Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νικηθήκαμε Γιάννη, από τα λάθη και τα πάθη μας


Ποιο τελικά ήταν το αποτέλεσμα της δήθεν λαϊκής εντολής για εκλογές;
Να στριμωχθεί ακόμα πιο πολύ στον τοίχο ο λαός.
Να μπει στην διαδικασία επιλογής αρχικά Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο, να φθάσει στο δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή και να καταλήξει σε έναν καινούργιο διπολισμό με διαφορετικό όμως πρόσωπο. Από τη μια ένα Κράτος δημοσιουπαλληλικό υπό την κατεύθυνση του πασοκοθρεμμένου ΣΥΡΙΖΑ (με την γνωστή παπανδρεϊκή συνταγή όλα δημόσια χωρίς αξιοκρατία) και από την άλλη η γνωστή Δεξιά να θέλει πώληση της εθνικής περιουσίας βουλιάζοντας όλο και περισσότερο την χώρα σε χρέος προσκυνώντας την Ευρώπη.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δήθεν λαϊκής εντολής και του δικαιώματος να ψηφίζουν όλοι, ακόμα και εκείνοι που δεν έδωσαν το παραμικρό στην χώρα, αλλά η χώρα αυτή τους κανακεύει από το 1981.

Το δίλημμα με μιας έγινε ένα: Ξεφτίλα ή ξεφτίλα.
Διότι και με τη μία επιλογή και με την άλλη το σίγουρο είναι ότι το Ξεπούλημα θα είναι ο καινούργιος Παρθενώνας της Ελλάδας φτιαγμένος όλος με φθηνά ψηφοδέλτια.

Και ήταν τόσο εύκολο να γυρίσεις την μπάλα σε αυτό το στημένο παιχνίδι. Να πετάξεις εκτός των συνόρων σου την Ευρώπη. Διότι αν και δε μπορείς να το καταλάβεις ακόμα, μέσα στο φτιαχτό άγχος που σου επέβαλλαν, η Ευρώπη είναι εδώ και χρόνια, είτε ενωμένη είτε διαιρεμένη, ένα ξεπερασμένο πολιτικοοικονομικά σύστημα που μόνο με τον φόβο ότι θα σε καταστρέψει μπορεί να συντηρεί τα ήδη σαπισμένα όργανά της.

Σε έβαλαν, λοιπόν, στο μαντρί με την ψευδαίσθηση ότι ήσουν σε ελεύθερο αγρό και ως πρόβατο με τον φόβο μιας επικείμενης πείνας, πήγες εκεί που νομίζεις ότι θα βρεις περισσότερο χορτάρι να φας αδιαφορώντας που θα βρεθεί χώμα για τις ρίζες του χορταριού και νερό για πότισμα.
Λοιπόν, πρόβατο, ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσεις ότι θα πεθάνεις από ασιτία.
Δυστυχώς για σένα δεν θα έχεις την επιλογή να σε φάει τιμημένα ένας λύκος ή να δαγκώσεις μία φορά στην ζωή σου το χέρι που πάει να σου βάλει λεπίδι στο λαιμό.
Η επιλογή σου να παραμείνεις πρόβατο συρόμενο σε εκλογές που δούλεψαν ως ανάχωμα της εξέγερσης, που ήθελες δεν ήθελες φιλειρηνιστή μου θα γινόταν χωρίς κατευθυνόμενο πολιτικό υπόβαθρο αλλά με συλλογική ώθηση και που ίσως να σε έκαναν να ζήσεις έστω και για μια στιγμή ως άνθρωπος ελεύθερος, αποδεικνύει ότι τελικά είσαι πολύ λίγος για μια οποιαδήποτε πατρίδα, πόσο μάλλον για μια Ελλάδα.

Αναμένοντας την δεύτερη δήθεν λαϊκή εντολή για εκλογές που περιχαρής θα κουνάς κομματικά σημαιάκια και θα περιμένεις ή να διοριστείς στο δημόσιο του νέου σοσιαληστή που προσκυνά μια Ευρώπη νταβατζή ή να σώσεις τα κλεμμένα σου γεμίζοντας κι άλλο τα σεντούκια σου με την στήριξη μιας Ευρώπης δικτάτορα, νιώθουμε τι σημαίνει εθνική προδοσία.
Διότι δεν πονάει ούτε η κρίση, ούτε το χρέος, ούτε η φτώχεια, ούτε ο πόλεμος, ούτε η προσβολή.
Αυτό που πονάει είναι όταν ξέρεις εκ των προτέρων ότι αυτός ο λαός δεν θα αλλάξει ποτέ, Γιάννη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Kαι ὸμως,simpleman,αυτὸς ο λαὸς ὰλλαξε ὲντονα μὲσα σε τρεὶς δεκαετὶες,προς το χειρὸτερο δυστυχὼς,ὸμως ὰλλαξε.Και αφοὺ αποδεὶχθηκε ὸτι ὰλλαξε προς το χειρὸτερο,τὶ αποκλεὶει την πιθανὸτητα να ξαναλλὰξει πρὸς το καλὺτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ημαστε πελαγωμενοι,ειμαστε χιλιοπροδωμενοι.
    ο Θεος θα τιναξει τα χαλιά ,και θα φυγει η βρωμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο αν αλλάξουμε μυαλά και ενωθούμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΑΠΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ. ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΕΛΙΚΑ "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ". ΩΣΤΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ή ΗΡΩΕΣ Ή ΓΛΥΦΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει ήδη αλλάξει αυτός ο λαός και όποιος δεν το βλέπει είναι ακόμη υπό την επήρεια της προπαγάνδας του καθεστώτος. Μέσα σε 2 χρόνια ένας λαός που ήταν ναρκωμένος κατάφερε να γκρεμίσει απ' την εξουσία τον Γ. Παπανδρέου που, ας μην ξεχνάμε, είχε συγκεντρώσει ένα ποσοστό άνω του 40% και μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αμέσως μετά μέσα σε λίγους μήνες ανάγκασε τη ''δημοφιλή'' κυβέρνηση Παπαδήμου να κάνει εκλογές.

    Αυτά που λένε κάποιοι ότι ο λαός στριμώχτηκε στον τοίχο είναι, δυστυχώς, η προπαγάνδα που θέλει να περάσει το κραταιό σύστημα. Πιστεύετε ότι το σύστημα που μας κυβερνά ήθελε εκλογές; Γιατί; Μια χαρά δεν τα είχαν προγραμματίσει ήδη; Νομίζετε ότι μετά την 6η Μαϊου δεν ήθελαν να κάνουν κυβέρνηση, για να συνεχίσουν το έργο τους; Δεν το έκαναν, όχι γιατί δε συμφωνούσαν, αλλά γιατί φοβόταν την αντίδραση του λαού.

    Δεν είναι ο λαός στριμωγμένος. Στριμωγμένοι είναι αυτοί, γι' αυτό και πλέον εντείνουν τόσο την τρομοκρατία όσο και τα άλλα φτηνιάρικα τεχνάσματά τους. Ο πανικός τους, μάλιστα, είναι τέτοιος, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε η Λαγκάρντ πέταξε τη μάσκα της και μίλησε με ρατσιστικό μίσος εναντίον της Ελλάδας.

    Το ''βρώμικο'' 2012: http://endelehia.blogspot.com/2012/05/2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ φοβάμαι όμως ότι οι αλλαγές στη χώρα πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα από το λαό και ίσως να μην προλάβουμε. Κι όμως το σύστημα ήθελε εκλογές για να εκτονώσει την κατάσταση και να πάρει και εκλογική επικύρωση του μνημονίου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε με έλλειψη μόνο δύο εδρών. Ισως μάλιστα το σύστημα να βολεύεται σήμερα περισσότερο από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που στα λόγια θα λέει όχι και στην πράξη θα συμφωνεί παρά από μία κυβέρνηση ΝΔ που όλος ο κόσμος θα είναι στους δρόμους και δεν πρόκειται να κρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λαομαζα κοιματε !

    Τον ΓΑΠ δεν τον εριξε ο λαος . Απλα εκανε αυτο που επρεπε να κανει και την εκανε , κατοπιν εντολων .
    Τωρα ειναι δουλεια των αλλων σκουληκιων να συνεχισουν .


    Κοιματε το πληθος , διοτι οχι μονο στηριζουν τα ΙΔΙΑ κατακαθια , αλλα και τρεχουν πισω απο αλλον ανθελληνα και αθεο . Δεν εχουν καταλαβει οτι η μονη Ελπιδα τους ειναι να κουνησουν τα χερια , κρεμοντας στο Συνταμα ΟΛΟΥΣ τους κοινοβουλευτικους , και θα βοηθηση και ο ΘΕΟΣ να Λευτερωθουμε .
    Κοιματε διοτι αν ειχαν ξυπνηση , θα εβλεπαν οτι οι εκλογες θα μπορουσαν να φερουν αποτελεσμα , ΜΟΝΟ οταν υπηρχε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ .
    Τωρα ειναι αργα , διοτι οι πληροφοριες λενε οτι κατεβαζουν εκατονταδες σφακτες λαθρεποικους , στην Αθηνα και οι τοκογλυφες των Εθνων και "φιλοι" μας ευρωπαιοι , εχουν και τους μισθοφορους απο καιρο στην Ελλαδα , για να αποτρεψουν οποιαδηποτε Πατριωτικη κινηση , να ελευθερωση το Εθνος .
    Το ειπαν αλλωστε μεσω του υποτακτικου τους Μπαροζο , αλλα και με αλλους , κατευθυνομενους αλλα κατα τα αλλα σοβαρους αναλυτες .
    Ειμαστε ωρες ; μερες ; βδομαδες ισως ; πριν την γενικη επιθεση .

    Η μονη Σωτηρια ειναι ο Ιησους Χριστος και η μονη οδος που θα επρεπε ηδη να ακολουθουμε .
    Αντι αυτου , περι αλλα τυρβαζουμε και κουναμε ακομη κωλοπανα σε καθε αθεο αλητη και λαοπλανο ανθελληνα , να μας γεμιση την τσεπη , και σταχτη να γενουν ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ .
    Μην λετε λοιπον οτι ξυπνησε η μαζα . Η μαζα θα βρεθει γυμνη στην καταιγιδα και απροστατευτη στα βαρβαρα Ανατολικα και Δυτικα κατοχικα στρατευματα .
    Μερικες μερες εμειναν για να αποφυγουμε την καταρα της δυτικης φιλιας και ευρωλαγνιας .
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ:
    Α'
    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ (απο στημενες εκλογες και απο καθε αλλη συναλλαγη με το κατοχικο κρατος)

    Β'
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

    Γ'
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ 300+1 ΕΦΙΑΛΤΕΣ , ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΙΧΩΣ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ .

    Οταν η μαζα μορφωθη και μαθη την Αληθεια , πως και ΓΙΑΤΙ μας ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ οι προοδευτικοι κλεφτοκτρατες , τοτε η ψηφος θα δωση τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ .

    Ολα τ'αλλα ειναι για τον κοιμισμενο και ασχετο λαο , που ψηφιζει λενε , τωρα τελευταια , συριζα για να τον σωση !!!
    Μωραινει Κυριος .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]