Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπερλουσκόνι: Η Τράπεζα της Ιταλίας να τυπώσει ευρώ ή εθνικό νόμισμα!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διατύπωσε μία πρωτότυπη πρόταση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της ΕΚΤ να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης, ή ειδάλλως να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος», έγραψε ο Μπερλουσκόνι.

«Η ΕΚΤ θα πρέπει να μεταβάλει την αποστολή της, θα πρέπει να μετατραπεί στον τελικό εγγυητή του δημοσίου χρέους (των μελών της ευρωζώνης) και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα», τονίζει ο Καβαλιέρε.

«Αλλιώτικα, θα πρέπει να έχουμε το σθένος να πούμε «τσάο-τσάο ευρώ» και κατ’ αυτόν τον τρόπο να βγούμε από το ευρώ, παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ, ή να ζητήσουμε από τη Γερμανία να φύγει εάν δεν συμφωνεί», τόνισε.

Ο Μπερλουσκόνι, του οποίου το κόμμα εξακολουθεί να κατέχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, κάλεσε επίσης τον διορισμένο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι όπως αναφέρει το parapolitika.gr, «να αλλάξει πολιτική γραμμή» και να αντιμετωπίσει «σθεναρά» την ΕΚΤ.

«Η τρελή μου ιδέα είναι πως η Τράπεζα της Ιταλίας θα πρέπει να τυπώσει ευρώ, ή να αρχίσει να τυπώνει το δικό μας νόμισμα», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, κάνοντας έμμεση αναφορά στη λιρέτα.

«Σας καλώ να το σκεφθείτε σοβαρά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]