Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέοι, νέες, παιδιά μας, σαρώστε τους


Γράφει ο γερο-Κλεισθένης

Το να προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τι κόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναι αποκοτιά, ανοησία και προσβολή.

Μπορεί να γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.

Τα όσα γράφω αφορούν τους νέους και τις νέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Στις ερχόμενες εκλογές σας δίνεται η ευκαιρία να σαρώσετε κάθε τι σάπιο, κάθε αρτηριοσκληρωτικό, κάθε τι βρώμικο πουυπάρχει στην πολιτική σκηνή.

Γιανα γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό πρέπει όλοι, μα όλοι, να πάτε στις κάλπες.

Ψηφίστε ό,ποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί, ό,ποιο κόμμα πιστεύετε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις σας για το αύριο.

Η παραλία και το μπανάκι την Κυριακή 6η του Μάη σημαίνει διαβατήριο και ξενιτειά, σημαίνει ανεργία και εξαθλίωση, σημαίνει τέλος στα όνειρα που πιθανά κάνατε μέχρι σήμερα.

Ο δρόμος προς την κάλπη σας δίνει την δυνατότητα να καθαρίσετε την κόπρο του Αυγεία, σας δίνει την δυνατότητα να βάλετε, εσείς για εσάς, θεμέλια για μια καλύτερη Ελλάδα.

Μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ψηφίσετε ό,ποιο κόμμα προτιμάτε και μετά με ήσυχη συνείδηση να πάτε για μπανάκι.

Αυτό που θα τολμούσα να προτείνω στους νέους και τις νέες είναι ποιον δεν πρέπει να ψηφίσουν.

Σε ποιον πρέπει να απαγορέψουν την είσοδο στην βουλή.

Τα ήδη φθαρμένα και διαβρωμένα πρόσωπα που φιγουράρουν στις οθόνες και αυτοαποκαλούνται σωτήρες. Τους ήδη δοκιμασμένους και αποτυχημένους. Τους κλέφτες και τους διαπλεκόμενους.

Ψηφίστε τους νέους και τις νέες υποψηφίους των κομμάτων, αυτούς που στο κάτω κάτω είναι πιο κοντά στην ηλικία σας και πιθανά σκέφτονται σαν εσάς. Αυτούς που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν πρόλαβαν να μπλεχτούνμε την διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους νταβαντζήδες και τα λαμόγια.

Καταδικάστεμε την ψήφο σας κάθε παλιό, αρτηριοσκληρωτικό, σάπιο που στυλιζαρισμένο σας παρουσιάζεται στα ΜΜΕ σαν οσία παρθένα και εύελπις διασώστης.

Καταδικάστε την γενιά μου, την προδοτική γενιά του πολυτεχνείου που ξεπουλήθηκε για μια κωλοκαρέκλα και σας αφαίρεσε το μέλλον, σας πήρε τα όνειρα και τα σκόρπισε στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, σας αναγκάζει να βγάλετε διαβατήριο για να γίνετε μετανάστες.
Ανατρέψτε τις επιλογές των γέρων, ακόμη και την δική μου.

Πιθανάθα αντιτάξει κάποιος, γιατί αν πάω ναψηφίσω θ' αλλάξει κάτι;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε μονολεκτικήτου τύπου ναι-όχι.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, μπορούν όμως να βάλουν στέρεες βάσεις για την επίλυσή του στο άμεσο μέλλον. Μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο πολιτικό σκηνικό με πιθανότητες και δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος.

Η επανεκλογή των γνωστών υπεύθυνων γιατο σημερινό χάλι δεν εγγυάται την επίλυση του προβλήματος, αλλά την διαιώνιση και την χειροτέρευσή του.
Οι δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές δεν είναι για ξαναμαγείρεμα.

Επειδή σαν γερογκρινιάρης γράφω τα ίδια καιτα ίδια οφείλω να δηλώσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, εμπιστεύομαι την κρίση τους, εμπιστεύομαιτις επιλογές τους αρκεί να πάνε στην κάλπη μέσω της οποίας μπορούν να σαρώσουν το σάπιο πολιτικάντικο προσωπικό φέρνοντας το νέο, το καινούριο, την ανανέωση έστω και κόντρα στα όσα εγώ πιστεύω.

Όλοι στην κάλπη, ναι στο νέο, όχι στο παλιό.

Υγεία και την 6η Μάη καλό σάρωμα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Καί εγώ, ένας άλλος της παλιάς γενιάς που μέσα σε 50 χρόνια τα είδε όλα!, να διατυπώσω πως αφού πρώτα η ηρωική του πολυτεχνείου γενιά σας έκανε, εσάς τους νεώτερους, να σνομπάρετε ότι έχει να κάνει με πραγματικές αξίες, σας κατάντησε με ένα σωρό πτυχία (πολύ ακριβοπληρωμένα απο τον λογαριασμό του μέλλοντός σας)που ως υπεράριθμα φυσικό είναι να παραμένουν τα πιό πολλά στα αζήτητα..ή σε ηρωική έξοδο εκτός συνόρων.
    Το διακύβευμα τώρα είναι να σκεφθήτε εάν ότι σας έχει απομείνει(ότι σας αφήσαμε πραγματικό, πέρα από αερολογίες, οι παλαιότεροι να σας μείνει) αντέχετε να το διαχειριστήτε μόνοι σας χωρίς μεσίτες και μεσολαβητές που το μόνο που σίγουρα κάνουν είναι να εξασφαλίζουν τα μεσιτικά τους...και να κάνετε ένα ψυχολογικό και μιμητικό άλμα προς τα πίσω διαγράφοντας εμάς και "συνομιλώντας" με τους φιλότιμους παππούδες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω ειμαι 50 χρονων και λεω καθαρα σε ολους να ψηφισουν Χρυση Αυγη ὴ το κομμα Κοινωνια .
    Ειναι ντροπη καποιος να μην λεει δημοσια την γνωμη του για την επιλογη του .
    Το να κρυβεσε πισω απο ενα κωλοπανο και κρυφα να αποφασισεις για το μελλον του Εθνους , ειναι καταντια .
    Αν εμεις 50 χρονων δεν μπορουμε να συμβουλεψουμε τους νεους , ας μην απορουμε που οι νεοι τρυπουν και τα αρχιδια τους για να "γινουν".
    Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ .Δεν καρτερουσε απο τους νεους , και ωραιους θα ελεγα στις μερες μας , να τον ελευθερωσουν .
    Αν δεν μπουμε εμεις μπροστα που εχουμε σχεδον ολη την εικονα της προδοσιας , βημα βημα απο την αρχη , και παραταυτα ψηφιζαμε (οχι ολοι μας) τα καθηκια , τα ρεμαλια , τους αθεους και πρακτορες του κατακτητη , ποιος θα μπη ;

    ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή εγώ δεν είμαι 50 ετών αλλά έχω στην πλάτη μου 50 συνειδητά χρόνια και έχω δει πολλά...το μόνο που μου επιτρέπω να κάνω είναι να πω τι με, σχετική, βεβαιότητα δεν θα έκανα.
    Μερικές φορές ο τρόπος που εκφραζόμαστε κάνει ζημία σε αυτό που θέλουμε να υπηρετήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε γεροΚ, κανει αλγεινοτατη εντυπωση και δειχνει γιατι φτασαμε ως εδω,το γεγονος οτι κανενας πολιτικος,ουτε και κοσμικος δεν εχει εμπεδωσει το γεγονος οτι οι ξενοι ασπονδοι φιλοι μας,επιθυμουν σφόδρα να κερδισουν σαρωτικα ,απο την πρωτη Κυριακη τα δυο μεγαλα κομματα σε συνδυασμο.Και,παρά πασα λογικη για δανειζοντες,εβαλαν (οντας, απλουστατα,δανειστες και τιποτ' αλλο)και.....εποπτη/επιτηρητη/επικυριαρχο στο δυσμοιρο τοπο μας!Ολοι αυτοι οι βαυκαλιζομενοι που ανεφερα πιο πανω δεν τα βλεπουν αυτα και τοσα άλλα επι του θεματος;Διαολε, τι προσδοκουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]