Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίδειξη Δύναμης στο Αιγαίο! «Χαλάζι» από πυραύλους του ΠΝ!


Πολλαπλές βολές κατευθυνόμενων πυραύλων πραγματοποίησαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις, στις συνεχιζόμενες ασκήσεις ετοιμότητας αλλά προφανώς και σαν επίδειξη δυνατοτήτων με νόημα.

Πιο συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια περίπλοκη άσκηση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου η ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ εκτόξευσε πύραυλο επιφανείας-επιφανείας ΜΜ38 Exocet με στόχο την παλαιά κανονιοφόρο «ΔΟΞΑ», που είχε παροπλιστεί πριν ένα περίπου χρόνο.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση ήταν ότι το σενάριο προέβλεπε την προστασία του «στόχου» από την Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, που ιχνηλάτησε με επιτυχία και αναχαίτισε τον Exocet με Sparrow σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιπυραυλικών δυνατοτήτων.

Η παροπλισμένη κανονιοφόρος ΔΟΞΑ όμως «έπεσε» τελικά «θύμα» ενός Exocet ΑΜ39 από Mirage 2000EGM της 332 ΜΠΚ, βολή που γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό περιβάλλον (είχε εκτελεστεί βολή αποδοχής με ελληνικό Mirage σε γαλλικό πεδίο).

Μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι στον AM39 επιλέχθηκε διαμόρφωση πυροδότησης της κεφαλής με προσέγγιση στις υπερκατασκευές του πλοίου (ίσως λόγω μικρού μεγέθους της Κ/Φ) και όχι μετά την διείσδυση στο κύτος.
Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Αεροπορία Στρατού με δυο AH-64DΑΗ που εκτόξευσαν από έναν Hellfire Laser το καθένα κατά ναυτικού στόχου, η δεύτερη βολή που γίνεται μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Οι ομοβροντίες όμως συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα με τις ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ να βάλλουν βλήματα Penguin 2 κατά πλωτού στόχου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]