Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι New York Times για τον Άκη και η συμφωνία που τελικά έγινε...

Η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, έγινε μεγάλο θέμα στους New York Times. “Είναι πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ψάρι, πιάνεται”, γράφουν θέλοντας να τονίσουν ότι για πρώτη φορά ένας τόσο υψηλόβαθμος αξιωματούχος κατηγορείται για διαφθορά και προφυλακίζεται.

Οι New York Times γράφουν όλη την ιστορία του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες για μίζες “$ 26 εκατ για την αγορά υποβρυχίων και πυραυλικών συστημάτων, χρήματα που διοχέτευσε μέσω υπεράκτιων λογαριασμών για την αγορά ακινήτων”.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνονται τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων αλλά τονίζεται επίσης ότι “για πολλούς Έλληνες, η διαφθορά είναι εξίσου σημαντικό ζήτημα όπως οι περικοπές μισθών και οι αυξήσεις φόρων”.

“Η περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλο”,γράφουν σηματοδοτεί την άνοδο – και ίσως τώρα τη πτώση – μιας πολιτικής κουλτούρας που έχει κυριαρχήσει Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Στην εξουσία εναλλάσσονταν Σοσιαλιστές και κεντροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας με κυβερνήσεις που βοήθησαν να εξαπλωθεί η διαφθορά, κατά τη διάρκεια των χρόνων αλματώδους ανάπτυξης. Το σύστημα αυτό βοήθησε να ανεβεί το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα σε σημείο που αναγκάστηκε να αναζητήσει διάσωση το 2010”.

“Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος διαγράφτηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2010 αρνείται τις καηγορίες και χαρακτηρίζει τη σύλληψή του “προεκλογικό δώρο” στα δύο μεγάλα κόμματα.
Αναλυτές λένε ότι η υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας γενικότερης κουλτούρας που φάνηκε να λειτουργεί σχεδόν με ατιμωρησία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξέδωσε μια δήλωση με την οποία απειλεί να αποκαλύψει ονόματα και ισχυρίστηκε ότι “μετά από 40 χρόνιασταδιοδρομίας στην ελληνική πολιτική, ξέρω τα πάντα”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Περιγράφει όλη την ιστορία με τις υπεράκτιες εταιρείες και την εμπλοκή της συζύγου και της κόρης του αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσει πολιτών που έχουν καταγράψει… στη γειτονιά του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η διαπίστωση κοινή :”Υπάρχουν πολλοί Άκηδες, έπιασαν ένα”.

Και προς απόδειξη το ρεπορτάζ καταλήγει με συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου αλλά και της Siemens. Και κλείνει με τη φράση ενός ακόμη πολίτη:
“Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη αυτή τη φορά θα λειτουργήσει. Γιατί συνήθως δεν το κάνει”.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτά γράφουν οι New York Times, όμως στην Αθήνα, άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά όλα όσα γίνονται, εδώ και μερικές ημέρες μιλάνε για συμφωνία που έγινε μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και "κυβερνητικής ομάδας". Αυτή η συμφωνία ήταν σαφής και επέβαλε στον "μπρούμελ" την αποδοχή εξάμηνης φυλάκισής του, την αποφυλάκιση και απεμπλοκή όλων των μελών της οικογενείας του και την επιβολή σιωπής εκ μέρους του για όλα όσα γνωρίζει. Μάλιστα, όταν έγινε η προσφορά, ήταν απολύτως σαφής, στο στυλ take it or leave it... αφού η "άλλη πλευρά" έθεσε σαφέστατα την επιλογή δια βίου φυλάκιση (και των μελών της οικογένειας) σε περίπτωση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν συμφωνούσε.

Εμείς, τώρα να αρχίσουμε να μετράμε μήνες και να περιμένουμε κάπου στα τέλη του Οκτώβρη την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου για... ιατρικούς λόγους ή να θεωρήσουμε πως οι "γνώστες" κάνουν απλές υποθέσεις, αφού το ιστορικό παρόμοιων υποθέσεων είχε την σταθερή κατάληξη της εντός μερικών μηνών αποφυλάκισης; Σημειώνουμε, όμως, πως οι "διαρρέοντες" γνώριζαν την αποφυλάκιση της συζύγου του Άκη, πολύ πριν αυτή ανακοινωθεί...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περιεργη συμπτωση παντως που ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με Εβραιοαμερικανικες εταιριες δεν ...ακουγεται .
    Εδω γυρω γυρω , Ευρωπη , Ρωσους και...καλογερους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]