Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα αν αποτύχουμε στην διαπραγμάτευση


“Δημοψήφισμα” αν αποτύχει η ιδέα της… επαναδιαπραγμάτευσης και η χώρα βρεθεί μπροστά στην επώδυνη επιλογή της εξόδου από το ευρώ, είναι η νέα γραμμή που εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του Συνασπισμού να ζητήσει δημοψήφισμα μετά τις εκλογές εκφράστηκε από τον Νίκο Βούτση με τέτοια ευκολία που προκάλεσε σοκ στους συνομιλητές του βουλευτή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερώτησεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδωθεί η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Βούτσης απάντησε πως η επόμενη κίνηση θα είναι η προσφυγή στο λαό και σε δημοψήφισμα!

Οπως διευκρίνισε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα θα θέτει στους πολίτες το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Η απάντηση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για συνεχείς εκλογές, η χώρα δεν θα αντέξει”, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι αυτή η ενέργεια εγκυμονεί κινδύνους αφού κατά την άποψή του θα ήταν καταστροφικό έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις -μέσα σε δύο μήνες- η χώρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Από τις τοποθετήσεις κι άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι η επιλογή του δημοψηφίσματος δεν ήταν τυχαία αλλά αποτελούσε κεντρική επιλογή του Συνασπισμού. Για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί προ αδιεξόδου μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού και στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα κ. Πάνος Σκουρλέτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δημοψήφισμα ήταν η ιδέα που κατέθεσε και η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής στη Β’ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1.

Το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί είναι πώς είναι δυνατόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την μια να εγκαλούν την Άνγκελα Μέρκελ για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά θέματα και από την άλλη να προαναγγέλουν δημοψήφισμα σε περίπτωση που αποτύχει η στρατηγική που έχουν υιοθετήσει για “ακύρωση” του μνημονίου…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εγω βλεπω οτι η αποστολη και στοχος των κατακτητων ειναι η διαλυση του Εθνους . Και μεχρι σημερα προχωρα χωρις εμποδια .
    Το οτι ενας Απατρις , ανθελληνας και Αθεος "χαρισματικος ηγετης" , προσπαθη να σωση την Ορθοδοξη Πατριδα , τα λεει ΟΛΑ .
    Τα αλλα , οι ψευτοαναλυσεις και τα δηδεν πολιτικα δρωμενα ειναι για αχρειους και πολιτικα απαιδευτους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ Τσίπρα τί παιχνίδια παίζεις.....
    Θα βάλεις κάποια τάξη στον συρφετό των συνιστωσών που μαζέυτηκαν και λένε ότι τους κατέβει στη νεροκολοκύθα που έχουν για κεφάλι,
    από την μία εξαλότητα και μ.... στην επόμενη, ή τα γνωρίζεις και είσαι και εσύ μέρος του παιχνιδιού.....
    Τους ελέγχεις ή όχι ?
    Αν ναί και διαφωνείς, διάλυσέ τους τώρα....
    Βέβαια και εσύ έκανες άλλη μία τραγική γκάφα στο Παρίσι, ηθελημένη ή μη, με το Ολαντνρέου.... απαράδεκτο από πάσης απόψεως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά βρίσκω τουλάχιστον τραγελαφικό το γεγονός ότι αυτό που υπόσχεται να δώσει στους Έλληνες ο Τσίπρας (το δημοψήφισμα), το απεύχονται ήδη οι Ιρλανδοί και το πολεμούν με όλη τους την δύναμη αυτές τις ημέρες. Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω για να δούμε ένα άλλο παράδειγμα του πόσο "αριστερός" και πόσο "πατριωτικός" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν φηφίστηκε το ευρωπαϊκό σύνταγμα (η συνθήκη της Λισσαβώνας), που καταργούσε τα εθνικά συντάγματα των χωρών της ΕΕ, για να μπορεί να καταργήσει αργότερα τα ίδια τα έθνη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτό το φασιστικό έκτρωμα. Σε μια χώρα που ουσιαστικά δεν υπάρχει δημοκρατία, οι Έλληνες δεν ρωτήθηκαν ποτέ για τίποτε, αλλά ούτε με αυτό είχε τότε πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ιρλανδοί, αντίθετα, το πολέμησαν το συνταγματικό έκτρωμα (και στην εκστρατεία αυτή βοήθησαν όχι μόνο, το τονίζω, ΟΧΙ ΜΟΝΟ τα "προοδευτικά"/"αριστερά" κόμματα, όπως συνηθίζονται να λέγονται). Και νίκησαν οι Ιρλανδοί, πανικοβάλλοντας το Δ' Ράιχ, έστω προσωρινά. Μέχρι να κληθούν σε 2ο δημοψήφισμα, όπου είχαν εκβιαστεί μέχρι εκεί που δεν πάει και τελικά υποχώρησαν. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ούτε χαμπάρι δεν πήραμε τι ήταν αυτό το σύνταγμα.

    Τώρα ο Τσίπρας ποντάρει και πάλι στο ότι δεν είμαστε ενημερωμένοι. Δεν ακούσαμε και δεν μάθαμε τίποτε, όπως τότε με το έκτρωμα της Λισαββώνας. Μας σερβίρει λοιπόν ακριβώς αυτό που μας προτείνει και η Μέρκελ για να μας πιάσει στην φάκα, και το λέει "δημοκρατία". Και μας τονίζει ότι δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή για μια χώρα της οποίας η οικονομία έχει βυθιστεί στον βούρκο λόγω του ευρώ.

    Κι εγώ θα θέσω ένα απλό ερώτημα σε όσους με διαβάζετε. Πέστε μου ΕΝΑ έστω σημείο όπου οι θέσεις του Τσίπρα διαφέρουν από του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό το κόμμα το λέτε "αριστερό", τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα σε αυτή τη χώρα. Και δεν έχετε παρά να διαβάσετε άρθρα και σε κάποιες άλλες γλώσσες αυτές τις ημέρες, για να διαπιστώσετε πού τοποθετούν ιδεολογικά αυτό το κόμμα δημοσιογράφοι και ιστολόγοι από άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]