Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάτες και αυταπάτες – Μνημόνιο και αναδιαπραγμάτευση


Γράφει ο Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας


Αυτά που προβλέπει το μνημόνιο τα παρουσιάζουν ως μια κακή συνταγή, ως ένα πείραμα, ως πολιτική κάποιων στενοκέφαλων, βλέπε τρόικα, ή ως το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των δικών μας να διαπραγματευτούν, ενώ είναι αυτούσια η πολιτική που καλούνται να προωθήσουν και προωθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξαρτήτως δανειακής σύμβασης, γιατί αυτή ακριβώς είναι η πολιτική της. Είναι αυτά ακριβώς που λένε πως έπρεπε να τα είχαν κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν μπόρεσαν να τα κάνουν και γι αυτό έγινε αυτό το μεγάλο κακό που μας βρήκε! Είναι οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» τους με τις οποίες σαρώνονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις όλων των λαών της Ευρώπης.

Η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι μια άλλη μεγάλη απάτη και αυταπάτη γιατί εφόσον είναι δεδομένη η πολιτική που προωθείται με το μνημόνιο η αναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί παρά να είναι ένα ανακάτεμα της τράπουλας για να μας ξεγελάσουν και βέβαια δεν θα χάσουν την ευκαιρία να περιλάβουν όσα δεν μπόρεσαν στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, να καλύψουν τα κενά που μπορεί να τους είχαν ξεφύγει και να κάνουν προσαρμογές με βάση τα νέα δεδομένα. Προσοχή! Το πιο πιθανό είναι πως με την αναδιαπραγμάτευση θα πάμε για μαλλί και θα γυρίσουμε κουρεμένοι!

Στην αναδιαπραγμάτευση που υποτίθεται θα γίνει υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή θα δεχτούμε πως ισχύει η δανειακή σύμβαση και θα αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου, οπότε θα γίνει το ανακάτεμα της τράπουλας και το καλύτερο που θα πετύχουμε είναι να καταπιούμε το χάπι χρυσωμένο ή θα απορρίψουμε την ισχύουσα σύμβαση για να διαπραγματευτούμε από την αρχή μια νέα σύμβαση, οπότε θα τους δώσουμε πάλι από την αρχή το όπλο του εκβιασμού για το δάνειο που θα μας εξασφαλίσουν και αυτό που θα πετύχουμε θα είναι να δικαιώσουμε τους Βενιζέλο και Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις που έκαναν. Δηλαδή από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Προσοχή! Θα πάμε σε νέες περιπέτειες με τους επίδοξους αναδιαπραγματευτές αν τους ψηφίσουμε, όταν θα επιχειρήσουν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, το αντιμνημονιακό τους μένος και τη μεγάλη τους αγάπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τυχοδιωκτισμός και επικίνδυνη αυταπάτη να επιχειρήσεις να «εξηγήσεις» στους «Ευρωπαίους» ποια πρέπει να είναι η πολιτική τους απέναντι στην Ελλάδα, όταν τις αποφάσεις γι αυτή την πολιτική που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για «ανάπτυξη», «ανταγωνιστικότητα» και περιορισμό του δημόσιου τομέα την έχεις ψηφίσει κι εσύ στο Μάαστριχ, στη Λισαβόνα, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 και την επιβεβαιώνεις στις διάφορες συνόδους των ηγετών που γίνονται κάθε τόσο!

Εκτός από τις απάτες και τις αυταπάτες για το μνημόνιο υπάρχει και η αλήθεια της πραγματικότητας, πως το μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον αγώνα μας, τον αγώνα όλων των εργαζομένων, σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. H σημερινή κατάσταση θυμίζει την εποχή όπου ο αποκληθείς "εθνάρχης" υπέγραφε την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχαμε, τότε, επειγόντως ευπρεπίσει τη Λ. Συγγρού. Τότε λοιπόν ακούστηκε το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Τώρα, με κυρίαρχη τη μορφή του κ. Τσίπρα, έχουμε τις κραυγές κατά των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Περιμένει κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός σαν τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν τα κατάφερε έγινε πλήρες μέλος του παγκοσμιοποιημένου, πλέον, Συνδικάτου.
    Ως προς τους άλλους επίδοξους κυβερνήτες της αριστεράς και της "αριστεροδεξιάς", αυτοί ακολουθούν το δρόμο που χάραξε ο "εθνάρχης". Ας θυμηθούμε : "Σας πέταξα στη θάλασσα για να μάθετε να κολυμπάτε". Όσοι ξέρουν κολύμπι θα σωθούν, οι άλλοι θα χαθούν στην προσπάθεια να μάθουν κολύμπι, αυτό όμως δεν το είπε. Τώρα το σύνθημα έχει αλλάξει : "Κλέψε για να φας και σκότωσε για να ζήσεις". Το Συνδικάτο ξέρει τι κάνει, λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]