Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη


Του Michael Snyder
The Economic Collapse Blog
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην γνωστή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης "Μeet the Press" ("Γνωρίστε τον Τύπο") την Κυριακή, o κατά κανόνα ήρεμος και μετρημένος στις εκφράσεις του οικονομικός αναλυτής και συνεργάτης του δικτύου CNBC, Jim Cramer, έκανε την τολμηρή πρόβλεψη ότι "έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη" και ότι θα υπάρξουν "μαζικές αναλήψεις και χρεοκοπίες τραπεζών στην Ισπανία και την Ιταλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες".

Ο τόνος του Jim Cramer, της διασημότερης τηλεοπτικής προσωπικότητας στον χώρο της οικονομικής ανάλυσης στις ΗΠΑ, ήταν ασυνήθιστα έντονος και αποφασιστικός, δείχνοντας την βεβαιότητα του σχολιαστή.

Ας σημειωθεί επίσης ότι το CNBC θεωρείται το πιο έγκριτο και προσεγμένο οικονομικό ειδησεογραφικό κανάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εκπομπή "Μeet the Press" έχει ιστορία 60 χρόνων στην αμερικανική τηλεόραση.

Από την πλευρά μας, εδώ στο Economic Collapse Blog, έχουμε να κάνουμε απλώς το εξής σχόλιο:

Εάν ο Cramer δεν προσέξει τι λέει στον αέρα, σύντομα θα αρχίσουν να τον κατηγορούν με τον ίδιο τρόπο που ρίχνουν λάσπη στο Economic Collapse Blog.

Ίσως αυτά που προβλέπει να μην συμβούν "μέσα στις επόμενες εβδομάδες", όπως είπε, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ήδη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα έχει αντίκτυπο και εδώ στις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Cramer.

Eπίσης αλήθεια είναι το γεγονός ότι ήδη παρατηρείται μια τεράστια απώλεια της εμπιστοσύνης των καταθετών στις τράπεζες σε χώρες όπως όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία και υπάρχουν φήμες ότι ήδη το "έξυπνο χρήμα" κάνει φτερά από ισπανικές και ιταλικές τράπεζες.

Θα γίνουμε άραγε μάρτυρες μιας κατάρρευσης μερικών από αυτές τις τράπεζες;

Θα ενισχυθούν με κρατικό χρήμα σε περίπτωση που καταρρεύσουν;

Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα συντελεστεί αυτή η "οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη" που ανέφερε ο Cramer, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα οδεύει προς μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία.

Το απόσπασμα από την εκπομπή "Μeet the Press" με την δήλωση του Jim Cramer, η οποία καταλήγει με την παρατήρησή του ότι "ό,τι γίνει θα γίνει με ευθύνη της Γερμανίας, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της λιτότητας και όχι της ανάπτυξης":




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τα έχουμε ήδη πεί.
    Ό βασικός τους σκοπός είναι η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης με άγνωστους κυβερνήτες και παγκόσμιο πρωθυπουργό που σύντομα θα γίνει γνωστός. Μόνο αυτός.
    Η οικονομική ανωμαλία σε όλο τον πλανήτη είναι ένα από τα βασικά τους όπλα και την χρησιμοποιούν κατά κόρο....
    Οι μαριονέτες που δήθεν κυβερνούν θα σαρωθούν άμεσα.....και μετά θα έλθουν αυτοί που θα δώσουν (προσωρινά) στον κόσμο ευημερία και αρμονία.
    Έρχεται η Αποκάλυψη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ 5.47 μ.μ .

    ΑΥΤΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ .

    ΜΟΝΟ ΕΝΑ . : ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2010 - 2020 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]