Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για δραχμή; Οι ειδικοί "πανικού" βγάζουν τα "βαρέα όπλα"...

Ποτέ δεν έσβησαν από τα συστήματα τους την δραχμή οι τράπεζες, ακόμα και όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη το 2001, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα το 2009, οι τράπεζες παγκοσμίως παρασκηνιακά προετοιμάζονται ενταντικά για την επανεισαγωγή της δραχμής στο τραπεζικό σύστημα.

“Πολλές εταιρείες, και ειδικά στην Ευρώπη, εξετάζουν αυτήν την πιθανότητα πολύ σοβαρά εδώ και καιρό” λέει στο Reuters, o Χάρτμουτ Γκρόσμαν που συνεργάζεται με πολλές τράπεζες της Wall Street.

Όπως επισημαίνει το Reuters, μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες που θα επισκιάσουν την σχετικά απλή τεχνική εργασία για την αντιμετώπιση ενός νέου νομίσματος.


Αυτή λοιπόν είναι η νεο-εποχίτικη τρομολαγνεία, η οποία χρησιμοποιεί την φήμη (αλλά και πλήθος ηλιθίων οι οποίοι αναπαράγουν άκριτα τα "βουλεύματα" των "ειδικών") προκειμένου να γονατίσει οικονομικά ολόκληρα κράτη. Παλαιότερα γινόταν πόλεμοι για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός. Σήμερα, χάριν των ΜΜΕ είναι δυνατόν να ενσπείρουν τον πανικό και να δημιουργήσουν εικονικέ πραγματικότητες από τις οποίες μόνο εκείνοι αποκομίζουν οφέλη που διαρρέουν την ψευδή πληροφορία.

Στην περίπτωση της Ελλάδας (η οποία χρησιμοποιείται ως ένα γιγάντιο πειραματόζωο υποδούλωσης ενός λαού χωρίς να υπάρξη ικανή αντίδραση και ανατροπή των σχεδιασμών κατοχής της χώρας) η τρομολαγνεία έχει αποκτήσει πάρα πολλά πρόσωπα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Η μόνιμη επωδός είναι η "κακιά δραχμή" στην οποία θα επιστρέψουμε και θα καταστραφούμε όταν φύγουμε από το "καλό ευρώ". Οι ορισμοί των "ειδικών" είναι απολύτως υποκειμενικοί, αφού οι ίδιοι ειδικοί δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι ακριβώς θα συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Επίσης, αυτοί οι ίδιοι "ειδικοί" ενώ προτάσσουν με χαρακτηριστική άνεση το "φόβητρο δραχμή", δεν μπορούν να εμφανίσουν εκείνο το άρθρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει αποπομπή ή αποχώρηση μίας χώρας από την Ευρωζώνη.

Έχουμε πει πως τις ημέρες που θα ακολουθήσουν (μετά την 6η Μαΐου 2012) θα γνωρίσουμε - γευτούμε πολύ μεγάλες ποσότητες επιβολής τρόμου. Θέλουν να μας πανικοβάλουν για να προστρέξουμε στην σοφία τους... θέλουν να μας πανικοβάλουν, επειδή οι ίδιοι βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα ενός καταστρεπτικού για τους ίδιους πανικού. Θέλουν να μας πανικοβάλουν για να μπορέσουν να μας ελέγξουν...

Απορίας άξιο... δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να κλείσει στην φυλακή όσους διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις και λειτουργούν κατά της εσωτερικής ειρήνης και οικονομικής ασφάλειας της Ελλάδας; Δεν υπάρχει κάποιος που να ρωτήσει ευθέως τα καλοπληρωμένο παπαγαλοειδή και τους "ειδικούς οικονομολόγους" από που προκύπτουν τα όσα ισχυρίζονται, παραθέτοντας (ως σωστοί επαγγελματίες) και τις κατάλληλες αποδείξεις;

Ε, λοιπόν, δεν τυπώνεται δραχμή. Δεν υπάρχει ανάγκη να τυπωθεί δραχμή. Όμως, μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ και δεν θα είμαστε η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που το κάνει αυτό, πιστέψτε με...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. στην αλβανια με κλειστα τα συνορα,τους ελεγαν..
    βαζουμε ηλεκτροφορα καλωδια μην μπουνε οι ελληνες και σας παρουν το ψωμι.τωρα που γιναμε αλβανια,τα θερινα σινεμα μας φοβιζουν με την δραχμη...
    ωξω ρε!!!ωξω ρε!!!εγερθουτι ρε!!!
    παπουτσι απο τον τοπο σου κι ας ειν και μπαλωμενο.
    με τοσο πλουτο ,ποιο θα ειναι ποιο σκληρο νομισμα απο την δραχμη???
    ασε που με αυτα που ερχονται ,οχι νομισμα δεν θα χουν,αλλα ουτε και χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν Κωνσταντίνε ακουσθή, από τον υπ. οικονομικών πάλι η λέξη "ΤΥΠΟΘΗΤΩ" η χώρα θα είναι παρασσάγγας πιο ανεξάρτητη..με το λαθρομεταναστευτικό κατα πολύ λελυμένο. Το θέμα είναι να το διατάξει υπουργός υπόλογος στον λαό και όχι στους σεναριογράφους..αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν κλείσει τις πόρτες από ΔΝΤ και ΕΕ και πέταξαν το κλειδί. Γιατί φρόντισαν νομίζετε να υπάρχουν ειδικές δεσμευτικές διατάξεις στα μνημόνια; Μόνο που οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο αυτή τη φορά δεν θα είναι σαν το παραμύθι με το σύνθημα "Λύκος στα πρόβατα". Θα το κάνουν για να είναι "συνεπείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι ορε ραγιαδες του φοβου και του πανικου τι παθαμε ορε γκιαουρια 200 χρονια που ειχαμε δραχμες ποντο το ευρω ορε δουλοπαρικοι που το βλεπετε με το κιαλι και σε λιγο καιρο ετσι που παει θα το βλεπετε μετο μικροσκοπιο ορε ελληνες μην τους φοβαστε μωρε τους νενεκους χονουν και τι απολογια θα δωσουν στα αφεντικατους τι χειροτερο να παθουμε ορε απο αυτο που μας εχουν κανει η κομανετσι και ο τουρκογλου που τωρα πηρε χαμπαρη οτι το μπαστοκ ειναι σαπιο που ηταν αυτο το σαπιοκοιλη τοσο καιρο διακοπες και δεν ηξερε τι παρτι γινοταν εδω ανεχτηκε υπουργο τον μπατσον τον δηκτακτορα λαδα το παπουτσακι τι λαδας τι παπουτσιακι αλλα απο μια χουντα δεν θα εληπε ο λαδας μην βοφαστε ορε απανοτους να τους τελιωσουμε οσο μας απειλουν ντοπιοι και ξενοι δοσηλογοι τοσο πιο πολυ πρεπει να αντηδραμε το θεμα ν ατο τελιωσουμε τον ιουνι να διωξουμε και να φυγουν οι ουνοι καμενο και σηγουρα θα καουν ορε μακακα νεοδουλη εσυ θα μηνεις εκει ακομα στον προδωτη εδω φυγαμε ουλοι ορε τον επικροτης ακομα για τα κατορθοματατου στηλτον ορε στις καλεντε τον αδουλευτο που δουλευει εμας λοιπον μην σκιαζεσε ορε δεν πεθαναμε 200 χρονια με την δραχμη γιατι ορε να πεθανουμε τωρα να τυποθει ορε να τελιωνουμε ορε μετο δογμα του σοκ και την αβαιβαιωτητα που μας δερνει και μα ςπλασαρουν καθημερηνα οι μπασταρδοπουλοι ορε και να τελιωνουμε και με τον αναπηρο που εχει να πηδηξει 20 χρονια και ηδονιζετε ο πουστης με αυτα που μας κανει και νομιζει οτι πηδαει ξεχκηστετους ορε τους μπασταρδους αρχησε να αναδηπλονετε σκωτοστετους ορε μην λυγιζεις μωρε με τα πηθηκοειδοι αφηρματα δεν λυγισες ορε τοσους αιωνες τωρα μωρε τωρα επηθεσει ορε να τους πεθανουμε ορε σκεψου τα παιδιασου ορε οπω ςσκεφτηκαν το 21 το 1912 13 το 40 θερμοπυλες αλαμανα μαραθωνας σαλαμηνα προσκυνα ςορε τους ουνους και σκεψου ορε αυτοι που μα ς καταστεψαν θα μας σωσουν αδυνατων θαψτετους και το 0 ειναι μεγαλυτερος αρηθμος απο το μειων 365 δις εδω κουρευτικαμε και παλη τα ιδια χρωσταμε ορε μας δουλευουν και μα ς προδηδουν οι μπασταρδοι καμενο να καουν οπως μα ςκαψουν κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..το 0 ειναι μεγαλυτερος αρηθμος απο το μειων 365 δις...
    !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]