Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν στο λαό εκτός από τον φόβο


Και το μόνο πράγμα που προωθούν για συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, πρώην πελάτες τους, είναι Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ. Λυσάξανε τα κανάλια. Μνημόνιο ή χάος.

Όμως υπάρχει μια φράση που δεν τη ξεχνάμε. Ειπώθηκε πριν από καιρό από τον κ.Βενιζέλο κι είναι σημαντικό να μην τη ξεχάσουμε τώρα.

"Το ότι πτωχεύουν οι Ελληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα"

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν προσπαθεί να σώσει τον ελληνικό λαό αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους παίκτες του. Ο λαός είναι ήδη χαμένος κι αυτά που τον περιμένουν συμφορά.

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται αν ο ελληνικός λαός εξαθλιωθεί, αν πεινάσει, αν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, απόγνωσης ώστε να πηδάει από τις ταράτσες ή να κρεμιέται, αρκεί να κερδίζουν εκείνοι που πρέπει.

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται να ξεπουληθεί σε φτηνιάρικη τιμή και να κάνουν μπίζνες πάνω της οι διεθνείς συμμορίες, γιατί το μνημόνιο δεν έχει πατρίδα ούτε ενδιαφέρεται για έννοιες όπως αξιοπρέπεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατεία, κοινωνικό σύνολο.

Η Ελλάδα του μνημονίου και ο ελληνικός λαός είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Παράλληλοι δρόμοι. Δεν είναι τυχαίο πως χρεοκοπήσαμε αλλά όχι άτακτα. Ολα έπρεπε να γίνουν με τάξη κι υπάρχει ακόμα ανάγκη να συνεχίσουν έτσι. Ολα υπό έλεγχο.

Οι έλληνες λοιπόν που ζουν σε άλλο μήκος κύματος από ότι η Τρόικα και οι συνεταίροι της, μπορούν να επιλέξουν δικούς τους όρους για να σωθούν. Μπορούν να επιλέξουν ακόμα και να χρεοκοπήσουν ατάκτως. Μπορούν να επιλέξουν να βάλουν ένα στοπ σε κάθε μνημόνιο που υπογράφηκε σε κάθε τηλεφώνημα που έγινε σε κάθε απειλή που εκτοξεύτηκε όποιο κι αν είναι το κόστος.

Γιατί ίσως ξεχάσατε να πείτε το δεύτερο μέρος της φράσης που είναι φυσικό επακόλουθο του πρώτου μέρους.

"Το ότι οι Έλληνες θα αποφασίσουν να σωθούν με το δικό τους τρόπο δεν είναι ταυτόσημο με το τρόπο που εσείς ψάχνετε για να σωθείτε"

Ετσι δεν είναι;

vasiliskos
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο ελληνικός λαός πρέπει να χειραφετηθή, επί τέλους, από τους παγιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς (όσο πιό δεξιός τόσο περισσότερο τον ταπείνωσε η δεξιά και όσο πιό αριστερός άλλο τόσο τον εξέθεσε η αριστερά)και να δει, για μιά τελευταία φορά έστω, τα ιδιωτικά του δικαιώματα δηλ. ότι εξέχει έξω από το χαλάκι του σπιτιού του (αβέβαιης κυριότητας και αυτό πλέον!...) και να μη τα εκχωρήσει, εν λευκώ, στους διάφορους μπρόκερς, που παιρνουν για το ξεπούλημα καλή αόρατη βεβαίωση για το οικογενειακό μέλλον τους (το ελάχιστον!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πονάει, αλλά είναι η πραγματικότητα, κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο. Στην Ελλάδα σήμερα έχουν κάνει ό,τι έκαναν στην Κύπρο με την εισβολή. Τα μέσα διαφέρουν μόνο. Έκαναν το ίδιο στη Γιουγκοσλαβία με βόμβες αργότερα. Αυτό το "να σωθούμε" από την αθλιότητα που μας επέβαλαν, χάρη στην αρωγή του ΔΝΤ και της ΕΕ, απαξιούμε να το σχολιάσουμε. Είναι ό,τι πιο προκλητικό. Είναι σαν να προσπαθούσε η Κύπρος να σωθεί μέσω των εισβολέων Τούρκων το '74 και η Σερβία να σωθεί από τον Μπιλ Κλίντον. Κλείστε τις τηλεοράσεις για να μη σας πιάνει σύγχυση. Και συμβουλέψτε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Άντε που θα τους κάνουμε τη χάρη να ασχολολούμαστε με την εμετική δωσιλογική προπαγάνδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αδελφε εχεις δικιο .
    Και χωρις ιχνος κενοδοξιας , ειμαι το "καλο" παραδειγμα αποτελεσματος , της Αγιας πραξεως που λες να κλεισουν το διαβολοκουτι .
    Ακουσα την προτροπη των Αγιων Γεροντων , και περασα απο τις σειρηνες , πριν πολλα χρονια .
    Αν το κοινοβουλιον της διαφθορας , ειναι στεκι φιδιων και προδοτων , δεν ειναι το ζητουμενο ΣΗΜΕΡΑ , αλλα και περα καθε αμφιβολιας ΑΜΑ ΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΣΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ , ΑΠΟ ΤΟ '40 , ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΕΣ . Επρεπε να τους πεταξουμε σε μπουτρουμια ,ΟΛΟΥΣ , απο τα μεσα του '80 ,ωπου επεσαν οι μασκες των κοινοβουλευτικων αληταραδων και σιχαμερων ερπετων . Οσοι δεν ετρωγαν αριστερο κουτοχορτο με κοκκινη πρασινη και μπλε σαλσα καταλαβαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .
    ΣΗΜΕΡΑ , ειμαστε λιγες μερες πριν το ΣΩΣΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ .

    Προσευχομαι μερα νυχτα στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ να φωτηση τους Ελληνες , και να το καταλαβουν , και να ειναι ετοιμοι να αντιμετωπισουν τους τραγικους και φοβερους μηνες μπροστα μας , αλλα ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ , ΕΧΕΙ ΠΕΣΗ , Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ . ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ .ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ . (Απο τα εργα του προδιδεται Ψεμα και σκοταδη γυρω μας, για οσους αληθεια βλεπουν ) .

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ
    ΥΠΕΡ ΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ .

    ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]