Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Το τυρί, η φάκα και ο... Αλέξης

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά τη διερευνητική εντολή που έλαβε.

Απάντηση στις εκκλήσεις του ΝΔ και της ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην δήλωση του ΣΕΒ, ότι χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
“Πριν τη συνάντηση που θα έχω μαζί τους αύριο, θα πρέπει να έχουν στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ότι δεν ισχύουν οι υπογραφές τους. Εάν δεν το πράξουν, τους καλώ ακόμη και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό”.

- Θέλω να τονίσω ότι εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το εάν θα κυβερνηθεί η χώρα. Μας απασχολεί προς σε ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν η ασκούμενη πολιτική θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση κι όχι σε πλήρη δυσαρμονία.

- Πέμπτος άξονας διαλόγου, η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μ’ αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε στο διαλογο.

- Επιμένω στην αμεση ανάγκη της ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και ιδιαίτερα των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεων. Δεύτερον, την ακύρωση του νόμου που περικόπτει εργασιακά δικαιώματα. Τρίτον, στην προώθηση των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Τέταρτον, το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που παρότι έχει πάρει δισ. παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν.

- Στο τραπέζι του διαλόγου υπάρχουν προτάσεις και άλλων αριστερών κομμάτων, όπως οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για την ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις.

- Θα επανακαταθέσουμε την πρότασή μας για κυβέρνηση της Αριστεράς.

- Αν ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή στους ηγέτες που θα αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν, ότι θα εφαρμόσουν το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου

- Κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως θέλουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

- Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πλειοψηφία στη βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για τον Ελληνικό λαό.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πονηρός ο Αλέξης...Τους εκθέτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι πονηρος , σπιουνος ειναι . Πρεπει να πανε σε εκλογες παλι , διοτι μονο 2 εδρες θελουν για να συνεχισουν την διαλυση .
    Με λιγο ταραχη και βοηθεια απ'εξω , ευκολα οι μνημονιακοι θα μπορουν να συνεχισουν .

    Αφου τωρα οι "αντιμνημονιακοι πατριωτες" εχουν 151 , γιατι δεν σωσουν το Εθνος ;
    1+1 = 2 .Τοσο φανερος και απλος ειναι ο λογος που στελνει ορους , που ΞΕΡΕΙ οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμφωνησουν οι εταιροι τους υποτακτικοι .
    Αλλα και αυτα τα γελοια που κανει ψαχνοντας ταχατες να τα βρει ! με τους αλλου ταρου , του ανταρσια , ακομη και την κατσελη ! λεει πολλα σε αυτους που ξερουν .

    Οι Τουρκοι , εν τω μεταξυ , ΕΡΧΟΝΤΑΙ , οι "φιλοι" μας δυτικοι βαρβαροι , θα "κανουν πισω" , σταση πληρωμων για λιγο , ο κοσμος θα φοβηθη και ετοιμες οι καλπες του μνημονιου ....

    Αλλα ολα αυτα ειναι το θεατρο , που ξεγελα τον κοσμο και δεν προσεχει την χωρα να βυθιζεται σε σκοταδια και να διαλυεται σταθερα και με σχεδιο . Και αυτοι που το βλεπουν , δεχονται τον μονοδρομο , για ακομη μια φορα , της "αναποφευκτης" δευτερης προσπαθειας (για το καλο του λαου , παντα) , ωστε να εκλεγουν οι σωτηρες που υπεγραψαν δηλωση υπακοης .

    Ειναι πονηρος ο εχθρος και εχει ετοιμαση την επιθεση , πολλες δεκαδες χρονια πριν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]