Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαδίζουν στα όρια του διχασμού


Του Γιώργου Κράλογλου

Ενώ η μισή Ευρώπη παραμένει οικονομικά στο κόκκινο αλλά προσπαθεί να επιβιώσει με πολιτικές λιτότητας και έκτακτων μέτρων, στην Ελλάδα του καραγκιόζη και των «πλουσίων» Ελλήνων με τα δανεικά οργανώνουμε στρατόπεδα μνημονιακών και αντιμνημονιακών και ετοιμαζόμαστε πάλι να βγάλουμε τα μάτια μας.

Ενώ στην Ευρώπη γίνεται ήδη δεύτερη ανάγνωση των αρχικών στρατηγικών για έξοδο από την κρίση του ευρώ και της ευρωζώνης καθώς και για αποφυγή του οικονομικού ντόμινο στον ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα του χαβαλέ και του ωχαδερφισμού έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στις κατακτήσεις του «αριστερισμού» και του «εθνικισμού» στην Βουλή και στο πως θα ρίξουμε το συντομότερο την κυβέρνηση.

Αυτά εισπράττουμε μέχρι στιγμής ως λαός, ως ψηφοφόροι και ως κοινωνία... Γιατί αυτά βγάζουν προς τα έξω κόμματα και παρατάξεις.

Έτσι ενώ από την μία πλευρά η αναγκαστική σύμπλευση φιλελεύθερων, σοσιαλιστών και αριστερών οδηγεί σε ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί ιδιαιτέρως θετικά για το αύριο του τόπου, από την άλλη η κομματική μιζέρια και η αγωνία για το πολιτικό κόστος έκαναν αισθητή την παρουσία τους ακόμη και με την συγκρότηση της κυβέρνησης.

Αλλά εκεί όπου το πολιτικό καραγκιοζιλίκι παραμένει αχαλίνωτο είναι η αντιπολίτευση στο σύνολό της.

Η αξιωματική και η λοιπή αντιπολίτευση που έσπευσε (ακόμη και πριν την συγκρότηση της κυβέρνησης) να ετοιμάσει μνημόσυνο, παρερμηνεύοντας σκόπιμα το εκλογικό μήνυμα οργής στο καταστροφικό σύστημα του δικομματισμού σε μήνυμα διχασμού του λαού.

Στο λαό των δήθεν μνημονιακών κομμάτων και στον λαό των αντιμνημονιακών κομμάτων...

Για να δέσουν δε το βλακώδες πολιτικό εφεύρημα διχασμού (που βολεύει μόνο κόμματα και παρατάξεις) επανέφεραν τα γνωστά (παλαιοκομματικής ηλίθιας συνταγής) πολιτικά κατασκευάσματα περί οπαδών του μνημονίου και εχθρών του μνημονίου. Περί δεξιών πουλημένων στην Ευρώπη των τοκογλύφων και αριστερών ή εθνικιστών «αντιστασιακών» της καταπίεσης των μέτρων των μνημονίων.

Πρόκειται για φτηνή αντιπολιτευτική τακτική περιφερόμενων θιάσων που παριστάνουν τους πολιτικούς μόνο και μόνο για να βολευτούν ως επαγγελματίες πολιτικοί και να αποφύγουν έτσι την ανεργία μιας και οι περισσότεροι είναι ανεπάγγελτοι ή δεν έχουν να χάσουν τίποτε από την μορφή των απασχολήσεων που είχαν.

Γιατί, ας μην γελιόμαστε, τα λεφτά του Έλληνα βουλευτή (ακόμη και με περικοπές) δεν τα βγάζει σήμερα κανείς άλλος επαγγελματίας.

Άλλωστε είναι ο μόνος επαγγελματίας που «προσλαμβάνεται» για μια τετραετία και όχι για τετράμηνα και βλέπουμε...

Την χαρακτηρίζω φτηνή αντιπολιτευτική τακτική γιατί είναι ευτέλεια να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι ο οργισμένος και απογοητευμένος, στην πλειοψηφία του, λαός δεν ψήφισε ούτε δεξιούς, ούτε αριστερούς, ούτε εθνικιστές , ούτε ανεξάρτητους, ούτε εξαρτημένους...

Ψήφισε με τρόπο (πολύ σοφό) που σαφέστατα εξηγεί ότι θέλει σοβαρότητα, τιμιότητα, συνέπεια και έξοδο από την φτώχεια που τον οδήγησε η πολιτική του δικομματισμού της μεταπολίτευσης εξυπηρετώντας τις πελατειακές της σχέσεις και τις κλοπές μέσα από τα ήδη «ευλογημένα» τερατώδη σκάνδαλα.

Ο λαός δεν ψήφισε ούτε ιδεολογικά (γιατί οι ιδεολογίες προδόθηκαν από όλους) ούτε μνημονιακά ή αντιμνημονιακά.

Ψήφισε ζητώντας σιγουριά για το αύριο. Ψήφισε για επαναφορά της χώρας στην εθνική της κυριαρχία και του Έλληνα στην υπερηφάνεια που του αξίζει.

Είναι εγκληματικό λοιπόν να χωρίζουμε και πάλι τον λαό σε στρατόπεδα για να βολέψουμε την ιδεολογική μας ανυπαρξία.

Είναι αισχρό να παρερμηνεύουμε την λαϊκή βούληση για να χτίζουμε βλακώδη πολιτικά συνθήματα όπως τα δήθεν περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών Ελλήνων.

Γιατί στα δεσμά των μνημονίων μας οδήγησε κυρίως η αναξιοπιστία των πολιτικών από το 2004 και μετά με τα χαλκευμένα στοιχεία, με τις «κωλοτούμπες» και με τα ψέματα τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εντός της Ευρώπης.

Στην φτώχεια, στο κούρεμα μισθών και συντάξεων, στην κλοπή των ασφαλιστικών Ταμείων και στην ανεργία μας οδήγησε η επιμονή όλων των κυβερνήσεων στην συντήρηση των συντεχνιών και των προνομίων.

Χρέος λοιπόν για την κυβέρνηση αλλά και για την αντιπολίτευση, αν θέλουν να σεβαστούν το εκλογικό μήνυμα και να αποφύγουν τον διχασμό, είναι πρώτον να ξεχάσουν το πολιτικό κόστος. Δεύτερον να οδηγήσουν το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων εκεί που τους αξίζει όχι με κρατικές αργομισθίες και συντάξεις μαϊμούδες αλλά με σταθερή ανάπτυξη και επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και μισθούς σε ανθρώπινες αξίες.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να σχεδιάσει δρόμους για ανάπτυξη και τομείς για νέες δουλειές. Και η αντιπολίτευση να πιέσει για να γίνουν αυτά το ταχύτερο δυνατόν και όχι να πιέζει για να πέσει η κυβέρνηση όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο λαος ψηφισε σαν λαο-μαζα , κουνοντας κουρελοπανα και παλι ! στους δρομους και φωναζοντας ,ιδου , ιδου ο σωτηρας μας .
    Μωραινει Κυριος .... και ολα τα αλλα περι κομματων και συναφων αμπελοφιλοσοφιων , ειναι για αυτη την μαζα και οχι για εμας , σε τουτο το ιστολογιο .
    Αλλα ορθως ο Κων/νος τα προβαλη , για να ξερουμε και εμεις , με τι κουτοχορτο ταϊσουν τα γιδια που νομιζουν οτι κομματικες διαφορες και συμφεροντα , εμποδιζουν τους ηγετοσωτηρες να σωσουν την Πατριδα , που ομως μισουν , οπως ο δια-βολος , ο συμβουλος ΤΟΥΣ ,το λιβανι .
    Αποδειξη οτι μισουν την Πατριδα ΜΑΣ και το Γενος , ειναι οτι την Ελλαδα ΜΑΣ απο παραδεισο την εκαναν κολαση .
    Αυτος που εγραψε το αρθρο , σιγουρα δεν ξερει τι σημαινει ΗΓΕΤΗΣ .
    Ποιος ; που ; και ποτε , μαζεψε ενα σωρο αχρηστους , και με ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , αμορφωτους και Απατριδες να ηγηθη Εθνικης σωτηριας εκστρατεια ;
    Βαλτοι ειναι και υπολογοι συνεργασιας με δυναμεις του εχθρου .
    Ποτε θα το εμπεδωσουμε ;
    Οταν σερνονται μικροι και μεγαλοι διπλα σε τουμπανιασμενους απο την πεινα ;
    Μαλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ή κακώς ο ....λαός (σιγά τον λαό) ψήφισε αυτούς που πίστευσε ότι θα τον διασώσουν.....
    Πέραν του αποτελέσματος των εκλογών, ο λαός αυτός έδωσε ένα σαφές μήνυμα.
    Τέρμα τα μνημόνια ως έχουν και να υπάρξει σαφής βελτίωση των συνθηκών της ζωής και καθημερινότητάς του.
    Σχεδόν όλοι οι"ηγέτες" μας υποσχέθηκαν διάφορα προς αυτό τον σκοπό.
    Αυτοί όλοι οι Ούννοι και συν αυτοίς, μας μισούν θανάσιμα και θέλουν φυσικά να τα αρπάξουν όλα τζάμπα, έχουν αρχίσει δε πάλι τον γνωστό σκοπό "καμμία διαπραγμάτευση, ισχύουν τα πάντα κλπ", παρόλο του ότι δημόσια έχουν παραδεχθεί ότι όλα αυτά ήταν λάθος συνταγή.....
    Πρέπει λοιπόν και οι συνομιλητές τους αν δηλαδή έχουν και κάποια Εθνική και Ελληνική υπερηφάνεια και λογική, να τους θέσουν το θέμα των άμεσων αλλαγών και αυτών που υποσχέθησαν στον Λαό, Τώρα !!!
    Αν τα καθαρματίδια αυτά διαφωνήσουν, τότε η μόνη λύση που μένει είναι να τους φτύσουμε και να φύγουμε......με ότι αυτό σημαίνει για όλους...
    Από την άλλη πλευρά,η νέα συγκυβέρνηση άρχισε να παραπέμπει στις ήδη καλένδες, διάφορες εξαγγελίες της, οπως την ύπαρξη εξεταστικής για το πως φθάσαμε εδώ και την απόδοση ευθυνών στους προδότες υπεύθυνους, την μη ακυρωση του Νόμου Ραγκούση (παράνομες Ελληνοποιήσεις), ασάφεια για την ανακήρυξη της ΑΟΖ κλπ
    Έτσι θα προχωρήσουμε ???
    Το πάμε δηλαδή σε επανάσταση ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]