Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η δημοκρατία στην Ελλάδα ανησυχεί τους Ευρωπαίους;

Ο ευρωπαϊκός τύπος για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Στις συνέπειες της χθεσινής ετυμηγορίας των Ελλήνων ψηφοφόρων, αναφέρεται μεγάλη μερίδα του γαλλικού τύπου, με τίτλους όπως:
“Η Ελλάδα σαλπάρει για το άγνωστο” στην οικονομική Λεζ Εκό,
“Η ψήφος αποδοκιμασίας των Ελλήνων ανησυχεί την Ευρώπη” στη Λα Κρουά,
“Η κατάρρευση του παλαιού πολιτικού συστήματος” στη Φιγκαρό,
“Να, που ήλθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ” στη Λιμπερασιόν…

Η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν παρουσιάζει και αυτή το ΣΥΡΙΖΑ ως τον μεγάλο νικητή των εκλογών και μιλάει για « τσουνάμι διαμαρτυρίας» εις βάρος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Έτσι οι Έλληνες με την ψήφο τους «ανασύνταξαν τον πολιτικό χάρτη της χώρας, στρεφόμενοι προς την ακροαριστερά και τη νεοναζιστική δεξιά».

Για την Λιμπερασιόν, ο 38χρονος Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα «ο μεγάλος νικητής και ως ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος, θα κληθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα».

Η οικονομική Λεζ Εκό κινείται επίσης στο ίδιο πνεύμα, σημειώνει τα υψηλά ποσοστά αποχής και αναφέρεται στο ότι το 60% των ελλήνων ψηφοφόρων επέλεξαν κόμματα που έχουν απορρίψει το μνημόνιο.

Για «αλλαγή σελίδας και πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας» μιλάει και η Φιγκαρό.
«Το τέλος του ΠΑΣΟΚ σημαίνει και την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μνημόνιου για την λιτότητα η δε ατμόσφαιρα στη νέα Βουλή θα είναι ηλεκτρισμένη», γράφει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αμ δεν ανησυχεί τους Ευρωπαίους η δημοκρατία στην Ελλάδα. Τις τράπεζες ανησυχεί. Όλος σχεδόν ο τύπος σε αυτές ανήκει σήμερα, εξ ου και η αδιάφορη για εμάς μουρμούρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]