Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δρόμος προς την εξαθλίωση στρώθηκε με τις... υπογραφές τους

Γράφει ο Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας

- Αφού εκβίασαν, απείλησαν, είπαν ψέματα, έθεσαν πλαστά διλήμματα, έσπειραν αυταπάτες, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να αρπάξουν την ψήφο του λαού.
- Αφού με έναν κατεξοχήν αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο άφησαν χωρίς εκπροσώπους στο κοινοβούλιο το 19,03 % των ψηφοφόρων και πήραν το μπόνους των 50 εδρών.
- Αφού πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε από αδιαφορία είτε για να τους τιμωρήσουν μ’ αυτό τον τρόπο είτε γιατί υπολόγισαν τα έξοδα.
- Αφού με όλα αυτά αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η δημοκρατία τους είναι
ψευδεπίγραφη.
- Αφού έπαιξαν το θέατρο των διερευνητικών εντολών, όταν και ο πιο αδαής θα μπορούσε να μετρήσει από την αρχή τις έδρες και να δει πως ούτε κυβέρνηση της «αριστεράς» θα μπορούσε να γίνει ούτε κάποια άλλη «μνημονιακή».
- Αφού παρόλα αυτά ο λαός απέρριψε το δικομματισμό και τους αναγκάζει να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

- Τώρα ετοιμάζουν την προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού στο εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για να προωθήσουν την ήδη αποφασισμένη πολιτική τους, ανανεώνοντας τα εκβιαστικά και πλαστά διλήμματά τους για ευρώ ή δραχμή, δεξιά ή αριστερά, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, Ευρώπη ή εξαθλίωση.

- Μέχρι τώρα η εξουσία των μονοπωλίων ασκούνταν μέσω του δικομματισμού. Τώρα, μετά την απόρριψή του, αλλάζουν πολιτικό σκηνικό και η εξουσία των μονοπωλίων θα ασκείται μέσω της συμμετοχής της «αριστεράς» σε όποια κυβέρνηση θα τους βολέψει, είτε άμεσα είτε το πιθανότερο μετά τις επαναληπτικές εκλογές. Ήδη το μνημόνιο προβλέπει πολύ προωθημένα μέτρα για να σαρωθούν τα πάντα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα προσφέρουν λοιπόν μια «προίκα» στο νέο πολιτικό σκηνικό για να έχουν να λένε και οι «αριστεροί» πως κατάφεραν κι αυτοί κάτι, ίσως να είχαν γίνει ήδη οι σχετικές προβλέψεις για την «προίκα» αυτή, και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τη διαδρομή για την επίτευξη των σχεδίων τους για «ανάπτυξη» και «ανταγωνιστικότητα» που έχει σαν ορίζοντα τους μισθούς της Βουλγαρίας και την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού! Η συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας θα έχει όπως δείχνουν τα πράγματα την πρωτοφανή πρωτοτυπία να περιλαμβάνει κυρίως τι δεν θα κάνει η κυβέρνηση αυτή, ποια μέτρα του μνημονίου δεν θα εφαρμόσει, την «προίκα», και όχι τι θα κάνει! Στην πορεία φυσικά η κυβέρνηση του νέου πολιτικού σκηνικού δεν θα κάνει παρά αυτό που έκαναν πάντα όλες οι κυβερνήσεις, να υπηρετούν αυτό που προβάλει σαν αναγκαιότητα στον καπιταλισμό, τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των μονοπωλίων, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση την πολιτική του μνημονίου!

- Πρέπει να μπούμε σ’ αυτό το δρόμο προς την εξαθλίωση, πρέπει να συμβούν αυτά που προωθούν πανευρωπαϊκά, και σε μας μέσω του μνημονίου, για να καταλάβουμε πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να γίνει μόνο με τους αγώνες του λαού και όχι μέσω μιας παρωδίας εκλογών και της ψεύτικης και ψευδεπίγραφης αστικής «δημοκρατίας»;

Δημοσιεύτηκε στο «διάλογο του ΔΕΠ» του ΑΠΘ στις 13 Μαϊου 2012.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΒΡΕ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ Η ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ?ΓΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ, ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ορε τα προδωτακια μενουν αμετανοητα συνεχιζουν το ιδιο τροπαρη να εκβιαζουν χα καθικακια δεν εκβιαζομαι ορε μπασταρδοπουλοι χιροτερα απο αυτο που μου συμβενη δεν προκητε να παθω τωρα θα σας τελιωσω να παθετε και εσεις οτι και εγω και να πνηγητε στον πολητικο σας χειμωνα που θα σας στηλω αδουλευτοι και ασε ορε να ελθει και απο κατω κανενας να κυβερνησει ολο εσεις που μας καταστεψατε αλλα ρε μπασταρδοι εντολοδοχοι η αρπαχτη ειναι αλο πραμα και να πουλας εμενα και το λαο σου και την ελλαδα ορε δυο λιμανια ορε τα πηραν οι τουρκοι επιδη ετσι θελαν οι ξενοι ορε κομανετσι εθνηκηστη γιατι ορε δεν αντεδρασες καπηλοπατρηδε προς το συμφερων των αφεντικων σου ορε να σε εβλεπε ο αημνηστος αβερωφ ορε θα σε κυνηγουσε ορε με την κλητσα πουλημενε τριζουν τα κοκαλατου ορε την λεσβο και το ρεθημνο ορε τα πουλησατε στους τουρκους και μηλας για πατρηδα που δεν εχεις και εσυ και ο τουρκογλου σε τελιωνουμε ορε εμεις οι νεοδημοκρατες και δεν το εχεις καταλαβει να χαιρεσε τον λαζαρηδη τον κκε και τον μουρουτ 8 000 τον μηνα μιστο και ολους αυτους που μαζεμες γυροσου αυτα τα αφηρματα σαλωμη μπαρμπη χατζηδακι μητσοτακη και ολους αυτος που θελουν να πεθανουμε εμεις για να κονομανε αυτοι ολο τα μεγαλα πνευματα του φηλερευθερισμου και που εξυπερετουν τους ξενους και τις τραπεζες που ειναι τα αφεντικατους μαζι με εσενα τον ιουνι ουνοι μονη σας θα μηνετε και θα φυγετε α ξεχασα και τον φαιλο α και το παιδι του συγκροτηματος τον ψηχαρι ορε πως σου ξεφυγε η γυναικα του σαλα ολα τα χρονια στηριζαν μπατσοκ αυτοι ορε αβανταδορε του μπατσοκ τωρα τους εφερες απο εδω για να συνεχισουν να ειναι μεσα στο παιχνιδη τη ςεξουσια απο πια ορε προδωταρε κοματικη διαδικασια περασε ορε καταλησατε τα παντα διαδηκασιες συνταγματα θεσμους και οχι μονο αρκη να εξυπηρετιθουν τα αφεντικασας ορε ερχετε και αλο μαυρισμα δεν ξερετε τιποτα και να βαζει ο βουλευτης μετα το γιο την θυγατερα με μετοχες απο τον μπαμπα και την μαμα ορε τι σας περημενει ουνοι τον ιουνι δεν το φανταζεστε οταν το δητε θα τριβετε τα ματια σας και βαλτε εκατο δηληματα για την αρηστερα και τον καμενο ο λαος δεν χαμπαριαζει λαε μην τους ακου ςπροχορα να τελιωνουμε με τα αφηρματ α καμενο να τους καψουμε μπροστα και ξεχνα το χτες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορε αντωνακι συγκροτημα ροκ ειχες στην αμερηκα μαζι με τον τζεφρι και εσυ επεζες ντραμ και ο τζεφρι κυθαρα και το παιζατε καλα και ηλθατε εδω να παιξετε και με εμας και μα ς κατα στρεψατε τωρα τι σκατα θα παιζεις ορε κομανετσι με τον μπενι τα πλιασας ορε ορε ελληνες αυτοι ριξαν και την χουντα τραγουδοντα ς και εμεις δεν πηραμε χαμπαρι ορε για αυτο ηταν αβανταδορος του μπατσοκ το 93 και το 11 και ηταν που θα τον εβαζε φυλακη για αυτο που μας εκανε μαζι με τον παπακωννου ορε ο ηλιθιος απευτινετε σε ηλιθιο λαο νομιζει σοκολατοπαιδο σε τελιωσαμε παρτο χαμπαρι θα σε στηλουμε να κανεις παλι συγκροτιμα με τον τζεφρι να μας τραγουδας τωρα χεβ μεταλ μια και ειστε και ροκαδες κανατε συγκροτιμα να σκοτονετε την ωρασας και η ελλαδα περναγε δυσκολα μαζει με τους ελληνες και εσυσεις τραγουδαγατε για να χτυπησετε καμια κοπελια πες μας πως θα το ονομασετε τωρα το νεοσας συγκροτημα με τον μπενι κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Το σύστημα, που νίκησε
    όλους τους αντιπάλους του,
    έχασε τη μάχη με τον εαυτό
    του ...γιατί μόνον η βλακεία είναι ανίκητη..

    ...Δύο δικά του παιδιά αρκούσαν, για να γκρεμιστεί το πανίσχυρο καθεστώς της μεταπολίτευσης.

    ...Ό,τι δεν κατάφεραν άπειροι ευφυείς Έλληνες δημοκράτες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, το κατάφεραν δύο βλάκες μόνοι τους.

    -----------------------
    fnous-ΕΑΜ Β'-Κιθαρίστας η ντράμερ? Ποιος ''εριξε''....

    http://www.youtube.com/watch?v=lJFRhDrSmzs&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]