Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αποφασιστικότητα των Ελλήνων βάζει σε σκέψη τους δανειστές


Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού να λέει όχι στη λιτότητα και στην καταρράκωση της χώρας, αλλά και τη στάση του δεύτερου σε δύναμη κόμματος (του οποίου το οικονομικό πρόγραμμα βέβαια χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις-αναθεωρήσεις) οι δανειστές μας φαίνεται να επαναπροσδιορίζουν την σκληρή στάση τους.

Έτσι το ΔΝΤ μετά και τις εκλογές στη Γαλλία εμφανίζεται τώρα πιο ευέλικτο σε σχέση με το πώς και το πόσο γρήγορα θα πρέπει να μειωθούν τα ελλείμματα στις «υπερχρεωμένες» χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Το μικρόφωνο πήρε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας το αυτονόητο… ότι δηλαδή η δημοσιονομική πολιτική λιτότητας καθυστερεί την ανάπτυξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης και οδηγεί τις οικονομίες τους σε περαιτέρω ύφεση.

Προέτρεψε δε, τις χώρες να προτιμήσουν την ανακοίνωση αναπτυξιακών μέτρων και μετά στόχων. Οι λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε, είναι είτε η αύξηση της παραγωγικότητας, είτε η μείωση μισθών και συντάξεων (κάτι που ακολουθεί μέχρι σήμερα η Ελλάδα), κάνοντας έτσι γνωστά τα περιθώρια ελιγμού που υφίστανται για κάθε χώρα, εφόσον προχωρήσει σε μέτρα πραγματικής ανάπτυξης.

Φόβο προκαλεί και στη Γερμανία η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, που μέσω της εκλογικής του απόφασης έδειξε ότι δεν φοβάται τη μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές. «Καλούμε τους αρμοδίους στην Ελλάδα να μεριμνήσουν γρήγορα για συνθήκες σταθερότητας, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση της σύνεσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστρεβέλε και παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο πρέπει να συμπληρωθεί με αναπτυξιακά μέτρα.

Οι Γερμανοί εντούτοις, όντας πιστοί στο σχέδιο «γερμανοποίησης» της Ευρώπης, συνεχίζουν να φωνασκούν, με μπροστάρηδες τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τα περιθώρια για το Βερολίνο, όμως στενεύουν, αφού την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, προωθούν το ενδεχόμενο επανεκτίμησης της «κατάστασης» της Ελλάδας και συνακόλουθης «ρύθμισης» και «προσαρμογής» των απαιτήσεων από την πλευρά των δανειστών.

Η πρώτη μάχη κερδίζεται για την Ελλάδα, μιας και ο ελληνικός λαός σήκωσε επιτέλους ανάστημα με το τελευταίο όπλο που του έχει απομείνει, την ψήφο του. Έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και φαίνεται πως το έλαβαν. Ωστόσο ο αγώνας που δίνει αυτή τη στιγμή η χώρα εκ μέρους όλων των κατατρεγμένων ευρωπαϊκών λαών θα χει ακόμα πολλά επεισόδια και απαιτείται εγρήγορση, ψυχραιμία και ομοψυχία παρ’ όλες τις ακραίες φωνές που ενδέχεται να ακουστούν στην πορεία.

Το πολιτικό σκηνικό εντός συνόρων θα υποστεί κι άλλες ριζικές αλλαγές και όλοι ελπίζουμε η «πολιτική του χθες» όλων των αποχρώσεων να περάσει επιτέλους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ώστε να προωθηθεί μια νέα πολιτική προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πολιτών, της χώρας αλλά και στις νέες συνθήκες του πολυκεντρικού κόσμου.

Pygmi

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναδειχθεί ένας πραγματικός Έλληνας πατριώτης ως ηγέτης που θα δώσει όραμα και πνοή στην Έλλάδα μας, ο Λαός μας κουτσά στραβά, έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στους προσκυνημένους δωσίλογους που ακούστηκε και στα αφεντικά τους.
    Οι μεν θλιβεροί προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες, όπως φαίνεται από τις κινήσεις τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τίποτα, έπαθαν κάποιο σοκ ίσως, αλλά ανεθάρρησαν και ελπίζουν.....
    Οι άλλοι που κέρδισαν από τις εκλογές, είναι ακόμη ζαλισμένοι από την επιτυχία τους και κάνουν επί του παρόντος σπασμωδικές κινήσεις, φυσικό είναι,έχουν λίγο-ελάχιστότατο χρόνο να οργανωθούν αποτελεσματικά και να αποδώσουν.
    Οι διεθνείς τοκογλύφοι, αν και έχουν πάρει το μήνυμα, εξακολουθούν και εκβιάζουν τον Λαό μας ρισκάροντας,αν συνεχίσουν αυτή την τακτική στο τέλος δεν θα πάρουν τίποτα. Τους συμφέρει ?
    Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον ότι η Έλλάδα μας είναι πάμπλουτη χώρα και επί τέλους οτι ο πλούτος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του πρέπει να αποδοθεί στο Λαό.
    Οργάνωση χρειάζεται και πατριωτισμός!!!
    Στις επερχόμενες εκλογές ο Ελληνικός Λαός πρέπει να μηδενίσει τα ποσοστά των θρασύτατων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες, ώστε να ξεμπερδεύουμε οριστικά από αυτούς.
    Όσο για το 35% του Λαού που απέσχε της εκλογικής διαδικασίας, καλό θα είναι να το ξανασκεφθεί με σοβαρότητα και να επιτελέσει το "Εθνικό" πλέον καθήκον του, που ουσιαστικά είναι για το καλό του και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κωλοβλαχοι με τις μαγκουρες εθαψαν τη χωρα. Ειναι σε θεση να αντιληφθουν τι γίνεται??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τσιμπατε , ευκολοπιστοι και προδομενοι .
    Παραμυθιαζουν την αβουλη μαζα .
    Δεν θελουν τα τυπωμενα κωλοχαρτα (ευρω) , εχουν ΟΣΑ θελουν .
    Την πατριδα μας θελουν και την γενοκτονια του Εθνους , εχουν σαν στοχο.
    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ .
    Μην ξεχνατε ουτε ενα λεπτο αυτες τις αληθειες .
    Δεν βλεπετε οτι ο ΕΛΛΗΝΑΣ τους ειπε: "ΓΑΜΗΘΗΤΕ" και αυτοι , με τους ντοπιους προδοτες , κανουν οτι δεν καταλαβαινουν ;
    Πολυ πριν τις εκλογες , ΦΩΝΑΖΑ , οτι οι εκλογες δεν Ελευθερωνουν σκλαβωμενους .

    Εχετε γενικη εικονα της καταστασεως , τι ακριβως συμβαινει ; Η νομιζετε οτι οι εφιαλτες προσπαθουν να κανουν κυβερνηση ;
    Η οτι , οι ευρωπαιοι αχυρανθρωποι ταχα ηγετες , πηραν το μηνυμα και αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι οι αριθμοι δεν βγαινουν ;
    Αυτα ειναι για κοιμησμενους και κουκια .

    Ο αλλος που λεει για τους βλαχους , ας μην ξεχναει οτι το ψαρι απο το κεφαλι βρωμαει .
    Η Αθηνα βρωμισε πρωτα και επειτα η επαρχεια .
    Ολα τα αθεα και ανωμαλα ανθελληνικα χαμενα κορμια , στην Αθηνα βρηκαν εδαφος φιλικο και ξεκινησαν την καταστροφη μας . Ειδαμε την καταντια , των μη βλαχων . Τοσο γιδια που ψηφισαν πολλα απο τα ιδια ΣΚΑΤΑ .

    Εχουν λοιπον υποχρεωση να βγαλουν το μαντερι απο το ματι τους και επειτα να μιλησουν για το σπιρτοξυλο του βλαχου .

    Υ.Γ στο κατω κατω ο βλαχος δεν πειναει .Εσεις οι "μορφωμενοι" που μαζευετε απο τα σκουπιδια , γιατι εκλεξατε , ΠΑΛΙ , δολοφονους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τὶ ἀρλουμπολογία εἶναι αὐτὴ κύριοι; Ἡ χώρα εὑρίσκεται ἐπὶ ξηροῦ ἀκμῆς ἀπὸ τὰ καμώματα τῶν Ἑλλήνων καὶ ἐσεῖς φληναφολογεῖτε περὶ ἀποφασιστικότητος καὶ ἄλλες ἀηδίες. Ἔλεγε ὁ Δημοσθένης ὅτι "Διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν ἐγκαταλείπειν τά τε τῶν προγόνων ἔργα καὶ τὰ συμφέροντα τῆς πατρίδος". Αὐτὴ ἡ ραθυμία καὶ μαλακία τῶν Ἑλλήνων βάζει σὲ σκέψεις τοὺς δανειστὲς (σὲ πονηρὲς βεβαίως σκέψεις τοῦ τύπου 'βαρτᾶτε περισσότερο') καὶ ὄχι βεβαίως ἡ ἀνύπαρκτος ἀποφασιστικότης.
    Ὄνειρα γλυκὰ

    ΛΑΒΡΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 2:47 μ.μ.

    Μάλλον ζείς εκτός Ελλάδος η εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις δικες σου αρλουμπες τις καταλαβαινεις ;
    Αλλα αν μας ειπες για παραδειγμα τον ΛΑΟΠΛΑΝΟ Δημοσθενη ...καταλαβα .
    Οπως και εκεινος εκανε το παν για να μην ενωθουν οι Ελληνες , ετσι και εσυ ακολουθης τον δρομο της διαστροφης .
    Διοτι δεν ειναι δανειστες , ειναι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ και αγωνιζομαστε για το Εθνος και ΟΥΧΙ δια τον κωλο μας .

    Που ζης αληθεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]