Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Προπαγάνδα του Τρόμου...


...ή 45 κατασκευαστές συνειδήσεων προτείνουν

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Η ικανότητα αντίληψης των μαζών είναι πολύ περιορισμένη, η νοημοσύνη τους μηδαμινή, ωστόσο η λήθη τους είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό, η προπαγάνδα πρέπει να περιορίζεται σε λίγα σημεία και αυτά να έχουν τη μορφή συνθημάτων, ώστε και ο τελευταίος αποδέκτης να καταλαβαίνει μόνο το επιθυμητό».
(Αδόλφος Χ: Ο Αγών μου)
Η maybrit illner, η παρουσιάστρια της πολιτικής εκπομπής με τη μεγαλύτερη θεαμαματικότητα στη Γερμανία, άρχισε πριν δυο εβδομάδες(22.05) την εκπομπή της με τη φράση:«Ενα φάντασμα πλανάται πάνω απ’ την Ευρώπη το φάντασμα του Αλέξις Τσίπρας». Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία ούτε θα μπορούσε να ήταν αυθόρμητη, από την πιο έμπειρη γερμανίδα παρουσιάστρια.

Εδώ και βδομάδες, όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της γηρασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα.

Δεν είναι ο Πάπας και ο Τσάρος, ούτε ο Μέτερνιχ και ο Γκιζό, ούτε καν οι γάλλοι ριζοσπάστες και οι γερμανοί αστυνομικοί, που τον 19ο αιώνα είχαν εναντιωθεί σε όλα τα επαναστατικά κινήματα των ευρωπαϊκών λαών και της Ελληνικής Επανάστασης του 21.

Είναι τα πνευματικά παιδιά του πάπα, του Τσάρου, του Μέτερνιχ, του Γκιζό, των Γάλλων ριζοσπαστών και των Γερμανών αστυνομικών του 19ου αιώνα. Είναι όλοι εκείνοι οι βολεμένοι, που δεν ξέρουν, όχι απλώς τι σημαίνει χειρονακτική αλλά και γενικώς δεν ξέρουν τι σημαίνει εργασία γιατί δεν έμαθαν να κερδίζουν το ψωμί τους με κόπο και φυσικά δεν ξέρουν ούτε τι σημαίνει ανεργία, εξαθλίωση και πείνα, οι οποίοι όμως συνασπίστηκαν σε μια Ιερή Συμμαχία με μοναδικό σκοπό να μας πείσουν, με φτηνή και χυδαία προπαγάνδα, πως για όλα τα δεινά της Ελλάδος, της Ευρώπης και του πλανήτη φταίει ο Αλέξης Τσίπρας. Ενας πολιτικός που γεννήθηκε το 1974 και δεν έχει τίποτα κοινό με τους ίδιους και τους πολιτικούς υπηρέτες τους.

Θα ήταν αξιοπερίεργο, αν σ’ αυτήν τη μεγάλη παρέλαση των μασκαρεμένων, όπου πίσω απ’ τις μάσκες, κρύβονται κυνικοί χρηματοθήρες που το παίζουν ειδήμονες και διανοούμενοι, δεν βρισκόταν και κάποιοι κομπλεξικοί συμπατριώτες μας, που νιώθουν ατυχείς που γεννήθηκαν Ελληνες, όπως ακριβώς συνέβη με την Ελληνική Επανάσταση του 21, όπου με εξαίρεση τον Ρήγα Φεραίο και κάποιους λίγους εμπόρους τη Φιλικής Εταιρείας, όλη σχεδόν η ελληνική διανόηση και οι έμποροι των ευρωπαϊκών πόλεων, έβλεπαν στην ελληνική επανάσταση την καταστροφή της δικής τους προσωπικής καριέρας, που την ταύτιζαν με εκείνη της διατήρησης της Οθωμανικής Κατοχής της Ελλάδος.

Συνεχιστές των βολεμένων δοσιλόγων της Ναζιστικής κατοχής, υποκατέστησαν το σύνθημα «Βάστα Ρόμελ» με το νεωτερικό «φίλοι μας ευρωπαίοι και εξοχοτάτη κα Μέρκελ, δώστε στο διεφθαρμένο ελληνικό λαό και στους εκλεκτούς του να καταλάβουν τι σημαίνει ευρωπαϊκός πολιτισμός και δυτική πειθαρχία. Δείξτε σ’ αυτόν τον θρασύτατο επαρχιώτη που δεν ξέρει ούτε αγγλικά, προσβάλλοντας βάναυσα την ευρωπαϊκή μας τιμή και υπόληψη, τι σημαίνει ευγενής Υπερβόρειος».

Οι κύριοι αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν τον ελληνικό λαό μόνο μέσα απ’ τα βιβλία κι απ’ τις, μεταξύ τους, γεμάτες χλευασμούς συζητήσεις για τον ίδιο το λαό τους, είναι κατά βάθος τόσο συντηρητικοί, που έχουν μπει στη λογική της συντήρησης. Μιας συντήρησης, η οποία εναντιώνεται στο άνοιγμα του μυαλού, στην ιδέα της αλλαγής και αρέσκεται να πιστεύει στην ίδια της την προπαγάνδα και στις ιστορίες που ουσιαστικά μόνη της δημιουργεί.

Πιστεύοντας λοιπόν στην ίδια τους την προπαγάνδα, αυτοί οι βολεμένοι κύριοι που για τρεις δεκαετίες χειροκροτούσαν το διεφθαρμένο σύστημα που τους ανέθρεψε και τους ανέδειξε (λάδωσε το άντερό τους), νιώθουν να απειλούνται τα προνόμιά τους και θεωρούν τον Ελληνικό λαό τόσο ηλίθιο, που συναγωνίζονται τον Αδόλφο σε φτηνή και χυδαία προπαγάνδα συνθημάτων δαιμονοποίησης του ηγέτη της αριστεράς.

Οι συνθηματικές κραυγές τους θυμίζουν παλιές φτηνές και κακόγουστες διαφημίσεις που βασιζόταν στο ψέμα. Ο πολιορκητικοί κριοί αυτής της συντονισμένης προπαγάνδας είναι τα μεγάλα συγκροτήματα αυτών που ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]