Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαν πέσει η ψείρα στον γιακά…


Παλιά λαϊκή παροιμία, η οποία λεγόταν για όλους εκείνους που ξαφνικά αποκτούσαν δύναμη ή χρήμα και άλλαζε η συμπεριφορά τους. Αυτή ακριβώς η παροιμία είναι χαρακτηριστική για τον γνωστό Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος είτε με την «Επανάσταση του 1821 (σειρά του ΣΚΑΪ), είτε εσχάτως στο Facebook και τα τηλεοπτικά παράθυρα, άφησε στην άκρη την μάσκα της βαθιάς κουλτούρας και μας επέτρεψε να δούμε καλύτερα στα εσώψυχά του, στα πραγματικά του πιστεύω.


Ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε μια υποτιθέμενη κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Πολλά πράγματα έχουν χάσει την επαφή τους με τον πραγματικό κόσμο στην Ελλάδα.
Πολλοί κατά καιρούς εκφράζουν την άποψη ότι είμαστε μια κοινωνία όπου το συναίσθημα οδηγεί τα θέλω μας, το θέλω υπερτερεί του πρέπει και η διεκδίκηση προηγείται της προσφοράς και την ευθύνης, εν αντιθέσει με τους παλαιότερους που συχνά έλεγαν: εκεί που φτάνει το χέρι σου να κρεμάς και το καλάθι σου.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες κατόπιν εκπαίδευσης από τους πολιτικούς, βλέπουμε το Κράτος ως μια δεύτερη μαμά η οποία πρέπει να μας παρέχει όλες μας τις απαιτήσεις, χωρίς εμείς να έχουμε καμία διάθεση για ευθύνη και προσφορά απέναντι του.

Βέβαια, εκτός του ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για ευθύνη και προσφορά, υπάρχει μεγάλη διάθεση για κλεψιά, με πάντα πρωτοπόρους τους πολιτικούς.

Είναι γνωστό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια μας έχουν αυτοί που ονομάζονται στην Ελλάδα, προσωπικότητες, αρχές, αξιωματούχοι, μεγαλοσχήμονες, πολυπροβεβλημένοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και ειδικά αυτοί που συμπεριφέρονται (νομίζοντας ότι είναι) η πνευματική ηγεσία του τόπου.

Με μια λέξη, όλοι αυτοί που θα έπρεπε να είναι πρότυπα για τον απλό πολίτη, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εφήμερα μυαλά, σαν όλους αυτούς που νομίζουν ότι η ευχέρεια λόγου, και δη από τηλεοράσεως, αποτελεί απόδειξη καταξίωσης και πνευματικής διαύγειας.

Αυτές τις ημέρες ένα από τα σενάρια που ακούστηκαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ήταν να γίνει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Δεν σας κρύβω, ότι και εγώ στο πρώτο άκουσμα περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων ήμουν θετικός.

Ε, είπα, προσωπικότητες θα μας κυβερνήσουν. Αφού είναι προσωπικότητες σίγουρα θα πρέπει να είναι κάτι που θα ξεφύγει από την μέχρι τώρα μετριότητα την ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά σκέφτηκα προς στιγμής, γιατί μετά που είδα την προσωπικότητα του μεγαλοσχήμονα Τατσόπουλου να κραυγάζει δημοσίως στο στούντιο της Focus Web TV εναντίων του Στέλιου Σταυρίδη πολιτευτή της ΔΡΑΣΗΣ, άλλαξα γνώμη.

Αν οι υποτιθέμενες προσωπικότητες που θα αναλάμβαναν την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ελλάδος, ήταν του μεγέθους της προσωπικότητας που μας αποκάλυψε ο έγκριτος πνευματικός δάσκαλος του έθνους, Πέτρος Τατσόπουλος, μάλλον είναι καλύτερα που πάμε σε εκλογές.

Τελικά, πέραν του ότι δεν είμαστε άξιοι να παράγουμε ούτε τα σκόρδα που καταναλώνουμε στην Ελλάδα, δεν είμαστε άξιοι ούτε μια προσωπικότητα της προκοπής να έχουμε.

Αλλά μέσα σε τόσα κουφά ουτοπικά και εφήμερα που έχουμε δει και ακούσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν αποκλείω να δούμε και τον Πέτρο Τατσόπουλο Υπουργό Παιδείας σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να εκπαιδεύει τους νέους στους καλούς τρόπους πολιτισμένης συμπεριφοράς και σεβασμό της γνώμης του άλλου, όπως π.χ. στο παρακάτω βίντεο.



Διαβάστε: Να φτιάξουμε έναν φράκτη γύρο από την Αθήνα

Κτηνοτρόφος από την Κρήτη
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μου θυμισε το ανεκδοτο του Ελληναρα
    Προσπαθει σε κεντρικο σημειο να παρκαρει και δε βρισκει τιποτα,-Α ρε Θεε, κανε να βρω να παρκαρω και στη πρωτη εκκλησια που θα βρω θα αναψω ενα κερι, μονολογει και στριβει σε μια γωνια οπου ξαφνικα βλεπει μια ωραια θεση και λεει: Ασε μεγαλε, βρηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΞΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΣ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ!! ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε 17 Μαΐου 2012 6:54 μ.μ., κάνε μου την χάρη και στείλε το βίντεο που αναφέρεσαι, επειδή εγώ δεν μπόρεσα να το βρω. Μόλις το στείλεις, θα το ανεβάσω. Αν θέλεις, βάλε και το λινκ στα σχόλια, με την προτροπή να το δούνε όσοι ενδιαφέρονται. Και μην μας κατηγορείς για πραγματα που δεν ισχύουν. Μας αδικείς χωρίς λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]