Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προειδοποιεί την Κύπρο με αντίποινα!

Σήμερα η Τουρκία απείλησε με αντίποινα ενάντια στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε projects γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου. Συγκεκριμένα ο υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι οι εταιρείες που συνεργάζονται με την Κύπρο σε ενεργειακά projects δε θα συμπεριληφθούν σε μελλοντικά ενεργειακά προγράμματα στην Τουρκία.

Η τουρκική απειλή ακολούθησε την κυπριακή ανακοίνωση πως παρά τις απειλές της Τουρκίας 29 εταιρείες έκαναν προσφορές για απόκτηση άδειας εκμετάλλευσης παράκτιων περιοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Noble Energy εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων που συνεργάζεται ήδη με την Κύπρο σε ενεργειακά προγράμματα, πριν ένα χρόνο δήλωσε πως ανακάλυψε αποθέματα φυσικού αερίου που φτάνουν τα 226 δις κυβικά μέτρα με αξία περίπου τα € 100 δις. Τα αποθέματα αυτά μπορούν να ικανοποιήσουν τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού για δεκαετίες.

Περίληψη Ελπινίκη Καρακώστα
Πηγή Daily News Hurriyet
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. προχθες το βραδυ η κυβερνηση της κυπρου αποφασισε να ριξει σχεδον 2 δις στη "λαικη τραπεζα" (η αλλιως marfin) για να αποτρεψει τη χρεοκοπια της.

    τα χρηματα αυτα ειναι παρα πολλα για την κυπρο και την οδηγουν απευθειας στα μνημονια συμφωνα με δηλωσεις κυβερνητικων στελεχων.

    απο το
    http://open.ypoga.net/node/1320

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]