Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συντριπτικά στοιχεία για το πετρέλαιο της Κρήτης

Με επιστημονικούς “άσους” στο μανίκι του συμμετέχει ο καθηγητής του… Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντ.Φώσκολος, στην ημερίδα «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» που διοργανώνει… σήμερα στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ. Όμοια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στα Χανιά.

Ο κ.Φώσκολος με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες έρχεται να υποστηρίξει, για άλλη μια φορά, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!

Στην ημερίδα ο καθηγητής παρουσιάζει τα καινούρια στοιχεία που έχουν προκύψει και τα οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώθηκαν από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφια, ο οποίος στη Βιέννη είπε ότι επειδή αναβλύζουν φυσαλίδες μεθανίου, πιθανότατα θα υπάρχει και πετρέλαιο. “Δεν είναι ειδικός, προφανώς του το επιβεβαίωσαν οι Αμερικάνοι” – είπε ο κ.Φώσκολος.

Παραθέτοντας τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ενότητες, ο καθηγητής ανέφερε ότι πετρέλαιο υπάρχει όπου:

- υπάρχει θερμογενετικό φυσικό αέριο (που υπάρχει στην Κρήτη εδώ και 1,5 εκ. χρόνια). “Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά Αμερικάνων που έκαναν έρευνες” – είπε ο κ.Φώσκολος,

- υπάρχουν συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες
- υπάρχουν ράγες
- υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια από όπου βγαίνει φυσικό αέριο,
- υπάρχει τεράστιος όγκος μετρητών στο βυθό

“Η Κρήτη βρίσκεται ακριβώς πάνω σε αυτά, γιατί να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση και να μην έχει πετρέλαιο;” – αναρωτήθηκε ο Αντώνης Φώσκολος, καλώντας τους Έλληνες επιστήμονες να προβληματιστούν. “Είναι δυνατόν να σου αφήνει ένα μπουκέτο λουλούδια έξω από την πόρτα σου κι εσύ να μη ρωτάς γιατί και πως σου τα αφήνει;” – είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο καθηγητής, παράλληλα, προχωρά και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου. Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο, μάλιστα πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον ότι πουλάει εμπόριο ψεύτικων.

Δύο τα στρατόπεδα

Την ίδια άποψη με τον Αντώνη Φώσκολο εκφράζει ο Αβραάμ Τζελίλης, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο οποίος κάνει λόγο για 1,5 τρις. κυβικά υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης, ενώ και ο ίδιος αναφέρεται σε οικονομικά συμφέροντα εταιρειών με τις “ευλογίες” πολιτικών προσώπων.

Στο “αντίπαλο” στρατόπεδο βρίσκονται οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος, Μαρινέλλης από τα ΕΛ.ΠΕ. και Νικολάου που εμφανίζονται από αρνητικοί ως επιφυλακτικοί.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μπράβο Κωνσταντίνε,
    Καλά κάνεις και αναφέρεσαι σε αυτά τα θέματα τα οποία αν και είναι γνωστά σε πολλούς, οστόσο υπάρχουν και άλλοι που ίσως δεν έχουν ακούσει.
    Υπάρχουν υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο, αέριο, υδρίτες) σχεδόν παντού στην Ελλάδα και σε ξηρά και σε Θάλασσα, σε τεράστιες ποσότητες.
    Και αυτά, αλλά και ο λοιπός αμύθητος πλούτος της χώρας (επιφανειακός και ορυκτός) είναι η κύρια αιτία που τα προδοτικά δωσίλογα καθάρματα ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την εντολή των τοκογλύφων αφεντικών τους μας έβαλαν στο λούκι και μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν.
    Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους προηγηθέντες αυτών "ηγέτες μας", οι οποίοι εκτός του ότι ποτέ δεν αναφέρθηκαν στο πλούτο αυτό, φρόντισαν επιμελώς να καταστρέψουν γεωργία, κτηνοτροφία,αλιεία, βιομηχανία, βιοτεχνία και το οτιδήποτε παραγωγικό και υποδομές στη χώρα αυτή, ώστε να την παραδώσουν κουρελιασμένη και καταεξευτιλισμένη στους "φίλους και προστάτες μας"
    Θα πληρώσουν άραγε σύντομα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ορε που να αφησουν τα προδωταρια οι πολητικοι οι υπηρετες του 4 ραιχ να παρει ανασα ο λαος αφου εχουν συνενοηθει για τις μιζες και που θα δωθουν και να δεις ορε ελληνα οτι θα παθουμε σαν την νηγιρια 3 χωρα παγκοσμιος εξαγωγη πετρελεου και οι νιγιριανοι πουλαν σιντοι στην ομονια γιατι ορε δεν τους τελιωνουμε τον ιουνι τους ουνους πως μορε θα ξεφυγουμε απο αφτους αλιως γιατι ορε πρεπει ναπροσκηναμαι τα καθαρματα γιατι ορε δεν εχουμε την ελληνικη λεβεντια να τους πουμε οσε εδω ορε κουκουλοφοροι του 4 ραιχ πιοι μωρε θα μας βγαλουν απο την λουμπα οι 75 οικογαινιοκρατες τις νου δου η ορε το διπλοσακουλο ο μπενι τους ζησαμε τους ειδαμε τους ξερουμε μπροστα ορε καμενο να του ςκαψουμε και συριζα να τους θαψωμεν κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με Συριζα κε Αγραφιώτη θα πάψουν οι Νιγηριανοί να πουλάνε cd??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχουμε πολιτικους και φαινεται παντου, παρτε το αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι δεν εχουμε πολιτικους ειναι γνωστο . Το αγνωστο ειναι οτι δεν υπαρχει και Ελληνικος λαος πλεον . Παρα μια μαντρα προβατα .
    Ακου οι συριζαιοι !!!!!! και ο καμενος θα τους κοψει τα ποδια !!!!!!!!!!!!!
    Τοση πολυ ασχετοσυνη ;
    Δεν βλεπουν που ειμαστε ; Δεν καταλαβαινουν οτι ΟΛΟΙ τους δουλευουν μερα νυχτα στην υπηρεσια των αποικιοκρατων ;
    Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ σαν κρατος και θα μας ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ και σαν Εθνος οι διαφοροι τυχοδιωκτες , αθεοι και ανθελληνες , διοτι αυτο αποσκοπουν ;
    ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , τοσο πολυ απλο ειναι και ομως.....
    Κακο πραγμα και θανατηφορο η αμορφωσια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]