Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λαός μας αποφάσισε σοφά. Πτώχευση μέσα στο ευρώ…


Τελικά, αν ξαναδεί κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα με μια πιο ψύχραιμη ματιά, θα διαπιστώσει ότι η απόφαση του λαού δεν είναι και τόσο λανθασμένη, όπως εκ πρώτης όψεως σπεύδουν πολλοί να καταδικάσουν. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός αποφάσισε πολύ σοφά και εξηγούμαστε:

Πρώτον, έβγαλε στη σέντρα τη Νέα Δημοκρατία και τον (αρχικά αντιμνημονιακό) κ. Σαμαρά, ώστε να υποστούν και αυτοί ότι ακριβώς υπέστη και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου, καθόσον η ΝΔ είναι το ένα από τα δύο μεταπολιτευτικά κόμματα, τα οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και την εξαθλίωση του λαού και επομένως δεν θα ήταν σωστό, μέσα στη φωτιά της καταστροφής να την γλιτώσει η ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Δεύτερον, παρά τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές,… για να εκνευρίσει τους Έλληνες ώστε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να βρει ευκαιρία να μας πετάξει από την ευρωζώνη, ο λαός με υπέροχη μαεστρία επέλεξε πτώχευση μέσα στο ευρώ. Η Γερμανοί ήθελαν να πετάξουν το σάπιο κομμάτι έξω από το ευρώ, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένοι να έχουν το σάπιο κομμάτι μέσα. Η απόφαση του ελληνικού λαού υλοποιεί το εφιαλτικότερο σενάριο για το γερμανικό imperium.

Έτσι κι αλλιώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει και οι Γερμανοί δεν είναι αφελείς, το γνωρίζουν. Η Γερμανία ξέρει τώρα πλέον πως μόνο έναν δρόμο έχει. Την εξαντλητική εφαρμογή των μέτρων λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού. Όμως είναι εξίσου βέβαιο πως ο δρόμος αυτός θα αποτύχει και το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα θα σκάσει μέσα στην ευρωζώνη διαλύοντας τα πάντα, αν στο μεταξύ μέχρι τότε δεν έχουν σκάσει η Ισπανία, η Ιταλία ή ακόμα και η ίδια η Γερμανία.

Τώρα φίλοι μας Γερμανοί, δεθήκαμε αγκαλιά όλοι μαζί μέχρι τον πάτο.

Θα σας δούμε λοιπόν εκεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Μας εκανες τη καρδια περιβολι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου σοφά δεν ψήφισε,κύριε Κωνσταντίνε,και γιαυτό έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς οι μπλόγκερς που τον στρέψατε στα μνημονιακά κόμματα και δεν αφήσατε να επιλέξει κάτι νέο..
    Και που το ξέρεις ότι θα μας πετούσαν έξω??Μπορεί και να μπλόφαραν..
    Από την στιγμή που θα πληρώναμε τις δόσεις μας γιατί να μας βγάλουν έξω από την Ευρωζώνη??Δεν θα τους συνέφερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν στους μπλόγκερς αναφέρεσαι και στο παρόν ιστολόγιο, θα σου πω ότι κάνεις λάθος. Σε κανένα μνημονιακό κόμμα δεν στρέψαμε κανέναν, αφού είμαστε κατά του μνημονίου. Θα επαναλάβω κάτι που έγραψα σε άλλο σχόλιο, παρεμφερές: "Εμείς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί είδαμε πως ο Τσίπρας δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνήσει, όταν πήρε την εντολή (μετα την 6η Μαΐου) και περιφερόταν στους συνδικαλιστές. Και το είχαμε καταγγείλει τότε, αλλά... Λύση υπήρχε και δεν βρισκόταν εκεί που μας έδειχνε το δάχτυλο της Μέρκελ και των εντύπων από τις ΗΠΑ (Σαμαράς, Τσίπρας). Εμείς δεν κοιτάξαμε αλλού και το αποτέλεσμα θα είναι μία κυβέρνηση που δεν θα είναι καν κυβέρνηση, αφού θα υλοποιεί το μνημόνιο, δηλαδή το πρόγραμμα διακυβέρνησης της τρόικας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο ο 1:58 Κωνσταντίνε. Στο ιστολόγιο επικρατούσε η κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δινόταν καμια κατεύθυνση στο "πού να κοιτάξουμε". Γινόταν ακριβώς αυτό για το οποίο ΟΛΟΙ κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε κριτική αλλά δε μας λέτε τι θα κάνατε εσείς... Οπότε οι επιλογές ήταν οι συνήθεις ύποπτοι.
      Θα ξαναρωτήσω μια τελευταία φορά: Η Νέα Ελλάδα πού χάθηκε; Κομήτης ήταν;

      Διαγραφή
    2. Τελικά ,Κωνσταντίνε,μου φαίνεται ότι όσοι προέρχεστε από δεξιά ιδεολογία δεν μπορείτε να δεχθείτε τίποτε που να προέρχεται από την Αριστερά -έστω και αν αυτή έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί της.
      Θες να πεις ότι οι ΗΠΑ πρότειναν Τσίπρα??
      Αν οι ΗΠΑ ήθελαν Τσίπρα πιστεύω ότι θα είχε βγει.
      Αυτά τα λένε οι παπάδες που φοβήθηκαν ότι θα τους φορολογήσει την περιουσία και ντροπή τους,βλ. Αμβρόσιος.
      Όσο για το άλλο που λες ,ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει ο Τσίπρας σε κυβέρνηση στις 6 Μαϊου ,πολύ καλά έκανε, αλλιώς θα πρόδιδε τους ψηφοφόρους του.
      Σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις και αν έχεις χρόνο θάθελα να μου απάντήσεις

      Εύα

      Διαγραφή
    3. Εύα, κατ' αρχήν δεν έχω σχέση με δεξιά ιδεολογία. Εδώ και χρόνια που δημοσιεύω κείμενα (δικά μου και μη) θα διαπίστωσες πως μου αρέσει η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, επειδή εκεί πιστεύω πως βρίσκεται η απάντηση στο νέο που πρέπει να δημιουργηθεί. Προσωπικά, σαν βάση γι αυτό το νέο, θέτω, το καλό της πατρίδας και όχι του ό,ποιου κόμματος. Εγώ το θέτω όμως πρακτικά, ενώ τα κόμματα το αναφέρουν θεωρητικά. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό κράτος (ειλικρινά δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο στον πλανήτη Γη) όπου η αναφορά στο έθνος, στην σημαία και σχετικά θέματα, σε κατατάσσει στους εθνικιστές!!! Αν κάποιοι ντρέπονται (για ποιόν λόγο είναι θέμα της επιστήμης να το λύσει) για την Ελλάδα, ας πάνε αλλού να ζήσουν. Αρκετά με τις μειωτικές ιδεοληψίες κάποιων θεωρητικόπληκτων, που νομίζουν πως εισάγουν πρωτοπορικές αντιλήψεις για κάτι καλύτερο. Υπάρχει μία σχετική παροιμία: "Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει".
      Οι ΗΠΑ προώθησαν τον Τσίπρα προκειμένου να δημιουργήσουν την σχετική πίεση στο αντι-αριστερό "μέτωπο". That's all που θα έλεγε και το ΓΑΠ.
      Τώρα, για την αριστερά, προσωπικά δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά. Αριστερίζον κόμμα, με συνιστώσες που το εμποδίζουν να ανδρωθεί και να μεγαλουργήσει, ναι είναι. Αλλά μέχρις εκεί. Η αριστερά του Τσίπρα (όχι ο ίδιος απαραίτητα, ο οποίος θέλει να κάνει μεγάλες και βαθιές τομές σε αυτό το συνονθύλευμα, και γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω) έχει εγκλωβιστεί σε εννοιες που αγγίζουν την αρνησιπατρία και αυτό -για εμένα προσωπικά- είναι μεγάλο ατόπημα. Σήμερα υπάρχει θέμα μνημονίου ή όχι. Εάν αυτό εκλείψει -ως θέμα- τότε θα φανεί και το υπόλοιπο καλά προστατευόμενο περιεχόμενο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
      Ναι, θέλω την Ελλάδα ανεξάρτητη και να διεκδικήσει την εκμετάλλευση του πλούτου της για τον ίδιο της το εαυτό. Δεν θέλω μία Ευρώπη φασίζουσα, που καταστρέφει λαούς για να ικανοποιήσει τις τράπεζες και να κλείσει τις αποτυχίες τους. Θέλω μία Ελλάδα υπερήφανη και όχι υπόδουλη σε σακατεμένα μυαλά που επιθυμούν να ισοπεδώσουν τα πάντα για να αναδειχθούν το ύψος τους (ενώ στην πραγματικότητα είναι νάνοι). Θέλω μία Ευρώπη των λαών και όχι των τοκογλύφων. Αλλά πρώτα από όλα θέλω την ευημερία, την τάξη και την ασφάλεια στην ίδια μου την πατρίδα. Θέλω να λέω ότι είμαι Έλληνας και όχι κάτι σαν Έλληνας, επειδή κάποιοι ιδεοληπτικοί αποφάσισαν να κάνουν την πατρίδα μου ανοιχτή φυλακή ή ένα τεράστιο εργοτάξιο παραγωγής με σχεδόν μηδενικό κόστος. Θέλω την πατρίδα μου ακέραιη και αρκετά ισχυρή ώστε να αποτρέπει άμεσα και χωρίς πολλές κουβέντες όποιον τολμήσει να την ενοχλήσει ή να την μειώσει εδαφικά, κυριαρχικα, οικονομικά, πολιτικά, μα πρώτα και πάνω από όλα, ηθικά.
      Και, Εύα, μην μπλέκεις τους παπάδες σε μία πολιτική τοποθέτηση. Οι παπάδες έχουν πολύ καλύτερη ηγεσία (για εμένα προσωπικά είναι η χειρότερη -ίσως- που υπήρξε στα νεότερα χρόνια) από εμάς τους πολίτες. Βλέπεις, ο Ιερώνυμος έτρεξε να συμφωνήσει με την Ρωσική εκκλησία για την περιουσία της Ελληνικής Εκκλησίας, βάζοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο στοπ στις διαθέσεις της τρόικας. Άρα, οι παπάδες, ουσιαστικά δεν είχαν κάνενα ενδιαφέρον για το θέμα ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει ένα κράτος αθεϊας. Πρόσεξε τι γράφω... αθεΐας και όχι ανεξιθρησκείας... Γι αυτό διαμαρτυρήθηκαν οι παπάδες, πιστεύω και όχι για κάτι περισσότερο, άσχετα με το πως μας το παρουσίασαν τα "αντικειμενικά" μας ΜΜΕ. Ελπίζω να μην σε κούρασα

      Διαγραφή
    4. Κωνσταντίνε, συμφωνώ με αρκετά από τα λεγόμενά σου.
      Αυτό όμως που λες για τους παπάδες -ότι συμφώνησαν με Ρωσία για το Αγιον Ορος επιβεβαιώνει αυτά που λέω εγώ ,ότι δηλαδή μόλις πήγαν να δυσκολέψουν για αυτούς τα πράγματα ,αντί να σκεφτούν ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και να δώσουν κάτι και αυτοί ,να φορολογηθούν ή και να χαρίσουν μέρος της περιουσίας τους , πήδηξαν πρώτοι από το καράβι.
      Σε βάφτιση φιλικού μου προσώπου ο ιερέας - όχι τυχαίο και αγράμματο άτομο αλλά πνευματικός με ευρεία επιρροή -έπιανε τους συγκαθημένους στο τραπέζι και τους έλεγε να ψηφίσουν ΝΔ ή ΔΗΜΑΡ!!!Πάντως με τίποτα ΣΥΡΙΖΑ..Αυτά δίδασκε ο Ιησούς??
      Για μένα -χωρίς να είμαι άθεο άτομο- δεν διαφέρει όλη αυτή η συμπεριφορά τους από άτομα που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο .
      Η υποκρισία είναι ότι χειρότερο.
      Αν ερχόταν τώρα ο Ιησούς θα έπαιρνε το φραγγέλιο και θα τους έβγαζε έξω από τον Οίκο του Πατέρα του όπως έκανε άλλοτε με τους Φαρισαίους..
      Ας χωριστεί η εξουσία της Εκκλησίας από το κράτος.
      Δεν είναι κομμουνισμός ,ο καθένας θα μπορεί αν θέλει να πιστεύει και να είναι θρήσκος.
      Δεν μπορούν όμως με αυτό το μπαϊράκι ,οτι δήθεν ο Τσίπρας προωθεί την αθεϊα να μας εκβιάζουν ΚΑΙ αυτοί!!! Ελεος ,έχουμε βαρεθεί τα διλήμματα και τους εκβιασμούς 2 χρόνια τώρα.
      Όσο για αυτό που λες ότι ο Τσίπρας θέλει να ξεκολλήσει από το συνοθύλευμα των συνιστωσών ,το πιστεύω γιατί είναι ξεκάθαρο.
      Και του το ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ,για τί κατά την γνώμη μου είναι ένας ανερχόμενος ταλαντούχος νέος πολιτικός ,που στο κατω -κάτω αξίζουμε να κυβερνηθούμε και από έναν νέο άνθρωπο ,και όχι από την ΣΑΠΙΛΑ που επέπλευσε πάλι σαν το σκατό στην θάλασσα..
      Συγγνώμη για τα κακά λόγια αλλά επιβάλλονται στην περίπτωσή μας!
      Και κάτι τελευταίο : Να θυμάσαι πως εσείς οι μπλόγκερ έχετε μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ για αυτά που στηρίζετε , γιατί ο κόσμος σας διαβάζει και επηρεάζεται ..
      Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

      Εύα

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Εύα, θα αρχίσω και πάλι από το τελευταίο. Δεν είναι δυνατόν (τουλάχιστον για εμένα) ένας ιστολόγος να δημοσιεύει άμεσα τις προτιμήσεις του. Άλλο το να προσανατολίζουμε προς έναν γενικότερο χώρο και άλλο η εξειδίκευση (ή μάντρωμα αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι). Επειδή πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι που σήμερα προσπαθούν να ενημερώνονται ή να ανταλλάσσουν απόψεις μέσω του διαδικτύου, είναι τουλάχιστον ώριμοι στις σκέψεις (δεν αναφέρομαι σε ειδικές περιπτώσεις και κατηγορίες), δεν χρειάζονται καθοδήγηση, αλλά διεύρυνση της πληροφορίας.
      Τώρα, για τους παπάδες, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάπως τα πράγματα. Σχετικά με τους παπάδες, σήμερα πάρα πολλοί πρέπει να κουρευτούν. Άμεσα. Γιατί η καθημερινή τους βιοτή αποτελεί πλήγμα και όχι πυλώνα για την Εκκλησία.
      Η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς και είτε μας αρέσει είτε όχι, η ηγεσία της Εκκλησίας φέρει ένα μεγάλο βάρος, την διαχείριση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, περιουσίας δηλαδή που αποκτήθηκε από δωρεές πιστών. Και καλά κάνουν απέναντι στα λαμόγια, που στόχευσαν αυτήν ακριβώς την περιουσία.
      Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος είναι σαφές πως πρέπει να γίνει, αλλά με όρους και διαφάνεια και όχι να επιτραπούν αρπαχτές από λαμόγια που κινούνται και στους δύο χώρους (εκκλησία και πολιτεία). Ο διαχωρισμός αυτός απαιτεί επιστροφή σημαντικου μέρους της δημόσιας περιουσίας και ταυτόχρονα την πληρωμή των ιερέων από την Εκκλησία. Πιστεύεις ότι οι πολιτικοί θέλουν κάτι τέτοιο; Δε νομίζω.
      Στα ιερά βιβλία της Εκκλησίας είναι καταγεγραμμένο πως θα υπάρξουν χρόνια που οι κληρικοί θα είναι χειρότεροι από τους κοσμικούς. Όμως, πριν τους κρίνουμε στο σύνολό τους ας κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας. Η επιδιωκόμενη αθεΐα από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θέλει να επιφέρει την απενοχοποίηση και την κατάπτωση των ηθικών αξιών. Σε τέτοια κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε; Το παράδειγμα της Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα δεν μας αρκεί για την ποιότητα του παραγόμενου ανθρώπινου δυναμικού; Έτσι θέλουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες;
      Τέλος, η Εκκλησία δεν έχει εγκαταλείψει το καράβι. Διαχειρίζεται την βοήθεια που προσφέρουν συμπολίτες μας (προσθέτοντας και από την δική της πλευρά) και υπάρχουν αυτά τα σισίτια. Και τα σισίτια δεν θα έφερε η εκκλησία, αλλά τα γνωστά - άγνωστα λαμόγια της πολιτικής και όχι μόνο.
      Τέλος, όταν θα ακούς κληρικό να μπερδεύεται με τα πολιτικά, να είσαι σίγουρη πως έχει χάσει την "επαφή" και κινείται ανεξέλεγκτα.

      Διαγραφή
  4. Η Νέα Ελλάδα, για να ξεκινήσω από το τελευταίο, εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν σκόπευε να συμμετάσχει σε εκλογική διαδικασία η οποία είχε σκοπό την πόλωση και την αντιπαλότητα μεταξύ των Ελλήνων. Μετά από σύγκλιση της προσωρινής Κεντρικής της Επιτροπής αποφασίσθηκε πως -παρά το διακύβευμα να περιχαρακωθεί στο μέλλον- είναι φρονιμότερο να μην εμφανισθεί σε έναν πολιτικό και εκλογικό τραγέλαφο.
    Δεν μου επιτρέπεται σαν ιστολόγιο να προωθήσω την προσωπική μου πολιτική θέση, γι αυτό και επέλεξα να τονίσω πως πρέπει να δούμε εκείνο που δεν μας δείχνουν. Και όλο αυτό το διάστημα ήταν ένα κόμμα αντιμνημονιακό, με σαφέστατες εθνικές θέσεις, το οποίο ήταν κομμένο από παντού. Τυπικά μόνο καλούσαν εκπροσώπους τους και τους έδιναν ελάχιστο χρόνο. Και αυτό δεν ήταν ούτε η Χρυσή Αυγή, αν κάποιοι σκεφθούν κάτι τέτοιο, αφού στη Χρυσή Αυγή δόθηκε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα γκρίζας διαφήμισης (αρνητικής διαφήμισης) με τα αποτελέσματα που τελικά υπήρξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ναι ρε παιδιά, εκτός του ότι η θέση του δεν το επιτρέπει, με το κουταλάκι δηλαδή θα σας το δώσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε γιατί δεν δημοσίευσες το χθεσινό μου σχόλιο??
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα, δημοσιεύονται όλα τα σχόλια. Δεν κάνω παρεμβάσεις. Εάν υπήρξε πρόβλημα με τον blogger, δεν γνωρίζω...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]