Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μωραίνει Κύριος (λαόν) ον βούλεται απωλέσαι…

Ούτε μία Ελληνική σημαία!!!...

Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα και τις αναμενόμενες μετασεισμικές δονήσεις, επιτρέψτε μου μερικές σκέψεις.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «επιλεκτικής» χρεωκοπίας. Η χρηματοδότηση των δανεικών αναγκών καλύπτεται από τη χρηματοδότηση των «εταίρων» μας, υπό την ασφυκτική αγχόνη των μέτρων που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση.
Η σκληρή λιτότητα έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία.
Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Η ασφάλεια έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.
Η λαθρομετανάστευση έχει καταστεί ανεξέλεγκτη μάστιγα.
Η μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό έχει αυξηθεί κατά πολύ...

Οι τομείς της υγείας, της παιδείας και της λειτουργούν οριακά.
Οι αυτοκτονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν πάει περίπατο.
Οι συνταξιούχοι στερούνται φάρμακα και περίθαλψη
Οι μισθοί, όταν πληρώνονται, είναι πετσοκομμένοι.

Το αποτέλεσμα αυτού του σκηνικού αποτυπώθηκε στις κάλπες. Δεν είναι σκοπός του παρόντος να αναλύσει τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Ο λαός στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επέλεξε ό,τι επέλεξε.

Ελάχιστοι από τα κόμματα παραδοσιακής διακυβέρνσης αντιλήφθηκαν το τσουνάμι που ερχόταν κατά πάνω τους. Κι όμως. Όσοι είχαμε επαφή με την κοινωνία το βλέπαμε. Συντρίμμια έγινε το πολιτικό σύστημα από το μέγα κύμα του κοινωνικού αναβρασμού. Ως αποτέλεσμα, τα κόμματα που πόνταραν σε αυτό βγήκαν κερδισμένα.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αποτελούν ουσιαστικό παρελθόν. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα στον τάφο της μεταπολίτευσης. Και δεν έχει νόημα να επιμένουμε στην επιβίωσή τους. Να τελειώνουμε.

Και τώρα; Πως θα κυβερνηθεί η χώρα; Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική εθνικής επιβίωσης;
Αμέσως μετά τις εκλογές βλέπουμε να εμφανίζονται με τραγικά προβλέψιμο τρόπο όλες οι αβελτηρίες του πολιτικού συστήματος. Τακτικές κινήσεις, ελιγμοί για το ποιος θα χρεωθεί και ποιος θα επωφεληθεί, λεβέντικα γιουρούσια και εγερτήρια.

Οι γελωτοποιοί της ελληνικής πολιτικής, πνευματικής και δημοσιογραφικής ζωής θα μας διασκέδαζαν αφάνταστα ίσως αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά. Δυστυχώς, οι νικητές και οι ηττημένοι των εκλογών δεν αντιλαμβάνονται την τραγική κατάσταση της χώρας.
Οι πιο θερμόαιμοι που υπόσχονται να κατατροπώσουν τους κατακτητές, αγνοούν το συσχετισμό δυνάμεων και το γεγονός ότι η επιβίωση μιας μικρής χώρας απαιτεί συμμαχίες.
Άλλοι υποστηρίζουν την πλήρη απεμπλοκή από το ευρωπαϊκό άρμα με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αγνοώντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα με δεδομένη τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και χωρίς προετοιμασία θα οδηγούσε αυτή τη στιγμή σε εξίσου ολέθρια αποτελέσματα.
Για να μην αναφερθώ στα εθνικά θέματα...
Την καυτή πατάτα φαίνεται ότι δεν τη θέλει κανείς.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αναγέννηση της κεντροδεξιάς με συστράτευση των πόλων της είναι η λύση ώστε να καταστεί πάλι η παράταξη πολιτικός φορέας αυτοδύναμης εξουσίας.
Διαφωνώ – παρότι δεξιός (τι να σημαίνει δεξιός άραγε στις μέρες μας;).
Η δεξιά παράταξη λειτούργησε πολυσυλλεκτικά σε άλλες εποχές με διαφορετικούς στόχους ως ένας πόλος ενός δικομματικού συστήματος που εξασφάλιζε πολιτική σταθερότητα στον ψυχροπολεμικό κόσμο. Όμως στο DNA της παράταξης πάντα υπήρχε η τιμοκρατία και τα καπετανάτα. Οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις ήταν, συνήθως, ο μανδύας πολιτικών φιλοδοξιών. Η τωρινή πολυδιάσπαση δεν οφείλεται σε ιδεολογικούς λόγους αλλά σε προσωπικές διαφορές και φιλοδοξίες των εκάστοτε στελεχών. Συνεπώς, ένα προσκλητήριο για το καλό της παράταξης δεν νομίζω ότι έχει νόημα στις παρούσες συνθήκες. Μια τέτοιου είδους συγκόλληση θα είναι βραχύβια, δυσλειτουργική και θνησιγενής. Άλλωστε, το εθνικό συμφέρον προέχει του κομματικού πατριωτισμού.

Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό.Το δίπολο κεντροδεξιά-κεντροαριστερά νομίζω πως τελειώνει, αν δεν έχει τελειώσει ιστορικά. Ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός όπως τους γνωρίσαμε τον περασμένο αιώνα, έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους στην παγκόσμια ιστορία.
Ο νέος παγκόσμιος συσχετισμός δυνάμεων και η αναδιάταξη του διεθνούς σκηνικού με την είσοδο νέων παικτών με γεωπολιτική και δημογραφική ισχύ αλλάζει τις σταθερές που ίσχυαν τον 20ου αιώνα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο παίγνιο μακροπρόθεσμα. Ο πρόσφατος οικονομικός πόλεμος με πεδίο μάχης το παρασιτικό ελληνικό κράτος υπήρξε μάλλον ένα επεισόδιο αυτής της αναδιάταξης.

Φυσικά το ελληνικό πολιτικό προσωπικό αλλά και η υποτονική ελληνική διανόηση ελάχιστα αντιλαμβάνονται τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκακιέρα και συνεχίζουν να ομιλούν και να πράττουν με σταθερές που δεν υφίστανται πια. Όσε φωνές μιλούν γι΄αυτά δεν έχουν θέση στα ΜΜΕ.

Και ακολουθούν βασανιστικά ερωτήματα:

Πως θα πορευτούμε βραχυπρόθεσμα για να επιβιώσουμε με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, διατηρώντας όσο μπορούμε την κοινωνική συνοχή;
Πως θα προασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα;
Ποιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης θα ακολουθήσουμε;
Ποια εθνική στρατηγική θα χαράξουμε η οποία θα λαμβάνει υπόψη το τωρινό αλλά και το μελλοντικό γεωπολιτικό, γεωοικονομικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον;
Με ποια εργαλεία θα την επιτύχουμε;
Ποιες συμμαχίες πρέπει να δομήσουμε;
Με τι διοίκηση θα επιτευχθούν όλα τα παραπάνω;
Και τελικά, πως θα διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία η οποία θα θέσει ως πρόταγμα την επιβίωση και την άνθηση του ελληνισμού στο νέο αιώνα;

Ιδού το διακύβευμα της επιβίωσης μας ως εθνο-κράτους.
Βλέπετε κανέναν να συζήτησε ή να συζητάει τα παραπάνω; Εγώ δε βλέπω.
Το μόνο που βλέπω είναι μια κακόγουστη οπερέτα πάνω στα ερείπια.

Γιάννης Φαίλτωρ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η παλαιά, πιθανώς, "κακή" δεξιά ηγείτο πολιτικα ενός κράτους που άφηνε και ολίγο χώρο γιά τους πολίτες χωρίς να τους αφαιμάσσει το μικρό τότε, σε αριθμούς, κράτος (3,6% χαρτόσημο έναντι 23% σήμερα, άνετη φοροαποφυγή,αυτοκατανάλωση και απ' ευθείας πωληση αγροτικών προιόντων, εύκολες και μάλλον ανεξέλεγκτες τουριστικές υπηρεσίες, αυθαίρετα κλπ κλπ).
    Θα πη κάποιος .."καλά ήταν σωστά όλα αυτά;"..η απάντηση δεν μπορεί να προηγείται της ικανοποίησης του αιτήματος..Primum vivere deinde philosophari.
    Εν πάση περιπτώσει το κράτος παρείχε, εκείνες τις αρχαίες εποχές! και υγεία και παιδεία και ασφάλεια και άλλα εκ των ων ουκ άνευ...με ένα αντίτιμο όμως...όχι πολύ δημόσιο, όχι πολλές εισαγωγές, όχι πολλά ταξίδια έξω, όχι πολυτέλειες κλπ κλπ.
    Ο μετασχηματισμός της κοινωνίας απο μικροπαραγωγική σε μεγαλοκαταναλωτική έσχε τα εκατοντάδες δις που κουρνιάζουν στο εξωτερικό, σε σκληρό νόμισμα, που δεν "διενοούντο" να ταξιδεύσουν με εγχώριο νόμισμα και τον πόλο έλξης για τους λαθρομεταναστες που ομοίως δεν θα είχαν κανένα λόγο, άνευ σοβαρής διάθεσης γιά εργασία, να ευρίσκονται εδώ.
    Επίσης έσχε και την αδυναμία, των ενταγμένων πλέον πολιτών στην μεταπρατική οικονομία αγαθών και υπηρεσιών, να καταλάβουν γιατί πράγμα μιλάμε τώρα... και επομένως να τρομοκρατούνται με την ιδέα ότι ο "θείος" θα πάψει να τους δίνει το χαρτζιλίκι, που με ντεμενάδες τώρα καλούνται να πάρουν (άσχετα αν γιαυτό θα χάσουν το δικό τους σπίτι καθώς και το μεγάλο τους ΣΠΙΤΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αριστεροί ανέκαθεν διεθνιστές ήταν. Δυστυχώς, όμως, οι "εθνικοί ηγέτες" με τις ελληνικές σημαίες μας πούλησαν φτηνά στους παγκοσμιοποιητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς οι σημερινοί "ηγέτες" είναι όλοι κατώτεροι των περιστάσεων.
    Δωσίλογοι, προδότες, ανέντιμοι, ανίκανοι, ψεύτες, χαλυβδόκρανοι, μονολιθικοί,ανθρωπάκια χωρίς όραμα και προοπτική, που φυσικά δεν έχουν την στόφα πραγματικού ηγέτη και δυστυχώς στερούνται την στοιχειώδη λογική και κρίση για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων.
    Σχεδόν όλοι πιστευουν ότι ο Λαός είναι κοπάδι που ζητά κάποιο μαντρί και θέλει δεν θέλει στο τέλος θα τον μαντρώσουν και θα τον μεταλλάξουν σε αυτό που αυτοί θέλουν.
    Τι να πούμε, η ανύπαρκτη παιδεία, η πλήρης απόκρυψη και διαστρέβλωση της Ελληνικής Ιστορίας, η καταστροφή της θεικής Ελληνικής γλώσσας,η οικογενειακή αγωγή, το life style που επέβαλε μια ομάδα κοινωνικών απόστημάτων και τα ΜΜΕ, η καταρράκωση κάθε τι του Εθνικού, η προσπάθεια καταβαράθρωσης της Ορθοδόξου Θρησκείας, ο μιμητισμός όλων των χυδαίων προτύπων, η καταστροφή της κριτικής σκέψης και πόσα άλλα ακόμα, έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
    Τελικά δεν υπάρχει τίποτα, για αυτό φτάσαμε εδώ που φθάσαμε και είναι άγνωστο το που θα θα φθάσουμε, αν φθάσουμε...
    Αν οι "ηγέτες" μας καθίσουν όλοι κάτω μαζί και κάποιος σοφός ταγός (ποιός ?) δεν θέσει ιεραρχικά τα προβλήματα, ώστε όλοι αυτοί οι "ηγέτες" να τα κατανοήσουν και να συμφωνήσουν για τις απαιτούμενες άμεσες ενέργειες, έχοντας για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς αρχηγηλίκια πλήρη ανακωχή μεταξύ τους, λύση δεν υπάρχει!
    Άς τους φωτίσει ο Θεός, διαφορετικά θα επέλθει το χάος και μετά από το ολοκαύτωμα που θα επακολουθήσει, ίσως αναδειχθεί κάποιος πραγματικός ηγέτης, δηλαδή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μονο που η Ρεπουση βγηκε βουλευτης δειχνει τι λαος ειμαστε...ερχονται σημαντικα γεγονοτα και αντι ο λαος να προετοιμαστει απο τις ηγεσιες, τυρβαζει περι Τσιπρα.Εδω επρεπε να εχουν μαζευτει και να κανουν σχεδια για σιτηρα, πετρελαιο και φαρμακα.Εκκληση στους εναπομειναντες σωφρονες της Δημοσιας Διοικησης να ενεργησουν, να προνοησουν, να προειδοποιησουν τους κυβερνωντες, να μη δειλιασουν μη χασουν τις θεσεις τους δεν εχει σημασια πια, ολα θα ανατραπουν.

    Δε βλεπετε οτι οι προφητειες επαληθευονται με ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ;
    "θα γινει πολιτειακη ανωμαλια [το ζουμε],μετα θα τραβηχτει πισω το κεφαλαιο το διεθνες κεφαλαιο [σταματημα χρηματοδοτησης απο ΕΕ], μετα θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι [εχει ξεκινησει].γεροντας Ιωσηφ Βατοπαιδινος

    Θυμηθειτε πανω απ ολα οτι ειμαστε Ελληνες και βοηθειστε οπως μπορειτε, ξεχαστε το αιωνιο ελαττωμα μας τη διχονοια, οι προγονοι μας το 40 υπακουσαν στο 0ΧΙ κι ας ηταν απανω ο Μεταξας.Αλλωστε μη ξεχνατε οτι τα γεγονοτα ερχονται για να ξεκαθαρισει η ηρα απο το σταρι και θα δωσουμε εξετασεις και σαν λαος και σαν ατομα.

    Τελος -ει ο Θεος μεθ ημων, ουδεις καθ ημων-.

    ΥΓ Για οσους εχουν μαυρα μεσανυχτα και οταν τα ακουσουν,συμπεριλαμβανομενων και των ηγεσιων,πουν οτι ειναι γραφικα,παραπεμψετε τους στον Πουτιν και στη CIA που τα μελετουν ανελλιπως.Ο Πουτιν συγκεκριμενα ολη ωρα θελει ναρχεται στο Αγιο Ορος για να πληροφορειται απο τους Αγιους γεροντες.Δεν ειναι τυχαια η τελευταια δηλωση του οτι θα προστατευσει καθε Ορθοδοξο Χριστιανικο λαο που θα το ζητησει.Τωρα αν οι συνθηκες το φερουν και το κανει και απο μονος του γιατι δεν θα υπαρχει ηγεσια να το ζητησει....οψομεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @7:25 .
    Για να τους φωτηση ο Θεος , πρεπει να το ΘΕΛΟΥΝ .
    Αυτοι ομως εχουν δωση πιστη στο ΤΕΡΑΣ . Οποτε...

    @2:04
    Εγραψες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]