Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές… do or die

Η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του κόσμου. Όπως τότε, με την… πέτρα των Δελφών, που ορθώς ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής προέτρεπε να πετάξουμε στη θάλασσα, ώστε να απαλλαγούμε μαζί της και από την εθνική κακοδαιμονία της… αυτοαποθέωσης.

Φυσικά, η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τους απολύτως λάθος λόγους. Στη Σύνοδο Κορυφής των G8, που ξεκίνησε στο Camp David, με φυσικό, πολιτικό οικοδεσπότη τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η κρίση χρέους της Ελλάδας, που έχει «μεταμφιεστεί» σε κρίση χρέους ολόκληρης της ευρωζώνης, αποτελεί το… ορεκτικό και ταυτόχρονα το… κυρίως πιάτο.

Η πραγματικότητα αυτή ήταν ορατή από τις δηλώσεις και την πρόδηλη αγωνία όλων των ηγετών του κόσμου, καθώς φυσικά και από τα εκτενή ρεπορτάζ και τις αναλύσεις του διεθνούς Τύπου.

Αν στο σκηνικό αυτό προσθέσετε τη μυθιστορηματική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την επιθυμία των Ελλήνων να παραμείνουν ή όχι στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν θεωρείται ήσσονος σημασίας. Όχι μονάχα για την Ελλάδα, αλλά συνολικά για την ευρωζώνη.

Αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες για όλους μας. Είτε προσέλθουμε στις κάλπες, είτε όχι. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί την επομένη των εκλογών ότι… δεν ήξερε. Είναι εκλογές… do or die. Για την Ελλάδα αλλά και για… τους άλλους.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ο καραμανλης θελησε να πεταξει απο πανω μας την [[ρετσινια]] του κεντρου του κοσμου.την ειχε υποσχεθει σ αλλους...
    ομως δεν φευγει η Αγια σκουριά.
    ειμαστε το κεντρο που κοσμου .
    ειμαστε το Φως του Κοσμου,και η πετρα που ηθελε να πεταξει,
    τον βρηκε και αυτον και την νεβρωπη τους, στο ...
    δοξα Πατρι και Υιω και Αγιω Πνευματι.
    η ευρωπη υποχρεωνεται να βρη τον Θεο,και να πεταξει τον νευρώ.
    απ εδω θ αναψει το κερι της...
    Χριστος Ανεστη.
    χαιρε ω χαιρε λευτερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κ. Καραμανλής δεν μας έβαλε σε μιά Ευρώπη χωρίς ευρωπαικά σύνορα! ούτε σε μια οικονομική ένωση χωρίς δασμούς, για να καταστρεφόμαστε από την ματαιοδοξία μας, άλλωστε έλεγε να σφίξουμε το ζωνάρι και να μην ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε..και με δύο ενεργειακές κρίσεις παρακαλώ.
    Υπήρχε και το ανατολικό μπλόκ τότε, κανένας δε υποψιαζόταν τα μεροκάματα Βουλγαρίας και Κίνας...εμείς είμασταν ο στόχος των επενδύσεων όχι το μπλοκ..μη συγκρίνουμε ετεροχρονισμένα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E τότε, ψήφισε ΝΔ,για να δικαιολογηθείς 2:44

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]