Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους πήραν πρέφα στα εξοπλιστικά

Προκαλεί ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, λέγοντας στην Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες!

Μερικά ζητήματα έχουν και τα όριά τους. Μια από τις βασικές προμηθεύτριες χώρες αμυντικών εξοπλισμών στην Ελλάδα, η Γερμανία, μας ζητά τώρα(!) να μειώσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες.

Κριτική στην Ελλάδα για τη συνέχιση των προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού εν μέσω κρίσης, ασκεί ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Thomas de Maizière, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα DIE ZEIT ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο κ. de Maizière τονίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει χρήματα για έναν στρατό με 1.400 τεθωρακισμένα και, όπως λέει, έχει παραγγείλει, εν μέσω των δημοσιονομικών δυσκολιών, 60 νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία.
«Όταν μια χώρα διατηρεί δυσανάλογο εξοπλισμό, πρέπει να κάνει μειώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη» εκτιμά.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας διαφώνησε ακόμη με τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, ότι το νόημα της «Έξυπνης Άμυνας»(Smart Defence), δηλ. η ένωση δυνάμεων και η κατανομή στρατιωτικών δυνατοτήτων, εξοικονομεί χρήματα στα κράτη-μέλη. «Υπάρχει, πιθανόν, μια παρεξήγηση.
Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ηγετική δύναμη στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, το γνωρίζει ο καθένας» σημειώνει και προσθέτει ότι η «Έξυπνη Άμυνα» δεν έχει ως στόχο να περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες μιας χώρας, με κόστος για άλλους.
«Όποιος πιστεύει ότι άλλα κράτη είναι διατεθειμένα να αναλάβουν για κάποιον δωρεάν, επιπλέον στρατιωτικές δυνατότητες, τις οποίες ο ίδιος μόλις κατάργησε για λόγους οικονομίας, ζει στον παράδεισο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. de Maizière.

Η απόλυτη γερμανική υποκρισία: Ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες

Μερικά ζητήματα έχουν και τα όριά τους. Μια από τις βασικές προμηθεύτριες χώρες αμυντικών εξοπλισμών...
Ο υπουργός και η κυβέρνησή του ας σταματήσουν την υποκρισία. Και να εκβιάζουν, όπως η Merkel στις Κάννες τον ΓΑΠ, την αγορά εξοπλισμών, ακόμα και στην κρίση, την ίδια ώρα που βρίζουν και παραληρούν.
Όλοι ξέρουν για το γερμανικό άρωμα (μπόχα) των «ελληνικών»(;) σκανδάλων που καλύφθηκε με τις προσβολές και την προπαγάνδα…

LE SOIR: Τα ελληνικά σκάνδαλα έχουν γερμανικό άρωμα

Με τίτλο «Σκάνδαλο από αυτούς που δίνουν μαθήματα», η εφημερίδα επισημαίνει ότι η παραίτηση του γερμανού προέδρου ChristianWulffθα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό σε όσους δίνουν μαθήματα καλής διακυβέρνησης στην Ευρώπη προς όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

«Οι Γερμανοί δεν είναι οι μόνοι ιεροκήρυκες. Εδώ και καιρό, η ομάδα του «Τριπλού Α»- Φινλανδία,Ολλανδία και το Λουξεμβούργο- πρεσβεύουν την αρετή στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Ο αγνός Β απέναντι στον απατεώνα Ν: δεν απέχουμε και πολύ από την πιο διαστρεβλωμένη καρικατούρα», τονίζει η εφημερίδα. Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι «δακτυλοδεικτούμενη για τις πρακτικές διαφθοράς». Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στη χώρα μας αφορούσε τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, μια υπόθεση που ζημίωσε κατά τουλάχιστον € 2 δις τους Έλληνες φορολογούμενους.
Λίγα χρόνια πριν, οι γερμανικές εταιρείες HDW και FERROSTAAL είχαν ανακατευτεί σε ένα άλλο μέγα-σκάνδαλο διαφθοράς, που αφορούσε αυτή τη φορά την αγορά υποβρυχίων, αναφέρει.
«Πού έκανε αγορές η Ελλάδα;» Κι ενώ όλοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι «ζούσε πέρα από τις δυνάμεις της», η LE SOIR θέτει το απλό ερώτημα: «Πού έκανε η Ελλάδα τις αγορές της;».
Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατασκευάστηκε από κοινοπραξία υπό τον έλεγχο της γερμανικής HOCHTIEF AKTIENGESSELSCHAFT με κόστος € 2,25 δις, ενώ τα περασμένα χρόνια υπήρχαν εξαγωγές της Γερμανίας προς τη χώρα μας «χωρίς ενδοιασμούς».
Στόχος της εφημερίδας δεν είναι να δικάσει τη Γερμανία, αλλά να θυμίσει τα γεγονότα όπως έγιναν.
Άλλωστε, το Βερολίνο πρώτο απ' όλους επέτρεψε την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Βέβαια, μπορεί η Ελλάδα να «αλλοίωσε ορισμένα στοιχεία», αλλά το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί η δυνατότητα ελέγχων της Eurostat στους εθνικούς λογαριασμούς, μία πρόταση που η Ελλάδα δέχθηκε.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί

Μετά την κρίση, η Γερμανία ήταν αυτή που «φρέναρε» την ταχεία και αποφασιστική αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ενώ διατηρεί προκλητικά εμπορικά πλεονάσματα.
«Δεν έχουμε από τη μια πλευρά τους καλούς και από την άλλη τους κακούς», καταλήγει η εφημερίδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό το άρθρο μας πονάει για διαφορετικούς λόγους και πάνω απ' όλα είναι αυτή η σκέψη... Πώς τους αφήσαμε και κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα; Και όχι μόνο είναι ελεύθεροι, αλλά μας ζητούν πάλι την ψήφο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]