Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστόφιας: "Το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοιχτό..."

Δ. Χριστόφιας: Μπορεί και να αποσύρω την αίτηση στον Μηχανισμό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το κυπριακό αίτημα για Μηχανισμό

Σκηνικό διπλής «πόρτας» που έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά σε Ευρώπη και Κύπρο, φαίνεται ότι υπάρχει γύρω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό και 24 πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε την Τρίτη ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το κυπριακό αίτημα για τον Μηχανισμό.

Μιλώντας στη σύσκεψη που είχε με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων στο Προεδρικό, είπε ότι το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοικτό και σε περίπτωση θετικής εξέλιξης δεν αποκλείει ακόμα και στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον Μηχανισμό.

Η σύσκεψη ενώ ήταν προγραμματισμένη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αναλώθηκε στην κυπριακή αίτηση, ενώ υπήρξαν στιγμές έντονων παρατηρήσεων του Προέδρου προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με εκτιμήσεις του με τις οποίες ο κ. Χριστόφιας διαφωνούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Λευκωσία έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές Αρχές για το ενδεχόμενο των διακρατικών δανείων, κυρίως από την Κίνα, γι’ αυτό και ενδέχεται να μην ανακοινωθεί σήμερα το αρχικό ποσό για το οποίο γίνεται η προσφυγή στον Μηχανισμό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]