Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιούς βολεύει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;


Οι Κινέζοι λένε, ότι αν θέλεις να βγάλεις ένα καρφί από τον τοίχο δεν το χτυπάς. Γιατί όσο το χτυπάς τόσο πιο μέσα μπαίνει. Ακούγοντας τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων, που διατυπώνονται με τη μορφή απειλής για πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων από τη χώρα μας, διαβάζοντας τα διάφορα σενάρια για αποχώρηση από το ευρώ, την Λαγκάρντ του ΔΝΤ να εξοργίζει με τα όσα είπε τους Έλληνες, τον Σόιμπλε να δίνει συνεντεύξεις λέγοντας περίπου ότι θα μας κάνει ντά… πολλές απορίες και ερωτηματικά δημιουργούνται.

Για το που το πάνε τελικά όλοι αυτοί. Αν δεχτούμε ότι εκφράζονται αυθορμήτως, τότε είναι αφελείς γιατί δεν γνωρίζουν το πώς προσλαμβάνει όλα αυτά ο Ελληνικός λαός.

Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούν χωρίς να σκέπτονται τις επιπτώσεις των όσων δηλώνουν στο εκλογικό σώμα, είναι πλέον προφανές ότι κάτι άλλο προγραμματίζουν. Το τι ακριβώς θα το μάθουμε μετά τις εκλογές. Προς το παρών μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε με βάση τις ενδείξεις.

Τα δημοσκοπικά υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την άποψή μας, τροφοδοτούνται ή καλύτερα πριμοδοτούνται από τις παρεμβάσεις αυτές. Η δική τους δράση φέρνει αντίδραση, ειδικότερα όταν κουνάς το δάχτυλο σαν να μαλώνεις μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ρητορικά μπαίνει απέναντι τους, γίνεται χώρος υποδοχής της αντίδρασης που προκύπτει από την επιθετική ρητορική τους. Καθίσταται αυτομάτως στο μυαλό των ψηφοφόρων ο πόλος που τους αντιμάχεται. Απευθυνόμενος προς τα μέσα καταγγέλλει τις φωνές που ακούγονται από έξω και πολιτικά παρουσιάζεται ως το “παλικαρίσιο” κόμμα που θα σκίσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Με λίγα λόγια όλοι αυτοί, που υποτίθεται ότι δεν θέλουν στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες, κάνουν το αντίθετο από την Κινέζικη ρήση: Αντί να βγάλουν το καρφί, το χτυπούν για να μπει πιο βαθιά στον τοίχο. Το ερώτημα που προκύπτει, από την υπόθεση που κάνουμε, είναι τι επιδιώκουν. Μια βολική (συγ)κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα απογοητεύσει τον λαό με το “όλοι ίδιοι είναι” και θα περάσουν ότι θέλουν χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΓΕΦΥΡΑ εξόδου από το ευρώ;

Π. Παπακωστόπουλος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι να περιμενουμε να δουμε μετα τις εκλογες ;
    Αν μπορεσουν οι ποταποι του συριζα να "κυβερνησουν" , θα συνεχισουν το εργο των πρωην ρεμαλιων .
    Οποτε , τελειωσε οριστικως και η Κυπρος και το Αιγαιο και η Θρακη και η Μακεδονια και η δυτικη Ελλαδα .
    Διαμελισμος της Πατριδος .

    Οι βαρβαροι λαθρεποικοι απο 5.000.000 + , θα γινουν εν ριπη οφθαλμου 10.000.000 και τελειωσε και η Ελλαδα .
    Οι σφαγες οι βιασμοι , ο τρομος και ξεριζωμος των γηγενων , θα αυξηθουν και ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και οι Ελληνες .

    Τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανουν και οι αλλοι Εφιαλτες , με παραλλαγες , οπου τους αφηνουν οι δεσποταδες του ψευδους και αφεντικα των .

    Αυτη ειναι η Αληθεια . Ειμαστε ΜΕΣΑ σε ομαδικο ταφο , που απο το "74 , κυριως , σκαβουν με μεθοδο οι "αντιπροσωποι" του Εθνους , και μας ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ .

    Αυτα θα γινουν αν δεν τους μουλωσουμε ΠΡΩΤΟΙ .

    Το ερωτημα ειναι :
    ΕΜΕΙΣ η αυτοι ;
    Τα παιδια μας θα εχουν Ελευθερη Πατριδα ; Η , θα τα καταδικασουμε να ζησουν και να πεθανουν σκλαβομενα και ξεφτιλισμενα ;

    Οποιος ψηφιζει Αθεους και Απατριδες ,
    γραικυλους και προσκυνημενους , ανθελληνες και σπιουνους , δηλ. τα γνωστα κοινοβουλευτικα μαντρια και τις γνωστες αμπελοφιλοσοφιες , των στοων που υπακουουν , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΟΧΟΣ .

    ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ'Ω ΕΤΑΧΘΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]