Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγει κέντρα εκπαίδευσης ο UCK...!!!



Αυτή τη φορά για άλλων εθνικοτήτων τρομοκράτες


Αντιπροσωπεία "Σύριων" μισθοφόρων συμφώνησε με τις αρχές της Πρίστινα να οργανωθεί η εκπαίδευση των πρώτων από αντάρτες του UCK (OυΤσεΚα), μεταξύ άλλων μέσω της ανταλλαγής εμπειριών ανταρτοπόλεμου. Η "συριακή αντιπολίτευση" θα αρχίσει να στέλνει αντάρτες στο Κοσσυφοπέδιο με σκοπό να υιοθετήσουν πολεμικές τακτικές και να εκπαιδευθούν προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Associated Press, στις 26 Απριλίου, αντιπροσωπεία των μελών της "συριακής αντιπολίτευσης" έκανε μια στάση στην Πρίστινα καθώς επέστρεφε από τις ΗΠΑ, για να συνομιλήσει με μέλη του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" (UCK) σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσαν οι μισθοφόροι που εισέβαλαν στη Συρία να επωφεληθούν από την πείρα του UCK.

Το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι η πρόχειρα οργανωμένη "συριακή αντιπολίτευση" έχει αποδειχθεί ανίκανη να αυτοοργανωθεί και να σχηματίσει ένα σταθερό μέτωπο εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του Προέδρου Άσαντ. Οι τρομοκρατικές τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους "μαχητές" τους επιτρέπουν μεν να σκοτώνουν στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά δεν τους βοηθούν στην κατάληψη θέσεων εναντίον ενός τακτικού στρατού.

"Ερχόμαστε εδώ για να μάθουμε. Το Κοσσυφοπέδιο έχει ήδη βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και διαθέτει πείρα που θα ήταν πολύ χρήσιμη για μάς", δήλωσε ο επικεφαλής της "συριακής αντιπροσωπείας", Αμάρ Αμπντουλχαμίντ, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δηλώνει αντιφρονών. "Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πώς κάποιες άτακτες ένοπλες ομάδες οργανώθηκαν τελικά για να σχηματίσουν τον UCK".

Οι ηγέτες της "συριακής αντιπολίτευσης" υποσχέθηκαν ότι θα αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο αμέσως μόλις καταλάβουν την εξουσία στη Συρία.

"Έχουμε άμεση ανάγκη από κοινές δράσεις ως συνασπισμός της αντιπολίτευσης", τόνισε ο Αμάρ Aμπντουλχαμίντ, παλιός αντίπαλος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ. Το 2005 ο Αμπντουλχαμίντ έφυγε από τη Συρία για να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Το στρατόπεδο εκπαίδευσης που φιλοξένησε τους "Σύριους" μισθοφόρους βρίσκεται κοντά στα σύνορα Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου και εγκαινιάστηκε από τις ΗΠΑ προκειμένου να διευκολυνθεί ο UCK στην εκπαίδευση των ανταρτών του.

Ο "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου" (UCK), χαρακτηριζόταν παλιότερα και για πολλά χρόνια ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Όλα άλλαξαν το 1998, όταν ξαφνικά σβήστηκε από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, δίχως να δοθεί καμιά εξήγηση. Είναι επίσης γνωστό από καιρό ότι το 10% των ανταρτών που ανήκαν στις τάξεις του UCK ήταν ανήλικα αγόρια.

Υπήρξαν πολυάριθμα δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές που έχει διατηρήσει ο UCK με την Αλ Κάιντα, την τροφοδοσία του με όπλα από την Αλ Κάιντα, την εκπαίδευση των ανταρτών του πρώτου σε ειδικά στρατόπεδα της δεύτερης στο Πακιστάν, ακόμη και την στρατολόγηση μελών της Αλ Κάιντα στις τάξεις του UCK στον πόλεμο εναντίον των Σέρβων.

φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο σχεδιάζονται προφανώς και σήμερα εναντίον του πολυθρησκειακού πληθυσμού της Συρίας από τον ισλαμιστικό "Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό", ο οποίος στο εξής θα εκπαιδεύεται στο μουσουλμανικό πλέον Κοσσυφοπέδιο, μέσα στην Ευρώπη.

Η ομάδα του "Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού" που αποτελούσε την αντιπροσωπεία που έφθασε στο Κοσσυφοπέδιο έχει πολεμήσει εναντίον της συριακής κυβέρνησης εδώ και πάνω από χρόνο. Η αιματηρή αυτή αντιπαράθεση έχει στοιχίσει πάνω από 9.000 ζωές, περίπου οι μισές από τις οποίες ήταν μελών των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, αστυνομικών και αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Τον τελευταίο καιρό, οι μισθοφόροι αντάρτες έχουν εκδιωχθεί από τις πόλεις της Συρίας και τις θέσεις τους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Ανίκανος να αλλάξει την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο "Συριακός Απελευθερωτικός Στρατός" έχει στραφεί προς τους ξένους χορηγούς του, προκειμένου να οργανώσει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο, ο ερευνητής και συνεργάτης του καναδικού ιστολογίου GlobalResearch.ca, Benjamin Schett, δήλωσε στο RT News ότι οι εισαγόμενοι αντάρτες της Συρίας δεν θα αποκομίσουν πολλές γνώσεις γύρω από στρατιωτικές τακτικές από τον UCK.

"Ο λεγόμενος "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου" - η τρομοκρατική αυτή ομάδα - είχε στην πραγματικότητα ηττηθεί από τον σερβικό στρατό ήδη από το 1998".

Ο Schett πρόσθεσε ότι όταν η Σερβία συμφώνησε για μια κατάπαυση του πυρός, απέσυρε τα στρατεύματά της, και επέτρεψε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ να μπουν στη χώρα, ο UCK επωφελήθηκε από την περίσταση προκειμένου να εντείνει τις επιθέσεις του ώστε να προκαλέσει στρατιωτική αντίδραση.

"Έτσι", συνέχισε ο Schett, "παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως μαχητές της ελευθερίας και θύματα ταυτόχρονα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι αντάρτες του UCK εξασφάλισαν την παρέμβαση των δυτικών τον Μάρτιο του 1999, αφού οργάνωσαν μια κατά φαντασίαν σφαγή στο Ρατσάκ, ενοχοποιώντας τους Σέρβους".

Κατά την άποψη του Schett, οι μισθοφόροι αντάρτες της Συρίας θα πάνε στο Κοσσυφοπέδιο για να αποκομίσουν κι άλλες γνώσεις επί των δημοσίων σχέσεων. "Παρά την εμφανή έλλειψη ανδρείας τους", παρατήρησε ο Schett, "ήταν ειδικοί στο να καταφέρουν το δυτικό κοινό να πιστέψει ότι αγωνίζονται για δικαιολογημένη αιτία, παρά την παράλληλη ροή δημοσιευμάτων που πληροφορούσαν για την διάπραξη σωρείας εγκλημάτων πολέμου και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Οι τακτικές της καμένης γης και της εθνοκάθαρσης

Ο Σέρβος πολιτικός αναλυτής και συντάκτης του περιοδικού "Chronicles", Srdja Trifkovich, δήλωσε στο RT News: "Η εξολόθρευση τοπικών μειονοτήτων μετά από κάθε εκτεταμένη αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ ήταν η μόνη τακτική μάχης που έμαθε ο UCK και το μόνο πράγμα που η "συριακή αντιπολίτευση" μπορεί στην πραγματικότητα να μάθει από τους αντάρτες του".

RT News: Τι ακριβώς θα είναι σε θέση να μάθει η "συριακή αντιπολίτευση" σε αυτά τα στρατόπεδα;

Srdja Trifkovich: Κατ' αρχάς, δεν νομίζω ότι μπορούν να μάθουν πολλά από τους βετεράνους του UCK από την άποψη της αποτελεσματικότητας στον πόλεμο, αφού ο UCK είχε αποτύχει παταγωδώς στην εξέγερση εναντίον των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Άρχισαν τις τρομοκρατικές ενέδρες τους το 1997 και εντατικοποίησαν τις δραστηριότητές τους το 1998. Αλλά καθ' όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων επικεντώνονταν αποκλειστικά στην διαπραγή αποτρόπαιων θηριωδιών, όπως έγινε, για παράδειγμα, στην περίφημη υπόθεση του Ρατσάκ, όπου οι θύτες παρουσιάστηκαν ως αθώοι άμαχοι νεκροί που σφάχτηκαν από τους Σέρβους.

Αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, οι σερβικές δυνάμεις διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο όλων των βασικών κατοικημένων περιοχών και μάλιστα κατόρθωσαν να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ο UCK εισέβαλε αποφασιστικά μόνο αφού οι Σέρβοι άρχισαν να αποσύρονται, τηρώντας τους όρους της κατάπαυσης του πυρός που είχαν συμφωνηθεί με το ΝΑΤΟ. Και ακόμα και τότε, δεν συμμετείχαν στις πολεμικές συγκρούσεις, αλλά δρούσαν ως επιδρομείς εθνοκάθαρσης εναντίον των μη Αλβανών. Επομένως, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μάθει από αυτούς κανείς από την άποψη της πολεμικής αποτελεσματικότητας και της οργάνωσης ενός επιτυχημένου ανταρτοπόλεμου.

RT News: Λέξεις οι οποίες έχουν συχνά χρησιμοποιηθεί σε περιγραφές του UCK είναι "δολοφονία", "τρομοκρατία" και "βομβιστικές επιθέσεις". Με τέτοιες έννοιες επιδιώκει να συνυφαστεί και η "συριακή αντιπολίτευση";

Srdja Trifkovich: Απ' ό,τι φαίνεται, δεν τους απασχολεί. Έμαθα ότι ο Αμάρ Αμπντουλχαμίντ, ένας από τους ηγέτες της λεγόμενης "συριακής αντιπολίτευσης", ο οποίος ήρθε στην Πρίστινα και μίλησε σε δημοσιογράφο του Associated Press, δήλωσε: "Είμαστε εδώ για να μάθουμε". Αυτό και μόνο το γεγονός θα πρέπει να αφυπνίσει όσους Σύριους δεν στηρίζουν τις μειονότητες: τους Αλεβίτες, τους Χριστιανούς - είτε Ορθόδοξους είτε Καθολικούς - τους Σιίτες και τους Κούρδους. Οι μετριοπαθείς Σουνίτες μουσουλμάνοι θα πρέπει να θυμούνται ότι εάν οι μισθοφόροι "Σύριοι" αντάρτες πάρουν μαθήματα από τον UCK, αυτό σημαίνει ότι, όπως και έγινε στο Κοσσυφοπέδιο, θα διαπραχθεί στη χώρα τους λουτρό αίματος μετά την πτώση του Άσαντ και δεν θα υπάρχει χώρος για κανέναν, εκτός από την ομάδα που θα επικρατήσει τελικά και θα αποδεχθεί τα εξτρεμιστικά πιστεύω τους. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για την "μεγάλη Αλβανία" στο Κοσσυφοπέδιο ή ένα παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία. Το σενάριο είναι το ίδιο.

RT News: Η πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων έδειξε ότι μια ένοπλη ομάδα έμμισθων ανταρτών μπορεί να ρίξει μια κυβέρνηση και αφού αποσχίσει μια περιοχή από ένα κράτος να μετατραπεί στον εφιάλτη της περιοχής σε καιρό ειρήνης. Έχουμε δει το Κοσσυφοπέδιο να γίνεται το κέντρο εγκλήματος της περιοχής. Θα το δούμε αυτό και στη Συρία;

Srdja Trifkovich: Το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται σε τέτοια γεωγραφική θέση ώστε εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο εγκλήματος για όλη την Ευρώπη. Είναι σήμερα το πιο σημαντικό σημείο διακίνησης ηρωίνης και το σημείο στο οποίο λειτουργούν διάφορα δίκτυα διακίνησης λαθρεμπόρων και διακινητών λαθρομεταναστών, πορνείας κλπ. που στη συνέχεια διοχετεύονται στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, και ακόμη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η Συρία μάλλον δεν θα μετατραπεί σε κάτι ανάλογο, αλλά σε κέντρο ισλαμιστικού εξτρεμισμού. Έχουμε ακούσει πολύ ωραία λόγια που μιλούν για μια νέα "μετεπαναστατική" Συρία, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που θα δούμε στην χώρα αυτή είναι μια Αίγυπτο μετά τον Μουμπάρακ, όπου, μόλις καταλάγιασε η σκόνη των εξεγέρσεων, ανέτειλε η Μουσουλμανική Αδελφότητα ως η ισχυρότερη πολιτική οργάνωση.

Επίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η συνεργασία που βλέπουμε να αναπτύσσεται μεταξύ του UCK και των "Σύριων" ανταρτών στην Πρίστινα θα πρέπει να ανησυχεί έντονα και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, για παράδειγμα. Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παραιτηθεί από τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν τον Άσαντ, παρά την αναγκαστική εκ των περιστάσεων επέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά είδαμε επίσης πώς αγνοήθηκε εντελώς το βέτο της Ρωσίας και της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και εφαρμόζονται μόνο οι επιταγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες προφανώς βρίσκονται πίσω από τη συνεργασία UCK και "Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού" που δρομολογείται αυτή τη στιγμή στο Κοσσυφοπέδιο.









Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο εφιάλτης της περιοχής σε καιρό ειρήνης που λέει αυτός τώρα και φυτώριο. Καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας! Ξεχάσαμε τα πούλμαν που ξεφόρτωναν κοσοβάρους μέσα στο κέντρο στα Δεκεμβριανά του 2008; Η τα όπλα σε κρυψώνες εδώ κι εκεί; Τόσο εύκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμαζονται σιγα σιγα για τη δευτερη βαλκανικη ανοιξη. Οταν εκαναν την πρωτη δεν της εδωσαν ονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]