Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέφτει η Θράκη, πέφτουν και οι μάσκες...

Πρόβα ναζισμού στην Κομοτηνή

Στις 11.05.11 προβλήθηκε στην Κομοτηνή, στον κινηματογράφο ODEON, το ντοκυμανταίρ «Πρόσθεση, όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, όχι διαίρεση» του Προγράμματος Φραγκουδάκη.

Ήταν μια προβολή που είχε επίσημο χαρακτήρα μιας και ήταν παρούσες οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα. Το παρόν και το «κλίμα» έδωσαν με την παρουσία τους ο μεταφραστής του Τούρκου προξένου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων Ε.Π.Α.Θ., οι οποίοι αν και πομακικής καταγωγής (Κέχρος, Χλόη κτλ), έχουν προσχωρήσει πλήρως στους μηχανισμούς του τουρκικού εθνικισμού. Επίσης, με το καλημέρα διαβάστηκε από την Φραγκουδάκη χαιρετισμός του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αμέτ Χατζηοσμάν ο οποίος μιλούσε για κατάθεση νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο καταργείται η Ε.Π.Α.Θ. Με το που διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα η Φραγκουδάκη, ακούστηκαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους επισήμους (μουσουλμάνους και … χριστιανούς!).

Στη συνέχεια, προβλήθηκε το ντοκυμανταίρ στο οποίο διαπιστώνει κανείς τους άξονες του Προγράμματος που κλίνουν απροκάλυπτα προς την τουρκική πλευρά συμφερόντων.

1. Το κυρίαρχο στοιχείο για το Πρόγραμμα είναι η διγλωσσία: ελληνικά και τουρκικά. Τα παιδιά θεωρούνται τουρκόφωνα ανεξαρτήτως καταγωγής. Όλες οι δραστηριότητες που υποστηρίζουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας έχουν στήριξη από την τουρκική γλώσσα. Η πομακική γλώσσα παρουσιάζεται στο ντοκυμανταίρ ως …φολκλόρ, ως κάτι το …γραφικό. Ενώ η ρωμανί αγνοείται προκλητικά.

2. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στα ΚΕΣΠΕΜ. Εκεί έγιναν σεμινάρια ξένων γλωσσών.. για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετείχαν στο Πρόγραμμα (βλ. και άρθρο στο φ. 48), με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την μητρική γλώσσα των παιδιών. Η μόνη γλώσσα που διδάχθηκε μέχρι σήμερα είναι ΜΟΝΟ τα τουρκικά. Ούτε λόγος για τα πομακικά ή την ρωμανί.

3. Επιμορφωτικά παιχνίδια: τα μουσουλμανάκια στα πλαίσια του Προγράμματος έπαιζαν επιμορφωτικά παιχνίδια στους υπολογιστές με κυρίαρχες γλώσσες τα τουρκικά και τα ελληνικά.

4. Κινητές μονάδες του ΚΕΣΠΕΜ: Οι καθηγήτριες που πήγαν με τα βανάκια στα ορεινά Πομακοχώρια συνοδεύονταν από οδηγούς, οι οποίοι έπαιζαν και το ρόλο «διαμεσολαβητών» μεταξύ των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Αυτοί οι οδηγοί και διαμεσολαβητές ήταν εκτουρκισμένοι Πομάκοι. Με έκπληξη είδαμε οδηγούς από την τουρκόφωνη Οργάνη ή άτομα με σπουδές στην Τουρκία να ανεβαίνουν στα Πομακοχώρια και να συνεννοούνται στα τουρκικά με τα παιδιά. Πού να τολμήσουν τα καημένα Πομακόπουλα να εκφραστούν στα πομακικά; Ο φόβος του Τούρκου παραμονεύει.
5. Νηπιαγωγεία (δημόσια): εκτός από την νηπιαγωγό που συνεννοείται με τα παιδιά στα ελληνικά, επιλέχθηκαν και μουσουλμάνες νηπιαγωγοί που μιλούσαν με τα παιδιά στα τουρκικά. Δεν είδαμε στο ντοκυμανταίρ καμία νηπιαγωγό να μιλάει στα πομακικά ή στην ρωμανί. Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόθεση της Δραγώνα από τη θέση που είχε παλιά ως Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης να μετατρέψει τα δημόσια νηπιαγωγεία σε δίγλωσσα (δηλαδή σε μειονοτικά)! Και καθόλου τυχαίο όπως γράψαμε και στο φ.50 ότι πλέον και τουρκόφωνοι νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν μόνοι τους δημόσιο νηπιαγωγείο (όπως έγινε π.χ. φέτος με την Άνω Βυρσίνη)!

Χαρακτηριστικό του κλίματος φιλοτουρκισμού του ντοκυμανταίρ και του Προγράμματος ήταν και η απαράδεκτη παρουσία σε αυτό του γιατρού Ιμπράμ Ονσούνογλου (!) ο οποίος δήλωσε ότι είναι …Τούρκος. Παντελώς άσχετη η παρουσία του με την εκπαίδευση, αλλά σχετική με τον τουρκισμό, που όπως φαίνεται έλκει ως χρυσοφόρος μαγνήτης το δίδυμο Φραγκο-Δραγώνα. Δεν είδαμε να φιλοξενείται όμως ούτε ένας μουσουλμάνος που να δήλωνε Πομάκος ή Ρωμ.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το ότι στα δημοτικά και στα γυμνάσια – λύκεια έχουν δοθεί λεξικά τουρκικής γλώσσας και ότι σε εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν ως ύλη τουρκικά ποιήματα, συμπληρώνεται το παζλ και πέφτουν οι μάσκες.

(Εφημ. Ζαγάλισα τεύχος 53, Μάιος 2011)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Σχετικό:
    "Εις το επανιδείν" κυρία Δραγώνα και Φραγκουδάκη! Αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

    http://antiparakmi.blogspot.gr/2012/04/blog-post_9147.html


    Το τραγικό είναι ότι δεν φαίνεται να κατανοούν το πρόβλημα οι χριστιανοί της Θράκης. Θα καταντήσουν μαι μέρα πρόσφυγες και γίνει νέο Σεράγιεβο η Θράκη, και τότε θα είναι αργά.
    Ώρα να ξυπνήσουμε ΟΛΟΙ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο!!!Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους σαν λαός;

      Διαγραφή
  2. Εμεις τους φτυνουμε και αυτοι λενε: Ψιχαλιζει , και οτι μπορα ειναι και θα περαση .
    Αυτοι μας ριχνουν βομβες και εμεις λεμε : Δεν ειναι τιποτα αστραπες ειναι και θα φτιαξει ο καιρος !
    Ευτωχως που υπαρχει και ΘΕΟΣ και θα μας κουνηση ΟΛΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τουρκολαγνείας, των ζειμπέκικων, της κουμπαριάς και της δουλικότητας των δωσιλόγων προδοτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσοντών και άλλων προοδευτικών ψευτοκουλτουριάρηδων.
    Να μεταβάλουν Έλληνες πολίτες Μωαμεθανικού θρησκεύματος σε Τούρκους με το ζόρι.
    Ότι ακριβώς δηλαδή έγινε και γίνεται με τους Έλληνες στην Τουρκία. ¨
    Αμεσα πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για να τελειώσει το αίσχος που επιχειρείται στη Ελληνικότατη Θράκη μας.
    Κλείσιμο του Προξενείου και της Τράπεζας Ζιράτ, μόνιμη εγκατάσταση στρατιωτικών μονάδων και άμεση τιμωρία των υπονομευτών.....
    Οι Πομάκοι (απόμαχοι) είναι η αρχαία φυλή Ελληνική των Αγριάνων, κυρίως ιππέων στο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέρος των οποίων εξισλαμίσθηκε στο πέρασμα των αιώνων.
    Είναι γνήσιοι Έλληνες.
    Και από ανθρωπολογικής άποψης αν εξετασθούν δεν έχουν καμμία φυλετική συγγένεια με τα τουρκομόγγολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνφωνω μα τον 12:07 σε ΟΛΑ τα σχολια που εχει γραψει , εδω στον φιλοξενο συνελληνα Κων/νο .
    Αλλα τα μετρα επρεπε να παρθουν πριν 20-30 χρονια πριν .
    Τωρα μονο ενας ΗΓΕΤΗΣ , σιγουρα οχι πολιτικος , θα μπορουσε να Ελευθερωση την Θρακη μας απο τους τοκογλυφους . Διοτι αυτοι ειναι πισω απο καθε τουρκο και καθε μερκελ .
    Η , Ο ΘΕΟΣ .
    Αλλα και να Ελευθερωση και την ΟΛΗ την Πατριδα .
    Τι μετρα να παρουν οι δεξιοι ; Τι να προστατευσουν οι αριστεροι ; Οι εποικοι κατακτητες , σε αυτους πονταρουν να συνεχισουν το ξεσκισμα
    που ξεκινησε η πρασινη λαιλαπα με συμμαχο τους αριστερους και κομμουνιστες ,
    εδω και 30 χρονια , και με τις ευλογιες των γαλαζιων σκουληκιων .
    Δεν ξερω πως τα βλεπουν τα πραγματα στην Πατριδα , ΟΛΟΙ αυτοι που συνεχισουν να ψηφιζουν τους καταστροφεις τους .
    Εμεις απο την αλλοδαπη , εδω και πολλα χρονια νρεπομασταν για την καταντια της Πατριδος . Αλλα τωρα κλαιμε , διοτι βλεπουμε μια τετρακοσμικη Βαβελ και τα πληθη της , να σφαζονται και να βιαζονται , τα παιδια να ΠΕΙΝΟΥΝ , οι γεροντες να βαζανιζονται , πριν σφακτουν , και χιλιαδες ΛΑΘΡΕΠΙΚΟΙ φονιαδες να κυκλοφορουν με πολυβολα ! Και τα μελλοντικα σφακταρια να τρεχουν πισω απο τους προστατες των λαθραιων και να ψηφιζουν ανωμαλους , αθεους και εχθρους ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ .
    ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ .....
    Πως αλλιως μπορει καποιος να το εξηγηση ;

    Ο Αγιος Γεροντας Παϊσιος , ειχε πει , χειροτερη πεινα απο το '41 ! και ομως οι αμετανοΐτοι Ελληνες ακομη τον κοροίδευουν !
    Ελπιζω να μπορουμε στις Θεοσκοτεινες μερες που ξημερωνουν για το Γενος , να να στελνουμε βοηθεια απο εδω .
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]