Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αλήθεια για τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο


Μέχρι πριν ένα χρόνο αντιμετωπιζόταν ως γραφικός όποιος τολμούσε να πει πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο, πως η χώρα μας μπορεί να γίνει εξαγωγική χώρα σε ενέργεια, αφού διαθέτει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, φυσικού αερίου και όχι μόνο.

Οι υποψίες για την αλήθεια περί του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, άρχισαν να επιβεβαιώνονται όταν εσπευσμένα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να κλείσει το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), το οποίο είχε εκατοντάδες θετικές μετρήσεις για ορυκτό πλούτου σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Σήμερα, αφού έχει κλείσει το ΙΓΜΕ, αφού έχουν εξαφανιστεί οι μελέτες του (οι κακές γλώσσες λένε πως πέρασαν σε χέρια ιδιωτών), εμφανίστηκαν πλέον των 100 ενδιαφερομένων εταιρειών για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ιόνιο... ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα (Κρήτη και νότια της Κρήτης, Αιγαίο, Καστελλόριζο, Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη) παραμένει "ανενεργή" στον τομέα των ερευνών... Οι πολύ κακές γλώσσες μιλάνε για τεράστιο πλούτο νότια της Κρήτης, νότια του Καστελλόριζου, βόρεια της Ρόδου και ανατολικά της Σαμοθράκης, ενώ είναι ήδη γνωστός ο πλούτος του κοιτάσματος Μπάμπουρα νότια της Θάσου (το οποίο "σφράγισε" με υπογραφές του ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πιέσεις της τουρκικής πλευράς).

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, με την δέουσα προσοχή σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και τότε ίσως διαπιστώσουμε ποιό είναι το πραγματικό διακύβευμα της έλευσης του ΔΝΤ και της συμπεριφοράς της βόρειας (κυρίως) Ευρώπης (βλ. Γερμανία) η οποία είναι απολύτως εξαρτημένη από εισαγωγή ενέργειας...


Η αλήθεια για τον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο I-II
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από αρχαιοτάτων χρόνων είχαμε και έχουμε πολύ δυνατό ορυκτό πλούτο. Τα ορυχεία ανέκαθεν ήταν ενεργά και έδιναν ζωή και ψωμί στους κατοίκους της πόλεως/κράτους. Τώρα πως τα ξεχάσαμε και να χάσαμε??? Γι αυτό μας έκαψαν όλες τις πρώτες ύλες που είχαμε για να κάνουμε το υγιές εμπόριο. Αυτό το πράγμα τώρα είναι παρα φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]