Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ μετακινείται ταχύτατα στον... Αλέξη

Οι πασοκοφυλές εγκαταλείπουν το καράβι αλλά όχι και την εξουσία…

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Περιδιαβαίνω την μπλογκόσφαιρα καθημερινώς και διαβάζω ενίοτε διάφορες περισπούδαστες αναλύσεις για την μεγάλη Αριστερά της προόδου, του λαού, της οικολογίας και του αληθινού σοσιαλισμού(!), κύριος εκφραστής της οποίας είναι πλέον ο νέος ηγέτης, κύριος Αλέξιος Τσίπρας! Επιτέλους, γράφουν ορισμένοι, η Ελλάς οδεύει προς την Αριστερά!!
Προφανώς, κατά τους αναλυτάς αυτούς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που είχαν ανοίξει αντίστοιχους κωδικούς στις χρηματιστηριακές εταιρίες 10 χρόνια πριν και «έπαιζαν» μανιωδώς στο ναό του καπιταλισμού, δίνοντας μάλιστα και σχετικές εντολές αγοράς ή πώλησης από τις παραλίες(!), είδαν ξαφνικά το μεγάλο φως της Αριστεράς και είπαν να πάνε προς τα κει!!!
Στηρίζουν δε αυτή τους την πεποίθηση στο γεγονός ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο 24% κι έπεται και συνέχεια!
Πώς, όμως, έχουν αληθώς τα πράγματα φίλοι μου;
Εστράφη ο Έλλην πράγματι αριστερότερα;

Ας μην γελιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευρέθη-δημοσκοπικώς- στο 20+ επειδή η κουλτουριάρικη άποψη της Αριστεράς επεκράτησε ξάφνου ιδεολογικώς στην χώρα! Ούτε ευρέθη εκεί, διότι το παλικάρι ο Αλέξης πλασάρεται ως ο νέος ΤΣΕ, που θα κατατροπώσει τους «κακούς» φιλελεύθερους ευρωπαίους και θα σαρώσει στο διάβα του τα μνημόνια, κλπ. κλπ!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ευρέθη εκεί διότι πολύ απλά, το ΠΑΣΟΚ διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη!!
Ποια όμως είναι αυτά τα στοιχεία τα οποία συνέθεταν το ΠΑΣΟΚ εδώ και τριάντα χρόνια και τα οποία τώρα διελύθησαν;

Όπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις εκπεφρασμένες και ανοιχτές «συνιστώσες» του, έτσι και το ΠΑΣΟΚ είχε τις δικές του. Μόνο που αυτές του ΠΑΣΟΚ ήταν κρυφές και δυσδιάκριτες (για κάποιους βέβαια, γιατί κάποιοι άλλοι τις έβλεπαν από το 80) μέχρι σήμερα και απλώς αρχίζουν πια να γίνονται διακριτές σε όλους και να βγαίνουν στο φως της ημέρας!!

Τρεις κατηγορίες πολιτών αποτελούσαν τις συνιστώσες – φυλές του ΠΑΣΟΚ:
1. Οι βολεμένοι και οι εν δυνάμει τούτοι του Δημοσίου τομέα

2. Οι μεγαλοεργολάβοι (Μπομπολαίοι, Κοκκαλαίοι, κλπ), μεγαλοεκδότες (οι ίδιοι + νέα φυντάνια που προέκυψαν τύπου «Κωστόπουλου»), μεγαλοχρηματιστές και μεγαλοξενοδόχοι και εν γένει νεοεπιχειρηματίες τροφοδοτούμενοι αποκλειστικώς με έργα του Δημοσίου, για τα οποία βεβαίως κατέβαλαν το κατιτίς τους στην πασοκική νομενκλατούρα!

3. Αυτοί που είχαν ένα είδος ιδεολογικής ταύτισης με το πρώην Κέντρο (ιδέ Γεώργιος Παπανδρέου, Ελ. Βενιζέλος κλπ) και οι οποίοι επ’ ουδενί ήθελαν να βλέπουν στην Κυβέρνηση δεξιές παρατάξεις.

Από τις τρεις αυτές κρυφοσυνιστώσες, η πρώτη ήταν ασφαλώς η σημαντικότερη διότι αποτελούσε τον τεράστιο στρατό – το ΠΕΖΙΚΟ- της παράταξης. Στην πρώτη γραμμή της αφισοκόλλησης, της συγκέντρωσης στις πλατείες, στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ και των Τραπεζών, ήτο η πολυπληθέστερη και σταθερότερη. Λόγω αυτής της συνιστώσας, το ΠΑΣΟΚ ξεκινούσε πάντοτε στις εκλογικές αναμετρήσεις με μία βάση της τάξης του 30-35%!!!
Όταν έχεις στην Κεντρική σου Επιτροπή τους πρωτο-συνδικαλισταράδες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ, ΟΑΣΑ αναμφισβήτητα κάνεις ό,τι επιθυμείς!
Ακόμη κι αν χάσεις κάποιες εκλογές κατά λάθος, θα το γυρίσεις το κλίμα εν ριπή οφθαλμού, με καμιά εκατοστή απεργίες με άνεση!!

Η δεύτερη, σαφώς λιγότερη πληθυσμιακώς από την πρώτη, ήταν πάντως εξίσου σημαντική μιας και από την καταβολή του κατιτίς (μίζα) επεβίωνε μεγαλοπρεπώς το Κόμμα και οι Κομισάριοι!! Άλλωστε ο κύριος Τσουκάτος (αλήθεια κάνας εισαγγελέας γι αυτόν υπάρχει;) το ομολόγησε: πήρα 1.000.000 ευρώ από την Ζημενς για το Κόμμα!!!
Εκτός αυτού, ήταν πάρα πολύ σημαντική και για λόγους προπαγάνδας, μιας και, κατέχοντας το ΠΑΣΟΚ το σύνολον των εν Ελλάδι ΜΜΕ, μπορούσε πολύ εύκολα να «περνάει» ό,τι του ήταν βολικό ανά εποχές: ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ήθελε, πέρναγε!! ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ήθελε, πέρναγε!! κ.ο.κ

Η τρίτη, η κατά πολύ λιγότερη, αποτελούσε τρόπον τινά τον ιδεολογικό πυρήνα του μορφώματος αυτού (διότι ουδέποτε επείσθην ότι επρόκειτο περί συγκροτημένου ιδεολογικώς χώρου) και επί της ουσίας δεν έπαιξε ποτέ κάποιο ιδιάζοντα ρόλο στα εσωτερικά του Κόμματος. Αντίθετα μάλιστα, οι προερχόμενοι κυρίως από το Κέντρο ηγέτες της συνιστώσας αυτής, με τον καιρό αηδίασαν κι εγκατέλειψαν ακόμη και την Πολιτική γενικώς (Πεπονής, Παπαδόπουλος, Κεδίκογλου, Φωτήλας, Χριστοδουλίδης κλπ).

Από την ανωτέρω πολύ σύντομη αλλά, θέλω να πιστεύω, μεστή ανάλυση των πασοκοφυλών αβίαστα προκύπτει ότι αυτή που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια τα τελευταία δυο έτη είναι ασφαλώς η ΠΡΩΤΗ!!

Ο στρατός διελύθη, Το ΠΕΖΙΚΟΝ υποχώρησε ατάκτως…
Οι αρχισυνδικαλιστές του συστήματος ΠΑΣΟΚ διεσύρθησαν.
Οι αφισοκολλητές εξηφανίσθησαν (καλά αυτούς τους έφαγαν και οι πακιστανοί!), πολλοί από δαύτους του Δημοσίου άρχισαν να απολύονται σιγά σιγά!!
«Πού θα πάμε τώρα ρε παιδιά», ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν.
Ποιος θα μας αφήσει έστω και να πιστεύουμε ότι δεν θα απολυθούμε ή ότι δεν θα χάσουμε κι άλλα φράγκα;
Ποιος θα επαναφέρει σ' εμάς τους συνδικαλισταράδες ποπολάρους την παλαιά μας αίγλη;
Η απάντηση αντιλαμβάνεσθε ότι είναι προφανής: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ!!!

Ποια Αριστερά τώρα και πρόοδος και οικολογία!
Εμείς οι καλοζωισμένοι και καλοταϊσμένοι πρώην Πασόκοι, που εκάμναμε τα ταξιδάκια μας με τα λεφτά από τα Ταμεία των εργαζομένων ασφαλώς και δεν είμαστε Αριστεροί!
Είμαστε όμως οπορτουνιστές και συνεπώς μια είναι η λύση: ο Συριζο-Αλέξης!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο μεγαλύτερος αρχισυνδικάλας με εξουσία ζωής και θανάτου επάνω μας, ο τιτάνας ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ της ΔΕΗ, που όποτε γούσταρε κατέβαζε τον διακόπτη και μας εβύθιζε στην μαύρη απελπισία, ήδη ακολουθεί τον Αλέξη κατά πόδας εις τας εμφανίσεις του!!
Γιατί άραγε;
Αντελήφθη ξαφνικά πόσο αριστερός και οικολόγος είναι; (φαντάζομαι ότι κρυφοχαμογελάτε ήδη όσοι διαβάσατε μέχρι εδώ…)

Όπως είπε και πρόσφατα σε μια συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός του συστήματος, Γεώργιος Φλωρίδης: «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στεγαστεί όλοι οι παρασιτικοί κρατιστές, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και όλοι οι παρασιτικοί κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες»…
Τώρα που το κατάλαβες Φλωρίδη είναι αργά βέβαια, αλλά η δήλωση είναι συγκλονιστική και αυτο-υπαρξιακή!!

Κι έτσι αγαπητοί συνέλληνες, η πρώτη και πολυπληθέστερη συνιστώσα του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ το εγκατέλειψε ομοθυμαδόν οδεύουσα σύσσωμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλά και η δεύτερη, αυτή των δήθεν επιχειρηματιών με τα πούρα και τα σκυλάδικα δεν πάει πίσω!!
Απόδειξη;
Το ΠΑΣΟΚ ήδη χρωστάει μισθούς στους υπάλληλους του και 8 μισθώματα στον ιδιοκτήτη του νέου κτιρίου στην οδό Ιπποκράτους!
Βλέπετε οι διαγωνισμοί του Δημοσίου για έργα έλαβαν τέλος και συνεπώς πάει και η μίζα, εξηφανίσθη!!!
Τώρα που όλοι αυτοί ψάχνουν για νέα δημόσια έργα και για νέους μιζανθρώπους, που θα κατευθυνθούν άραγε;

Με αυτά και μ’ αυτά, ο Αλέξης μας οδεύει ολοταχώς προς το 20+ με άνεση!! Άλλωστε σ αυτές τις δύο πρώτες πασοκοφυλές πόνταρε και πήρε την μεν πρώτη ολόκληρη και την δεύτερη μερικώς!! Η τρίτη, οι (δήθεν) ιδεολόγοι, δεν τον απασχόλησε ποτέ. Αυτή παραμένει πιστή εις τας επάλξεις μέχρι (πολιτικού) θανάτου, που έρχεται.

Απλά πράματα φίλοι μου, πολύ απλά… Όλα τα άλλα που διαβάζετε ή ακούτε, όλες αυτές τις δήθεν εναντιώσεις στο μνημόνιο για μια ελεύθερη σοσιαλιστική (χαχαχα) Ελλάδα και μπλα, μπλα, μπλα αποτελούν απλώς προσπάθειες ιδεολογικής επικάλυψης του παλαιοπασοκισμού, οι κύριοι εκφραστές του οποίου (Φωτόπουλοι, κλπ) δίνουν τώρα τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωσή τους!!

Ένα, συνεπώς, είναι το αληθινό ερώτημα που πλανάται στον πολιτικό μας αέρα: Θα τους την κάνετε την χάρη οι υπόλοιποι;

Σκεφτείτε…

Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
Δικηγόρος Αθηνών
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Έτσι είναι! Και διάβασε λίγο και στο Ευαγγέλιο που λέει για τον οικονόμο που έκλεβε τα λεφτά του αφεντικού και τα έδινε σε φίλους, έδινε δώρα, χάριζε χρέη και θέσεις. Αυτός σώθηκε γιατί σκέφτηκε έστω και από ιδιοτελές κίνητρο τον φτωχό και όχι μόνο τον πλούσιο. Και όταν τον απέλησε ο πλούσιος όλο και κάποιος ευεγερτηθής φτωχός τον στήριξε. Όσο η πρώτη συνιστώσα που αναφέρεις εκτελεί τον ρόλο του οικονόμου της δεύτερης συνηστώσας τόσο και σώζονται. Τώρα που θέλουν να εκτελέσουν τον ρόλο του φοροεισπράκτορα και δανειοεισπράκτη τώρα χάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μετατοπισθεί μεγαλύτερη μαζα , ωστε το βρωμερό και προδοτικό ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να υπάρχει πλέον.
    Η παρουσία του λερώνει την ιερή Ελληνική γη.
    Το ποσοστό του 13% που έλαβε την 6η Μαίου, ήταν υπερβολικό για τα όσα προδοτικά και καταστροφικά έκανε στο Λαό για τόσα χρόνια τώρα.
    Όσο αφορά τους τεως-νυν καλοβολεμένους συνδικαλισταράδες που μετατοπίσθησαν, ας έχουν τις ελπίδες τους....πειράζει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΩΝ/ΝΕ... ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΑΚΗ-ΣΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΗ-ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΤΗΜΑ... ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΚΗ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μου επιτρεψετε για ακομη μια φορα να πω με δυο λογια το νοημα του αρθρου .
    ΠΟΥΣΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ
    Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΑΜΑ .

    Κυριες και κυριοι φθασαμε στο τερμα .
    Των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν .
    Καλη τυχη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]