Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συμβαίνει με το 1 δισ. που μας "παρακράτησαν" από τη δόση του Μαΐου

Το Eurogroup αποφάσισε ότι είναι έτοιμο να “ξεπαγώσει” το 1 δισ. που μας είχε παρακρατήσει από τη δόση του Μαίου.
Τη Δευτέρα θα έρθει και η τρόικα για να ξεκινήσει τον επανέλεγχο της οικονομίας.
Ωστόσο, κανένας δεν μας έχει πει που θα πάει πραγματικά αυτό το 1 δις ευρώ.

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι αυτό το ποσό “αφαιρείται” από μισθούς και συντάξεις και σε συνδυασμό με τα ταμειακά διαθέσιμα που ήταν σε οριακό στάδιο, η στάση πληρωμών στα τέλη Ιουνίου ήταν κάτι παραπάνω από ορατή.

Ποιός δεν θυμάται το non-paper Παπαδήμου στον Κάρολο Παπούλια που γνωστοποιήθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς μετά την 6η Μαίου και κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. Έλεγε ότι μετά τα μέσα Ιουνίου θα είμαστε -1 δισ. στα κρατικά ταμεία και ότι εκείνες τις μέρες είχαμε 500 εκατ. ευρώ.

Τελικά, αυτό το 1 δισ. δεν πάει ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις ούτε για να καλύψει κάποια ανάγκη των Ελλήνων πολιτών! Πάει για την πρώτη δόση της Ελλάδας στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Πριν λίγους μήνες μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από το να καταβάλει δόση για αυτό τον μηχανισμό, αφού είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και λαμβάνει οικονομική βοήθεια… Έλεγαν και τότε ψέμματα! Και να σκεφτείται δεν είναι όλο το ποσό που πρέπει να καταβάλουμε… Είναι η μια δόση… Συνολικά είναι 2 δισ. η συμμετοχή μας στον μόνιμο μηχανισμό.

Τώρα, λένε ότι έχουμε ταμειακά διαθέσιμα μέχρια τα μέσα Ιουλίου και ότι θα τα “βγάλουμε πέρα” με εκδόσεις εντόκων γραμματίων αντλώντας μεγαλύτερα ποσά (συνήθως είναι 1,25 δισ.).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και μόνο αυτή η πράξη (και φυσικά όλες οι καθυστερήσεις των δόσεων) των "ευγενών φίλων και συμμάχων μας" είναι βασικός λόγος για την αυτόματη κατάργηση όλων των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.....
    Δεν βλέπετε που μας πάνε, ειδικά τώρα με τις ίδιες μούρες που ψηφίστηκαν κι'όλας.
    Όσα χρήματα δήθεν μας δίδουν πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφους, τίποτα στην Ελλάδα και το χρέος αυξάνεται καθημερινά...
    Του ξέφυγε του Γιουνκέρ πρόσφατα, μετά το έκανε γαργάρα.
    Επι τέλους θα αντιδράσουμε δυναμικά ?
    Τι χειρότερο θα πάθουμε δηλαδή αν τους στείλουμε τώρα στα τσακίδια όλους, δωσίλογους προδότες και Ευρωκαθίκια ?
    Με αυτούς όλους το τέλος μας είναι προδιαγεγραμμένο και σύντομο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τους διωξουμε , οταν θα βλεπουμε τους γυρω μας να σερνωνται και οι ορθιοι να παραπατουν .
    Υπομονη , πρεπει να διαπαιδαγωγηθουμε πρωτα .
    Ας κανουμε οτι μπορουμε να βοηθησουμε τους ναρκωμενους μελλοθανατους να καταλαβουν . Διοτι ο πολεμος ειναι Α-ορατος και ο εχθρος πονηρος , και να προσευχομαστε .

    ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΖΩΝ ΗΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]