Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Πεντάγωνο ενισχύει τη παρουσία του στα Βαλκάνια


Το Πεντάγωνο θα ενισχύσει τον έλεγχο και την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, γράφει η αμερικανική ηλεκτρονική πύλη «ΌπενιτΝιους», σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύεται, εξετάζεται και αναλύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και σε όλον τον κόσμο, υπογραμμίζεται η αύξηση της παρουσίας των στρατιωτικών ασκήσεων στο χώρο των Βαλκανίων.

Στην δημοσιευθείσα ανάλυση παρουσιάζονται και σχολιάζονται οι τρεις χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου, αλλά εμπλέκεται και ως τέταρτο κράτος αυτό της Γεωργίας. Στην έκθεση αναφέρεται κατά πόσο οι χώρες αυτές σε περίπτωση εμπλοκής ανάμεσα των δύο μεγάλων παγκόσμιων πυρήνων μπορούν να εμπλακούν, και με το μέρος ποίου.

Ο συντάκτης Rick Rozoff σημειώνει ότι πριν, κατά, και μετά, τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, το Πεντάγωνο συνέχισε να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και των άλλων γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Οι πόλεμοι οι οποίοι έγιναν με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ τόσο στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, ώθησαν το Πεντάγωνο να δημιουργήσει τη βάση γίγαντα “Camp Bondsteel” στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και τρεις αεροπορικές βάσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία και επιχειρησιακές έδρες σε διάφορες άλλες χώρες.

Στην ανάλυση αναφέρεται η διαδικασία κατάρτισης και διοίκησης του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2012 στο Κρίβολακ των Σκοπίων, με 2200 στρατιώτες από 25 χώρες του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μια σειρά διπλωματών και αναλυτών πρότειναν την ανάγκη σχηματισμού μιας ηγεσίας, έξω από τον κερδοσκοπικό αμερικανικό συνασπισμό, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και να ασχοληθεί με την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]