Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός ο ρόλος του λαού την ερχόμενη Κυριακή;

Για όσους μη νομικούς δεν το γνωρίζουν, το κάθε κράτος και επομένως και το ελληνικό, είναι οργανωμένο σε ένα νομικό πρόσωπο. Ας πούμε κάτι σαν εταιρία για να γίνει κατανοητό.

Πραγματικά το κράτος είναι ένα Νομικό Πρόσωπο, όπως οι εταιρίες, το οποίο και αυτό, έχει όργανα διοίκησης, είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, έχει περιουσία, μπορεί να κάνει συμβάσεις και μπορεί να ενάγει και να ενάγεται στα δικαστήρια, εγχώρια και διεθνή, όπως όλα τα νομικά πρόσωπα.

Αυτό λοιπόν το νομικό πρόσωπο, όπως και κάθε εταιρία, έχει ένα καταστατικό που καθορίζει τις βασικές αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του (το λέμε Σύνταγμα ή καταστατικό χάρτη), έχει κανονισμούς (τους λέμε νόμους) και φυσικά έχει και όργανα διοίκησης και διαχείρισης (τα λέμε εκλογικό σώμα, κυβέρνηση, βουλή, δικαστήρια). Το βασικότερο εκ των οργάνων διοίκησης του Κράτους – Νομικού Προσώπου είναι…. η Γενική του Συνέλευση – Εκλογικό Σώμα, το οποίο εκλέγει τα διάφορα αντιπροσωπευτικά όργανα διαχείρισης του νομικού προσώπου – κράτους.

Την Κυριακή λοιπόν που μας έρχεται, για όσους ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει, έχουμε σύγκλιση ΓΣ, δηλαδή σύγκλιση των μετόχων της Πολιτείας – πολιτών, προκειμένου να γίνουν αρχαιρεσίες για εκλογή διαχειριστικών οργάνων του νομικού προσώπου. Έχουμε διάφορες ομάδες συμφερόντων μεταξύ των μετόχων (κόμματα), τα οποία δεν διέπονται από κάποιον κανονισμό λειτουργίας του ίδιου του νομικού προσώπου, αλλά συγκροτούνται στη βάση ιδίων κοινών συμφερόντων (εμφανών ή αδιαφανών) και ζητούν την ψήφο των μετόχων για να αναλάβουν την διοίκηση. Ανάληψη η οποία φυσικά θα στρέψει το νομικό πρόσωπο προς την εξυπηρέτηση πρώτιστα των δικών τους συμφερόντων και σε βάρος των υπολοίπων μετόχων. Αυτό ακριβώς έχουμε…. και αυτό συμβαίνει σε όλα τα κράτη.

Ξέρετε όμως, ποιο είναι το άσχημο σε όλη αυτή την υπόθεση, κάτι που δεν συμβαίνει στα πολιτισμένα και ανεπτυγμένα κράτη, αλλά συμβαίνει σε μας; Ότι η ΓΣ (λαός) δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο (δεν της δίνει δηλαδή το δικαίωμα το ίδιο το καταστατικό) πέρα από το να δώσει άπαξ την ψήφο της. Δεν έχει ούτε καν δικαιώματα μειοψηφίας έστω για έλεγχο των καταχρήσεων της διοίκησης και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως έχουν όλες οι ΓΣ όλων των ΝΠ, ούτε δικαίωμα σύγκλισης έκτατης ΓΣ (δημοψήφισμα), ούτε συμμετοχής στην κατάρτιση ή την τροποποίηση του καταστατικού – Συντάγματος κ.λ.π. Ως αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας επέμβασης των ανοργάνωτων και φιλήσυχων μετόχων – πολιτών στην δράση των οργανωμένων ομάδων συμφερόντων, έχουμε το σημερινό μας κατάντημα.

Αυτό, θα πρέπει εμείς οι πολίτες, μετά τις εκλογές να το αλλάξουμε….

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εφ' όσον είσαι άρρωστος και δεν μπορείς να θαραπευθής γιατί δεν έχεις χρήματα γιά το ιδιωτικό-μονόδρομο νοσοκομείο.
    Εφ΄ όσον από την σύνταξη σου δίνεις τα μισά και πλέον για τις πάλαι ποτέ δημόσιες κοινωφελείς εταιρίες, που δεν τις υπελόγιζες ως σοβαρό κόστος ( ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ).
    Εφ΄ όσον δεν μπορείς να πληρώσεις το ενοίκιο σου, που κάποτε επλήρωνες (παρ' ότι τώρα υπάρχουν άπειρα ξενοίκιαστα) και αισθάνεσαι ξένος μέσα στην χώρα σου αφού γιά να μετακινηθής πρέπει να πληρώσεις ένα σωρό διόδια στους δερβεναγάδες (που πρώτα θα "τσεπώσουν" και μετά θα κατασκευάσουν!!)...ορισμός ελεύθερης οικονομίας παρακαλώ!
    Εφ' όσον το χρέος της χώρας σου ήταν κατά πολύ μικρότερο και το προσωπικό σου χρέος ανύπαρκτο (μόνο ίσως κάποιο τεφτέρι στον μπακάλη της γειτονιάς) το δε σπίτι, που σου άφησε ο πατέρας σου (και δεν ήταν ένα δομικό "σάντουιτς" με κοινόχρηστα παραχωνιασμένο μέσα σε άλλα), "κράταγε" με κάποιες επιδιορθώσεις, που έκανες κατα δύναμιν και εσύ και αισθανόσουν υπερήφανος γιαυτό επειδή ήλεγχες τα έξοδα σου.
    Εφ' όσον το όνειρό σου ήταν να φτιάξεις ένα μικρό εξοχικό, κοντά σχετικά στην μόνιμη κατοικία σου, για να μην σε τρώνε τα εξοδα και ο χρόνος μετακίνησης με το φιατάκι σου...που έκανε μια χαρά την δουλειά του για τον σκοπό αυτόν και τα παιδιά σου ήταν τρείς μήνες στην θάλασσα ενώ εσυ δεν ΧΡΩΣΤΟΥΣΕΣ και έτσι είχες εξοχικό, με κήπο και ζαρζαβάτια (σαφώς μεγαλύτερο απο το δωμάτιο του ξενοδοχείου που είσαι πατείς με πατώ σε) και αυτοκινητο χωρίς να οφείλεις τίποτε και πουθενά.
    Εφ΄ όσον το να πας στην Μύκονο, Ρόδο, εξωτερικό κλπ για διακοπές-τουρισμό ήταν ένα μακροχρόνιο πλάνο και όχι μία "μαστ" επιτακτικά πολυδάπανη και επιδεικτικά ετήσια πασαρέλα.
    Εφ' όσον το να διαβής το πανεπιστήμιο ήταν μία πιθανότητα ένα προς τέσσαρα, που σου εξασφάλιζε σχεδον σίγουρη εργασιακή απορρόφηση...ενώ το να μήν τα καταφέρεις σήμαινε σίγουρη δουλειά, ως τεχνίτης ή επαγγελματίας... με ανθίζουσες ιδεολογικές σκέψεις μέσα σου.... πως όποιος κουράζεται, όπως εσύ, πρέπει να αμοίβεται περισσότερο από αυτόν που κάθεται χωρίς έργο... και όλα αυτά σε "συνέθεταν" μαζί με ομοίους σου και έκανες ωραίους και ωριμαστικούς, για την προσωπικότητα σου, κοινωνικούς αγώνες και επαφές.
    Εφ' όσον μπορούσες να κυκλοφορείς ότι ώρα ήθελες, χωρίς να φοβάσαι μη σε μαχαιρώσει ή ληστέψει ή βιάσει (εάν ήσουν γυναίκα) κάποιος που "σαλτάρισε" τα ανύπαρκτα σύνορα της χώρας σου (ενώ εσύ βεβαίως δεν δικαιούσαι να κάνεις με τις ίδιες προυποθέσεις αυτό, ως παρίας ων, σε οποιαδήποτε συνέταιρη άλλη χώρα) επειδή μερικοί πρόθυμοι "ταγοί", με ακριβοπληρωμένες αποφάσεις "αυθεντικών" νομικών ερμηνειών, ευχαριστούν τους επελαύνοντες για την προτίμησή τους ή είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι και καλοπληρωμένοι φιλάνθρωποι!
    Εφ΄ όσον σε κατηγορούν ως ρατσιστή επειδή θέλεις να είσαι ασφαλής στην χώρα σου και επιθυμείς να έχεις πρώτη "αποκλειστικότητα" σε δικαίωμα εύρεσης υπηρεσιών υγείας, εργασίας κλπ, χωρίς αθέμιτους ανταγωνισμούς από παραεμπόρια και ισοπεδωμένες αμοιβές νεοδούλων που κυρίως προσφέρουν υπερκέρδη σε μεγαλοεργολάβους που φυγαδεύονται έξω.
    Εφ΄ όσον επίσης επιθυμείς και ισοτιμία στο πως σε αντιμετωπίζει το κράτος σου, που δεν σου "χαρίζει" εκτός σχεδίου τεχνητά "εμπορικοποιημένες" (με ακριβοπληρωμένους κόμβους και συγκοινωνίες) περιοχές με απίθανους συντελεστές δόμησης, όχι γιά να γίνουν νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα ή εμπορικές κατοικίες ΟΕΚ..αλλά για να βάλουν οι "συνεργάτες ΑΕ" χέρι στο εγχώριο εμπόριο της μικροαστικής σου τάξης, θέλοντας να καταστραφής και να γίνεις από μικρός αυτοαπασχολούμενος χειραγωγημένος και τρομοκρατημένος υπάλληλος χωρίς δικαιώματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ' όσον εσυ θεωρείς ότι ο χειρότερος ρατσισμός είναι να μπορούν οι γόνοι και οι δορυφόροι τους (των τσιφλικάδων της "χοντρής" και διαπλεκόμενης πλουτοκρατίας) χωρις αρχές και αξίες, να αλωνίζουν τις "ευγενείς" διοικητικές και οικονομικές θέσεις της ΧΩΡΑΣ (που ο πατέρας σου με αίμα σε πολέμους σου άφησε κληρονομιά...και έχεις πολλές αμφιβολίες γιά το τι έκαναν οι πατεράδες των σύγχρονων νεοταξιτών) και εσύ παρ΄ ότι πιο εργατικός και διαβασμένος, καταντάς να είσαι "στην απ' έξω"... και τώρα που στα υπεξαίρεσαν όλα το μόνο που σου μένει, για να παραμείνεις ελεύθερος, είναι να γίνεις στην ηλικία σου εργάτης ξένης γης (πιθανώς εάν δεν υπερπρονόησες!)
    Εφ' όσον, ακόμη χειρότερα, νομίζεις ότι θύμα ρατσισμού, ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ήσουν πάντα..όταν σου έβαζαν "τρικλοπόδι" για τις φυσιολογικές και νόμιμες απαιτήσεις που είχες και εσύ σκόνταφτες σε "εκτός σειράς" διάφορους τυπικούς νεοέλληνες με κομματικά σημειώματα, ή τηλέφωνα άνωθεν από μπαρμπάδες στην Κορώνη.... και η διοικητική κρατική μηχανή είτε με ρεγάλα είτε με μικροκαθεστωτικές παρεμβάσεις σου έφραζε τον δίκαιο δρόμο σου. (σου κατελόγιζαν και κομματικές παρεκκλίσεις...αναλόγως την εποχή ενώ εσύ διεκδικούσες απλώς αξιοκρατία).
    Εφ' όσον το δημόσιο δωρεάν νοσοκομείο ήταν ασφαλέστερο και το ιδιωτικό (κατά συντριπτική πλειοψηφία) σχολείο ήταν γιά τους "δύσκολους" μαθητές που δεν περνούσαν συνηθέστατα στα ΑΕΙ, όμως υπήρχαν και τα καθεστωτικά ξενοδιοίκητα σχολεία "μοντέλα" που η αποφοίτηση από αυτά εσήμαινε ευοίωνο το μέλλον "εκτός συναγωνισμού" με την βοήθεια μικρών και μεγάλων λεσχών, που η βαθμοφορία ξεπερνά το 31 αλλά δεν καίγονται!.
    Εφ' όσον το να χάσει κάποιος την ζωή του στους κοινωνικούς (πολλές φορές άκαιρους και ετεροκαθοδηγούμενους αγώνες) ήταν μέγιστο θέμα που σημάδευε την πολιτική ιστορία του τόπου ενώ τώρα θεωρείται αστυνομικό συμβάν (ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ).
    Εφ' όσον το ανώτατο πολιτικό προσωπικό εκλιπαρεί τα δάνεια από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα (που σπεκουλάρει εναντίον των μικροεπενδυτών του, αλλά τους βάζουν και μπροστά ως ανθρώπινη ασπίδα για να κρύψει τα αρπακτικά συμφέροντα του), γιατί αυτό το προσωπικό με την συνέργεια των αεριτζήδικων μεγαλοοικονομικών δομών αποδόμησε τις ηθικες και οικονομικές λογικές "κρηπίδες" και εσυ σαν κουρνιαχτός πρέπει να κατακαθήσεις, επειδή "εάν δεν μας δανείσουν οι δανειστές θα καταστραφείς!".
    Εφ' όσον ένας και κατ' εξοχήν "οικονομικός" πρωθυπουργός σε παρεκίνησε να "αβγατήσεις" τις οικονομίες σου στο χρηματιστήριο και ο επερχόμενος "προσκύνησε" και αυτός τον ναό, χωρίς να σου κτυπήσει το καμπανάκι (άν δεν καταλαβαίνουν τί τρέχει στο μαρξιστικό μπορντέλο γιατί γίνονται και για ποιούς πρωθυπουργοί;)... και ένας ΛΑΟσωτήρας καναλάρχης σου έλεγε ότι ο πρώτος είναι εθνικό κεφάλαιο... και ένας άλλος 29 φορές"ιανός" είχε την μοναδική εκπομπή με έναν απίθανο παρουσιαστή που προωθούσε και τοξικά παράγωγα στον άσχετο κοσμάκη και εσύ έχασες ως λαός δεκάδες τρις δρχ. που "πέταξαν" οριστικά, χάνοντας τις οικονομίες σου για να εισπράξεις την επωδό...ας πρόσεχες!!!...και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι κόπτονται τώρα να σε "προστατεύσουν" από αυτόν που πριν 20 χρόνια μετα μανίας προωθούσαν...ενώ άλλοι υπερθεματίζουν υπέρ αυτού που πριν 40 και 30 και 20 χρόνια εστιγμάτιζαν!!
    Εφ' όσον, το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, οι τόσο ζωτικές γιά την δημοκρατία σου ραδιοσυχνότητες (που σου ανήκουν) έχουν "εκχωρηθή" στους μεγαλοεργολάβους του δημοσίου, που αποδεδειγμένα προβάλλουν με ακατέργαστη και κυνική πλέον χυδαιότητα από τα "σπασμένα" λίφτιγκ την χορογραφία της καταστροφής σου...στην περίπτωση που παρακούσεις τις εντολές, προκειμένου τα εξωμοτικά μεταλλαγμένα οργανέτα του συστήματος να πάρουν τα κομπρεμί αργύρια τους "βομβαρδίζοντας" σε, κάθε στιγμή, με τρόμο και απειλές γιά μία και μόνη λύση, που μη αποδεχόμενος θα αφανισθής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Τότε πρέπει να αναλογισθής ότι κάποτε μπορούσες με τα λίγα;;; που είχες να τραγουδάς και να σφυρίζεις (ο ορισμός της ανέμελης νιρβάνα σου) και τώρα αυτά κάποιοι, που ζητούν την δια ψήφου επανανομιμοποίηση τους, ηθελημένα σου τα κούρσεψαν, έχοντας "γιομάτα" και τά ντεπό τους (όσα σου επιτρέπουν να γνωρίζεις!!) και ακόμη περισσότερο το οικογενειακό, εις βάθος, "συμβολαιογραφημένο" οικονομικό τους μέλλον (που δεν μπορείς ούτε και αν γιά να υποψιάζεσαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να πιστεύω ότι η 6η Μαίου είναι η τελευταία φορά που ασχοληθούμε με την ληστοσυμμορία των προδοτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες.
    Εννοώ δηλαδή από πολιτική άποψη, γιατί μετά θα πρέπει να αποδωθεί άμεσα δικαιοσύνη για τις προδοσίες τους.
    Με την βοήθεια του Θεού, θα ξεβρωμίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρα στο κουραγιο σου ανωνυμε 2 Μαιου, τα ειπες ολα πολυ καθαρα, με ενα λογο -θελουμε πισω τη πατριδα μας-οπως τη ζησαμε κι οπως τη ξεραμε.Το ερωτημα ειναι ποιος ειναι αξιος να συγκερασει ΟΛΕΣ τις παραμετρους και να μας τη δωσει.Στο τελος μας τα μασησες, εδω που φτασαμε ας πει ο καθενας αυτο που αποφασιζει και γιατι.Και επαναλαμβανω, να λαβει υποψη του ΟΛΕΣ τις παραμετρους.Ηγετη για τα οικονομικα, ηγετη για το μεταναστευτικο, ηγετη για τη θρησκεια, ηγετη για ειρηνη αλλα και για πολεμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]