Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Όλα δείχνουν πόλεμο, με την Τουρκία άμεσα εμπλεκόμενη


Καζάνι που βράζει η Συρία. Και πώς να μην είναι, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και το γενικότερο κλίμα σύγχυσης περί ευθυνών της κατάρριψης του τουρκικού αναγνωριστικού (κατασκοπευτικού) μαχητικού.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά που συνέβησαν στον εναέριο χώρο της Συρίας. Πολλά περισσότερα συμβαίνουν στο έδαφος και συγκεκριμένα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου είναι συνεχή τα περιστατικά εμπλοκών του Συριακού στρατού με εισερχόμενες (εκ Τουρκίας) ομάδες «αντικαθεστωτικών», οι οποίοι φέρουν πλήρη οπλισμό, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους γίνονται αντιληπτοί από τους Σύριους.

Έτσι, ακριβώς συνέβη και σήμερα, αφού η Συρία εξέδωσε ανακοίνωση εξολόθρευσης τρομοκρατών που εισέβαλαν από τα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Λατάκια, γνωστή και με όνομα Λαοδίκεια…

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και το πιθανότερο είναι να μη μάθουμε…, αφού ο πόλεμος των πληροφοριών διεξάγεται ταυτόχρονα με τον ψυχολογικό πόλεμο ο οποίος αναβαθμίζεται καθημερινά. Ως γνωστόν , η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι έχει δημιουργήσει κέντρο υποδοχής προσφύγων και δεν προμηθεύει όπλα τους “αντικαθεστωτικούς”…, αλλά τα γεγονότα μάλλον την διαψεύδουν και την εμπλέκουν πολύ σοβαρά απέναντι στην Συρία, αφού είναι γνωστό –και διαπιστωμένο- πως η Τουρκία μετέχει στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Όμως, δεν είναι μόνο η Τουρκία η οποία εισβάλλει στα εσωτερικά της Συρίας. Έχουν καταμετρηθεί πλήθος περιπτώσεων και έχουν γίνει πάρα πολλές συλλήψεις για απόπειρες εισαγωγής οπλισμού στο έδαφος της Συρίας. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων και φυλακισθέντων, βρίσκονται και τριάντα (30) γερμανικής υπηκοότητας, που αποπειράθηκαν να περάσουν λαθραία όπλα στην χώρα. Σύμφωνα με δηλώσεις γερμανού «δημοσιογράφου» που βρίσκεται στην Συρία, οι συλληφθέντες ήταν υπάλληλοι εταιρείας ασφαλείας… (που ξέχασαν να δηλώσουν τον βαρέως και στρατιωτικού τύπου οπλισμό που μετέφεραν!!!).

Σύμφωνα με συριακή πηγή, συνολικά έχουν φυλακιστεί μέχρι τώρα πάνω από 300 ξένοι, που προσπάθησαν να περάσουν όπλα σε αντικαθεστωτικούς, μεταξύ τους και Πορτογάλοι αλεξιπτωτιστές. Για τους γνώστες, πρόκειται για ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες προηγούνται της κύριας επίθεσης και έχουν πλήθος αντικειμένων προς «κάλυψη» (στοχοθέτηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ψυχολογικές επιχειρήσεις, καταστροφή ή σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, εκπαίδευση αντάρτικων ομάδων κ.α.). Πολλές φορές για τέτοιου είδους επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται και μισθοφόροι, αφού πιθανή σύλληψή τους δεν τους συνδέει με τον πραγματικό τους εντολέα...

Ο πόλεμος στην Συρία μπορεί να μην άρχισε επίσημα, όμως όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιάς γενικής επίθεσης κατά της κυβέρνησης Άσαντ. Ο συριακός στρατός έχει στη διάθεσή του οπλικά συστήματα υψηλού επιπέδου και δεν θα αποτελέσει εύκολο θύμα ούτε για τους άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων, ούτε και για τον τουρκικό στρατό, που δείχνει έτοιμος και πολύ «θυμωμένος» απέναντι στον στρατό του Άσαντ.

Είναι όμως τόσο εύκολο να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, χωρίς την εμπλοκή (την επίσημη τουλάχιστον) των ΗΠΑ; Η απάντηση είναι πως, όχι μόνο δεν είναι εύκολο, αλλά θα προκαλέσει και την οργή του Πούτιν, αφού θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν «λάθη» εις βάρος ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας. Κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει έναν πόλεμο που μάλλον δεν θέλει να ζήσει κανένας από εμάς. Ίσως η Τουρκία θα πρέπει να σκεφθεί διπλά και τριπλά τις ό,ποιες εξελίξεις από μία εμπλοκή της κατά των ρωσικών συμφερόντων…

Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μόνο ένα σχόλιο στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου, Κωνσταντίνε. Ο πόλεμος έχει αρχίσει στη Συρία εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με τους ένοπλους μισθοφόρους από διάφορες χώρες να είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων Σύριων μέχρι στιγμής. Το γεγονός ότι ο πόλεμος κατά της Συρίας έχει αρχίσει δεν το παραδέχεται κανείς, επειδή η Συρία δεν είναι Λιβύη, και ξέρουν καλά οι Δυτικοί ότι δεν θα ξεμπερδέψουν την υπόθεση έτσι εύκολα όπως με τον εγκαταλελειμμένο στην τύχη του Καντάφι. Δεν έχουν άλλη επιλογή, επομένως, από το να διεξάγουν τον πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις, αργά και σταθερά, καλυμμένο από ένα προπέτασμα προπαγάνδας, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους. Αυτό, όμως, που υποτιμούν είναι αυτό που επισημαίνεις και εσύ: τον παράγοντα Πούτιν, τον οποίο και ο Μπρεζίνσκι και ο Κίσσινγκερ τους έχουν συμβουλέψει να μην αγνοήσουν. Η αλαζονεία της "υπερδύναμης", όμως, αλλού την οδηγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολεμοι θα ξεκινησουν απο δυο εμπλεκομενα κρατη, μετα αναλογα με τα συμφεροντα θα εμπλεκονται κι αλλοι και σιγα σιγα θα εξελιχθει σε παγκοσμια εμπλοκη.Υπενθυμιζω τη προφητεια οτι ολα θα ξεκινησουν απο τη Συρια.[μακαριστος και Αγιος μητροπολιτης Σισανιου και Σιατιστης Αντωνιος Κομπος την ωρα που πεθαινε].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]