Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν στρατεύματα και γέφυρες στον Έβρο…


«Επιτέλους ξυπνήστε» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, εάν απευθυνόταν προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Την ίδια στιγμή, που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνησης, και φυσικά σχεδίου που να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα στους εκτός συνόρων «θεατές» βρίσκονται και ορισμένοι που συνεχίζουν τη «συνήθη» δραστηριότητα τους.

Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ), σημειώνεται έντονη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, ασκούνται με εντατικούς ρυθμούς στις επιχειρήσεις διάβασης ποταμίων γραμμών (βίαιες διαβάσεις, διαβάσεις ευκαιρίας, κ.λπ.).

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στο κέντρο εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί και αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου EWK FSB-E (από το σύνολο των οκτώ που διατίθενται συνολικά), όπως επίσης και εξίσου σημαντικός αριθμός ακτοδρόμων Faun Trackway.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό «Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική» στο τεύχος Φεβρουαρίου 2012, είχε αποκαλύψει ότι τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέος τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility System). Τα 40 συστήματα είναι τοποθετημένα επί οχημάτων τακτικών μεταφορών IVECO TRAKKER 8×8, και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραγγελία συστημάτων του τύπου που είχε αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται προγραμματισμένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και το παρόν διάστημα περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών, το ενδιαφέρον και την προσοχή της ελληνικής πλευράς προκάλεσε το μέγεθος (αριθμός συμμετεχουσών μονάδων) και η ένταση της.

Φυσικά όλα τα κατάλληλα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς με βάση τα διδάγματα του παρελθόντος, η Άγκυρα, πάντα τις περιόδους πολιτικής αστάθειας και κρίσης στην Ελλάδα, τις αντιλαμβάνεται ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίτευξη… οροσήμων στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της…

"Λευκή θύελλα" στο Αιγαίο από τους Τούρκους

“Λευκή θύελλα” στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση από χθες και έως 17 Μαϊ 2012 σε δεσμευμένες περιοχές Βορείου – Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου. Η άσκηση διεάγεται εναλλάξ με την DENIZ KURDU (Θαλασσόλυκος). Τον ένα χρόνο η μία και τον άλλο η άλλη.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση του τούρκικου Πολεμικού Ναυτικού και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στην άσκηση συμμετέχουν σκάφη επιφανείας όλων των τύπων καθώς και υποβρύχια του ΤΠΝ και μαχητικά αεροσκάφη της ΤΠΑ. Οι ασκήσεις παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Στόλο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. όπως είναι μαζεμένοι εκεί το τελευταίο που περιμένουν είναι μια μαζική επίθεσι τής αεροπορίας και την ανακατάληψι τής Ανατολικής Θράκης. Κάνουν άσκησι επιθετική, όπως είναι όλα μαζεμένα εκεί με μια μπόμπα σκόνη και θρύψαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τολμήσουν να το επιχειρήσουν, καλώς να έλθουν, τους περιμένουμε...
    Καιρός είναι πλέον να πάρουμε πίσω την προ αιώνων Ελληνική γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εδώ ασχολούνται με τη διάσωση του Σαμαρά με Αβραμόπουλο ΥΠΕΘΑ...

    ΥΓ. Το παρόν ιστολόγιο κατεβαίνει σφαίρα μετά τις εκλογές...
    Τα τσιράκια του Χασοχαρτιά δεν έχουν τσίπα καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς κοιμόμαστε σα βόδια ακόμα όρθιοι κι αυτοί ετοιμάζονται..Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος ότι περάσαμε σε περίοδο αστάθειας και όλα είναι πιθανά..Ο κόσμος είναι στα μπαρ, στις ταβέρνες και στα καφέ,νομίζει ότι θα ξυπνήσει μια μέρα και όλα θα είναι χαλαρά όπως πριν. Είμαστε μακριά νυχτωμένοι. Μόνο με βόμβα θα ξυπνήσουμε και τότε θα γελάσει; κι ο κάθε πικραμένος. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνε, μας βάζεις δύσκολα. Tι να σκεφτεί κανείς τώρα; Γιατί σε διάφορα πάει ο νους μας. Ένας γενικός πανικός εισβολής και μια απόβαση θα ήταν ό,τι πρέπει για να συσπειρωθούμε γύρω από τους εγγυητές της επόμενης δόσης και του ξεπουλήματος της χώρας. Και για τους απέναντι μια απόβαση θα ήταν ό,τι πρέπει για να βάλουν ολόκληρο τον στρατό φυλακή και όχι με δόσεις όπως κάνουν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Τούρκοι έχουν το στρατό τους για να δοκιμάσουν ό,τι καταλαβαίνουν, δε με φοβίζει αυτό. Ξέρω καλά πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο το στρατό για να την υπερασπιστεί. Κάθε Έλληνας, παιδί, γυναίκα, ηλικιωμένος, σε περίπτωση κινδύνου γίνεται στρατιώτης κι ένας τέτοιος στρατός δεν είναι εύκολο να νικηθεί ούτε να αιφνιδιαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνὼνυμε 11/5/12 12:36
    Εὶσαι βὲβαιος ὸτι κὰθε Ὲλληνας,παιδὶ γυναὶκα,ηλικιωμὲνος,σε περὶπτωση κινδὺνου γὶνεται στρατιὼτης;
    Διὸτι εγὼ βλὲπω μὶα μὰζα γυναικοπαὶδων και αμὰχων στην οποὶα περιλαμβὰνονται και επιστρατεὺσιμοι ὰρρενες χωρὶς εκπαὶδευση,χωρὶς ηθικὸ,και πιθανὸτατα και χωρὶς υλικὸ επιστρατεὺσεως,ἂν ποτὲ κληθοὺν σε επιστρὰτευση.
    Καὶ ὸχι,δεν εὶμαι ηττοπαθὴς,το αντὶθετο.Αλλὰ δεν μπορὼ να μὴν καυτηριὰσω τον γιουσουφακισμὸ και αντιστρατιωτισμὸ της ελληνικὴς κοινωνὶας,που ὲχει επιτρὲψει τον μαρασμὸ της ὰμυνας αλλὰ και της εσωτερικὴς ασφὰλειας,αλλὰ ξὲρει μὸνο να σκοὺζει ὸταν ὲρχονται τα δὺσκολα.
    Θα σου δὼσω ὸμως εν μὲρει δὶκαιο ως προς το ὸτι ο λαὸς θα γὶνει στρατὸς σε κὰποια στιγμὴ,ΜΕΤΑ ὸμως απὸ μὶα αναμὲτρηση,ὸταν νοιὼσει ὸπως παλαιὸτερα αυτὸ που ο Κοσμὰς ο Αιτωλὸς εὶχε πεὶ:''θα σας ζητὴσουν τα τουφὲκια.Να τα ὲχετε διπλὰ.Ὲνα να δὶνετε,το ὰλλο να κρατὰτε.Ὲνα τουφὲκι,εκατὸ ψυχὲς θα σὼσει''.
    Αλλὰ κανὲνα τουφὲκι δεν πολεμὰ μὸνο του,χρειὰζεται χὲρι στιβαρὸ να το κρατὴσει,μὰτι εξασκημὲνο για να το σκοπεὺσει,και καρδιὰ για να το κὰνει να ξερὰσει τον θὰνατο στον εχθρὸ.
    Ὸλα ὸμως αυτὰ,και τουφὲκι και εξὰσκηση,και ηθικὸ και μπαρουτὸβολα,δεν προκὺπτουν ως πὶτσα ντελὶβερυ την κρὶσιμη στιγμὴ,ὰλλωστε και την πὶτσα πρὲπει να την παραγγεὶλεις εγκαὶρως,αλλὰ ὸλα αυτὰ χτὶζονται απὸ τον καιρὸ της ειρὴνης,και,για να εὶμαστε κυνικὰ αντικειμενικοὶ,για την Ελλὰδα δεν υπὰρχει ειρὴνη ὸταν δεν διεξὰγει πὸλεμο,στην καλὺτερη περὶπτωση υπὰρχει ανακωχὴ,στην χειρὸτερη ακὴρυκτος πὸλεμος συνδυασμὲνος με υπονὸμευση.
    Κοὶτα γὺρω σου και θα καταλὰβεις τὶ εννοὼ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια .
    Οχι μονο τον Στρατο διαλυσαν οι κοινοβουλευτικοι , αλλα εσπειραν και την ηττοπαθεια στο Γενος .
    Κομματιαζουν την Πατριδα και ΟΛΟΙ μιλουν για ευρω . Βιαζουν και σφαζουν οι εποικοι και ψηφιζουν συριζα ;!!!!!!!!!!!!!
    Ας εχει ο Μεγαλοδυναμος γεροὺς τους 300 ! Αλλα ποσους να σωσουν και αυτοι ;

    ΑΜΑΡΤΕΙΑΙ ΕΘΝΗ ΕΛΑΤΤΟΝΟΥΣΙ .

    ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ . ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ . Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς 11:27, οι εγγυητές της επόμενης δόσης και όλοι όσοι κόπτονται τώρα.. θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και θα μας αφήσουν μόνους, όπως άλλωστε έκαναν πάντα, τα έχουν όλα έτοιμα για να φύγουν μακριά από ΕΔΩ, δυστυχώς έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχως , να λες !
    Οσο γρηγοροτερα θα ξεκουμπιστουν οι "φιλοι" μας , θα ξεκουμπιστουν και οι σωτηρες ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι ενδειξεις τους ειναι σαφεις...ποτε θα το παρουμε χαμπαρι και θα ξυπνησουμε ειναι το θεμα.Προβλεπεται "θερμο" καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΛΗ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ'ΝΑΙ ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα χα χα.... ρε γατακια... τα επερχόμενα γεγονοτα μην τα εχετε στο μυαλο σας σαν μια ελληνοτουρκιη διενεξη και ενα ελληνοτουρκικο θερμο επεισοδιο! Αυτο θα ειναι μονο η αρχη. Μιλαμε για κατι παγκοσμιο και αυτα που θα ακολουθησουν μετα θα κανουνε τις εννοιες των κρατων να σβησουν.
    Καποιοι εξακολουθείτε να σκεφτονται οτι τα επερχόμενα γεγονοτα αφορουν την απελεθυερωση της β. ηπειρου και της πολης. Κανετε μεγαλο λαθος. Δεν εχετε ιδεα απο την αληθεια που δυστυχως δεν αρεσει σε πολλούς και θεωρείτε οτι πινοντας φραπε θα μας φωναξουν οι ρωσοι να μας δωσουνε την πολη. Αυτο θα ειναι ενα μικρο γεγονος μεσα στον γ΄παγκοσμιο πολεμο... μετα θα αρχισει το μεγαλο πατιρντι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]