Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nowotny: Η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε τεράστιες επιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Θεωρώ ότι η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα», σχολίασε ο Nowotny. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα "οξεία", καθώς και ότι είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν οι ανισορροπίες στην Ελλάδα, "αλλά χρειάζεται χρόνος".

Πρόσθεσε ότι η οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ερωτηθείς για το εάν η ΕΚΤ έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξόδου, ο Nowotny δήλωσε ότι «κάθε κεντρική τράπεζα είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά να μην μιλάει για αυτά».

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας τόνισε πως η ΕΚΤ έχει ακόμη όπλα που δεν έχει χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το πακέτο των μέτρων που η ΕΚΤ έχει ξετυλίξει μέχρι τώρα, «φυσικά δεν είναι όλο το οπλοστάσιό της».

Ωστόσο, τόνισε πως η ΕΚΤ έχει ήδη λάβει μαζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, και δεν θα ήθελε να αφήσει την αίσθηση ότι είναι απαραίτητο να προσθέσει κάτι καινούριο. «Τα μέτρα μας θέλουν χρόνο για να γίνουν ορατά», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα, τόνισε πως «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος πληρώνει», ενώ κάλεσε τους ηγέτες να επικεντρωθούν σε «επείγονται ζητήματα» όπως η αύξηση των κεφαλαίων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]