Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταπολίτευση: «Η δουλειά ήταν στημένη/ καρφωτή και μιλημένη…»

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Ο στίχος από το τραγούδι του μεγάλου Τσιτσάνη έχει όλη την περιεκτικότητα του μεστού, περιεκτικού και γεμάτου εικόνες λόγου που κάποτε μας όριζε.

Πριν βγούνε οι Χριστοφιλοπούλες και οι Διαμαντοπούλες, οι κυνηγημένοι …σήμερα (παραδόξως, προεκλογικώς και Πασχαλινώς Άκηδες) και όσοι αλά Δαμανάκη και Ανδρουλάκη μας ψόφησαν τόσα χρόνια με κενολογίες, κοινοτοπίες, κλισέ και γενικότερα μεγαλόστομες αρλούμπες.

«Η δουλειά ήταν στημένη/ καρφωτή και μιλημένη…»

Από τα Χρόνια των φακέλων του ΕΑΤ-ΕΣΑ έως τις μέρες των πρώτων, χρόνια πριν, παρακολουθήσεων έξωθεν της πλατείας Συντάγματος και Κολωνακίου, που μάζευαν τα πρώτα-πρώτα βαλιτσάκια «στοιχεία» για όλους.

Όχι για να τα χρησιμοποιήσουν. Τα στοιχεία είναι σαν τα …πυρηνικά: αν τα «χρησιμοποιήσεις» είναι άχρηστα. Τα χρειάζεσαι για να φοβίζεις!

Έτσι φτάσαμε στους εκδότες με ασυλία, στους κάποτε άφραγκους πολιτικούς και τώρα με ένα κάρο εξωχώριες εταιρείες που δηλώνουν αστεία Ε9, στους σοσιαλιστές-αυλητρίδες της Μπίλντεμπεργκ και στους κομμουνιστές που φοβούνται να αντιπαρατεθούν στο σύστημα μην αναγκαστούν να πάρουν ευθύνες, που προφανώς, δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν…

ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ…

  • Θεωρείται σωστό να περιμένουν τον οικονομικό «Αρμαγεδδώνα» ένα σωρό «Αριστερά» κόμματα και κομματίδια, βγάζοντας ανακοινώσεις που λένε κάτι πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου για χιλιάδες πολίτες που πεινάνε, κυριολεκτικώς και χωρίς μεταφορές και λεκτικά παιχνίδια.
  • Το ίδιο σωστό ακούγεται οι κυριούλες με τα ακριβά ταγιέρ να βγαίνουν πρωί- πρωί και να λένε «κάναμε την αυτοκριτική μας, θα κριθούμε στις εκλογές ως πρόσωπα». Σε μια βουλή, που θυμίζει παράρτημα της «Καλογήρου» είναι λογικό τα πράγματα να μην έχουν βάθος, μόνον ύψος, σαν τις γόβες στιλέτο στα πόδια των πρώην, που έγιναν νυν ηγέτιδες ενός στενού, παρά και ενάντια στο λαό, διαπλεκόμενου οικονομικού-επιχειρηματικού κύκλου.
  • Και οι κατά δήλωση τους «δεξιοί» που κανείς δεν τους αποκαλεί με την πραγματική τους ιδιότητα, αδέξιοι και ακόλουθοι της πολιτικής που μας οδηγεί στο να καταστραφούμε όλοι αρκεί να βγάλουμε ένα εγγόνι ή ένα δισεγγόνι πρωθυπουργό-καλύτεροι είναι οι ΠΑΣΟΚοι που χρόνια βολεύτηκαν έτσι;
  • Περιμένουν όλοι, σε κλειστές κάστες, με …εμπιστευτικής πλέον κυκλοφορίας έντυπα, τον ιδιότυπο «Αρμαγεδδώνα» ξέροντας πως όταν έρθει όλοι τους θα… αναληφθούν μετά των άλλων «εκλεκτών» σε βίλλες, Παρίσια, Άγιους Δομίνικους κ.λ.π. «παραδείσια» μέρη.

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΣΟ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΝ …ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!

  • Κανείς δεν μπορούσε να εξωραΐσει στα μάτια των πολιτών την Χούντα και κάθε επερχόμενη μελλοντική Δικτατορία, όσο η ζωή και οι ποικίλες δραστηριότητες των «αντιχουντικών» κατά δήλωση τους-ελλείψει άλλων αποδεικτικών και στοιχείων…
  • Κανείς δεν μπορούσε να δυσφημήσει την Δημοκρατία ως Πολίτευμα περισσότερο από τους περιφερόμενους θιάσους των ανεπάγγγελτων νομάδων της αριστεροδεξιάς πολιτικής.
  • Κανείς δεν μπορούσε να διαβρώσει περισσότερο τον κοινωνικό ιστό από τους προβαλλόμενους από την «Ομάδα των Κολλητών» αρθρογράφων και την «Συμμαχία των (ομού συναγελαζόμενων σε κλειστές συναθροίσεις, Αριστεροδεξιών) Προθύμων» που για να μην γυρίσουν στο άσχημο χωριό από όπου κατάγονταν έκαναν την τρίχα-τριχιά και την τριχιά κόμπο στον λαιμό των παριών της πλεμπάγιας.
  • Καμία χούντα, όσο χαζό, στραβό και άτεχνο ξύλο και να έριχνε, δεν μπορούσε να αξιοποιήσει με τόση μαεστρία «προβοκάτορες» και «επιθετικούς» αντισυστημικούς (!)

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΨΕΙ»:

  • Ο Σαμαράς μπορεί να φέρει πριν τον χειμώνα της Ανεργίας και της πλήρους Οικονομικής κατάρρευσης την… Ανάπτυξη;
  • Ο Βενιζέλος μπορεί να φέρει την Ανάπτυξη που δεν έφερε, κραταιό, το κόμμα του 30 χρόνια τώρα;
  • Οι Παπαδήμοι και οι.. συνεργατικές κυβερνήσεις μπορούν να αναστρέψουν το 1 στους 5 εργαζόμενος-οι άλλοι στον Καιάδα, όπως εμπράκτως συναποδέχθηκαν όταν μας έλεγαν ότι «εμείς φταίμε»; Από χθες φταίνε και οι Ισπανοί και έπονται, σπεύδοντας βραδέως και άλλοι μεγάλοι της Ευρω-ζώνης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βάλτε, βγάλτε όποιον θέλετε πρωθυπουργό. Τον Σεπτέμβριο πάλι χωρίς πολιτική εκπροσώπηση θα είμαστε.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Κενά στην φύση και στην πολιτική δεν υπάρχουν. Πυκνώσεις και αραιώσεις, ναι. Ολιγαρχίες και ακυβερνησίες, ναι. Δικτατορίες λευκές και μαύρες, ναι. Σεισμικές περίοδοι ηρεμίας και αιφνίδια ρήγματα, ναι. Κοινωνική «Ειρήνη» και κοινωνικός «πόλεμος», ναι. Δεν είναι στο χέρι κανενός: Κάθε ρήγμα θα διαρρηχθεί κάποτε, συνήθως με καταστροφικά αποτελέσματα*

(*όπου έσεισε θα σείσει-Πλίνιος)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]