Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Μας έθεσαν το δίλημμα "Μνημόνιο ή εκλογές"

Με μια καθαρά προεκλογική δήλωση, όπως και αυτή του Αντώνη Σαμαρά και με όρους που θύμιζαν Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσιπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό στις επόμενες εκλογές να τον βοηθήσει με την ψήφο του να δημιουργήσει κυβέρνηση Αριστεράς…

“Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαϊου, έκανε ένα σημαντικό βήμα. Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το Μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για την φτώχεια και την εξαθλίωση”, είπε ο κ.Τσίπρας.

Συνέχισε: “Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε 2η εκλογική δύναμη και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα εφάρμοζε το Μνημόνιο. Για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στην 2η θέση και έτσι δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση : Να κανουμε κυβέρνηση αριστερας.”

Προσπαθήσαμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ΄ ελάχιστο την λαϊκή ετυμηγορία και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τους πέντε άξονες με σημαντικότερους την πρόταση για την ακύρωση των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να τις υιοθετήσουν και επί της ουσίας έθεταν το δίλημμα Μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα.

Με αίσθηση πατριωτικής ευθύνης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού. Τα κόμματα του Μνημονίου, είπε, δεν ζητούσαν απλά συναίνεση, αλλά ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε μέτρα εξαθλίωσης του λαού, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς και να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες, συμπλήρωσε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ζητειται ηγετης για ακυβερνητη χωρα!!!!!
    Απο τους ηγετες των κομματων μεχρι τους διασημους εγχωριους οικονομολογους, ολοι πισω απο τα λογια τους δυστυχως, κρυβουν ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.Οι ηγετες επιθυμουν τη πολιτικη τους επιβιωση και γιατι οχι πολλοι την ατιμωρησια τους, οι οικονομολογοι ζηλευουν [για αλλους λογους], ισως θα ηθελαν να ανταλλαξουν τον δημοσιουπαλληλιστικο μισθο τους με μισθο τραπεζιτων και αλλοι πολλοι ευσεβεις ποθοι.

    Το να προσφερουν υπηρεσιες στη πατριδα τους ανιδιοτελως, ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας.Γι αυτους οι παλιοι ευεργετες που γεμισαν χρηματα
    και πολιτισμο την Ελλαδα, ηταν απλως βλαχοι και βλακες.

    Ο λαος δεν θα ασχοληθει αλλο μ αυτους, ερχονται γεγονοτα που θα τους ξεπερασουν ολους.Παντως καλο ειναι να θυμουνται οτι η νεμεσις καραδοκει και εδω και αλλου, απλα θα το καταλαβουν ολοι στο τελος...
    Οι πνευματικοι νομοι λειτουργουν ΠΑΝΤΑ και πολλες φορες παραδειγματικα...


    και πολιτισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκατοντάδες χρόνια τώρα δεν υπήρξαν ηγέτες στην Ελλάδα με την πραγματική έννοια του όρου. Καιρός να επιστρέψουμε στις λέξεις το πραγματικό τους νόημα γιατί ακόμα και τη γλώσσα ευτέλισαν χρησιμοποιώντας την σαν εργαλείο παραπλάνησης. Κι επειδή η γλώσσα είναι το εργαλείο σκέψης πρώτα απ' όλα, θα απελευθερώσουμε το μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]