια "υπερφόρτιση" όλης της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας χάος και εξαπολύοντας και πάλι τα "σκυλιά του πολέμου".

Είτε τον συμπαθείτε τον Πούτιν, είτε όχι, η ειρήνη του κόσμου είναι στα χέρια του.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιλέξουν να στραφούν μακριά από τη βία.

Άρα, τα πάντα είναι στο χέρι του Βλαντιμίρ και της παρέας των φίλων του.

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα συσπειρώσει τη Ρωσία και άλλες χώρες, προκειμένου να αναχαιτίσουν από κοινού την επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Και πού ξέρετε… Ίσως να μπορέσει ακόμη και να αποτρέψει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.









Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Όλα έχουν δρομολογηθεί.....
    Τώρα πλέον περιμένουμε την επαλήθευση των προφητειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οχι μονο...περιμενουμε τη μετανοια και την αλλαγη του τροπου ζωης των Ελληνων προκειμενου να μας λυπηθει ο Θεος.Κυριολεκτικα κρεμομαστε απο το ελεος Του, θα ξεχωρισει η ηρα απ το σταρι με οσα αυτο συνεπαγεται.Υπαρχει δυστυχως μεγαλη αγνοια γυρω μας και θα πληρωθει ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ οι Αμερικάνοι ήταν πρωταγωνιστές στους Παγκόσμιους Πολέμους, κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από την επικράτειά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ayton ton πολεμο θα τον χασουν οσοι ζουν απο το σπαθι πεθαινουν απο αυτο στο τελοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]