Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα χαθεί και αυτή η ευκαιρία;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ταρακούνησε συθέμελα τα οικοδομήματα των ελληνικών κομμάτων όμως για διαφορετικούς το καθένα. Για την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι η μοίρα τους είναι κοινή… Και τα δύο καταποντίστηκαν.

Για το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά πράγματα. Αν νομίζουν όμως κάποιοι ότι φταίει το Μνημόνιο ή μόνον αυτό πλανώνται πλάνην οικτράν! Πριν από το Μνημόνιο υπήρξε η αλαζονεία, η καθεστωτική αντίληψη, η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, η διάλυση των πάντων, από την δημόσια διοίκηση μέχρι την οικογένεια, της παιδείας, των σωμάτων ασφαλείας και πάει λέγοντας… Και όλα αυτά για ένα και μοναδικό λόγο. Για να επανεκλέγεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και για να κυβερνούν την χώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και σαράντα χρόνια… Άραγε για ποιο λόγο; Μήπως να ρωτήσουμε τον Άκη να μας τον εξηγήσει;

Για την Νέα Δημοκρατία τι να γράψει κανείς; Τα τελευταία χρόνια ήταν όχι απλά κατώτερη των περιστάσεων είτε για να διοικήσει την χώρα είτε για να κάνει σωστή αντιπολίτευση που στην πραγματικότητα είναι για να την λυπάται κανείς ως κόμμα. Μόνο οίκτο προκαλεί και μόνο το άκουσμα της, βλέποντας το πώς μπορεί να καταντήσει ένα ιστορικό κόμμα. Την μεγίστη ευθύνη για την κατάντια αυτή φέρουν οι δύο τελευταίοι αρχηγοί της, ήτοι οι κύριοι Κ. Καραμανλής και Αν. Σαμαράς. Ο κύριος Καραμανλής για τα όσα έκανε ή δεν έκανε, αρχίζοντας από το ότι έγινε συνδαιτυμόνας των «νταβατζήδων» από φανατικός πολέμιος τους, το ότι δεν βρήκε κανένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ, καμία κλεψιά μέχρι την πολιτική του ανοίγματος προς την Ρωσία όταν δεν είχε τα κότσια για μια τέτοια πολιτική, την «κούραση» του… Για δε τον κύριο Σαμαρά, τι να πει κανείς; Ότι δεν ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με την ΝΔ ή την ΠΟΛΑΝ; Και μόνον το ότι έκανε να φαίνεται ο πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας γίγαντας μπροστά του, του αξίζει η τύχη που πρόκειται να έχει… Δηλαδή να έρθει ο επόμενος…

Και τώρα ερχόμαστε στο σήμερα… Μέγας νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας… Από χθες έχουμε αρχίσει να βλέπουμε δείγμα γραφής τόσο του ιδίου όσο και των στελεχών του και δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποιεί… Από αλαζονεία, από έπαρση, από υπερφίαλες δηλώσεις και ενέργειες έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια. Σε λίγο θα εμφανιστεί ο κύριος Τσίπρας και ως «τραπεζιτοφάγος», «Μερκελοφάγος» κλπ. Έτσι λίγο πολύ ακούμε πράγματα που το λιγότερο είναι καταστροφικά. Έχει μεγάλη διαφορά όταν είσαι στην εξουσία ή ένα βήμα πριν από την εξουσία να λες κάτι και να μην το κάνεις, από το να μην λες και να το κάνεις!!! Τα λάθη και οι «παρερμηνείες» δηλώσεων δεν είναι ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Άσε που όταν τα βάζεις με το κατεστημένο, το οποίο μέχρι χθες έλεγχε τα πάντα και το παραμικρό λάθος θα το χρησιμοποιήσουν για να συντρίψουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές αλλά αυτό είναι παμμέγιστο λάθος. Επειδή οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι οι ίδιες με τις προηγούμενες και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Πρώτον γιατί όλα τα κόμματα είναι πλέον «υποψιασμένα», δηλαδή τι υποψιασμένα έχουν κάνει παγωμένο ντους στην Σιβηρία… Δεύτερον εκτός Βουλής έχει μείνει ένα 16 % από μικρά κόμματα. Επομένως τα κόμματα αυτά ή θα ενωθούν όπως βλέπουμε ότι πάει να γίνει ή ο κόσμος τους θα μετακινηθεί σε παραπλήσια κόμματα. Μην ξεχνά κανείς ότι στις προηγούμενες εκλογές το 16% αυτό ήταν της τάξεως του 2-3%!!! Μετά η Χρυσή Αυγή με τις επιτυχίες που είχε του τύπου «εγέρθητο» δεν ξέρουμε τι ποσοστό θα πάρει στις επόμενες εκλογές. Και φυσικά σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπορεί να δούμε κινήσεις εκπλήξεις προκειμένου να διασωθούν και να μην επαναληφθεί ο καταποντισμός τους.

Βέβαια καλά όλα αυτά με τα κόμματα και για να είμαστε ειλικρινείς λίγο μας ενδιαφέρει η τύχη οποιουδήποτε κόμματος. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες τι γίνεται; Γιατί από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ταρακουνήθηκε μόνον το εγχώριο κατεστημένο αλλά και κάποιοι στο εξωτερικό. Όχι γιατί φοβούνται το μέγεθος της χώρας μας αλλά γιατί το παράδειγμα μας μπορεί να το ακολουθήσουν και άλλοι… Βλέπε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, κλπ…. Άρα το μόνο που μπορούν να κάνουν, και παράλληλα να είναι και προσγειωμένα στην πραγματικότητα, είναι τα κόμματα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή προς όφελος του Ελληνικού λαού. Είτε μέσω της ανάπτυξης που αρχίζουν πλέον να την βλέπουν όλοι στην Ευρώπη ως προϋπόθεση για να βγούμε από το αδιέξοδο είτε και μέσω του ελέγχου στο εσωτερικό της χώρας για το που έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα και τι έχουν γίνει. Πως έχουν αξιοποιηθεί πχ από τις τράπεζες.

Αλλά αυτό που δεν έχουμε ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τι σκοπεύει να κάνει με την διαφθορά; Με την διάλυση του κράτους; Με την ύπαρξη ενός κράτους απαρχαιωμένου, πελατειακού που ως σκοπό έχει τον ατομικό πλουτισμό και τις παρανομίες; Με την πολυνομία; Γιατί ναι μεν καταγγέλλουμε όλοι το βάρβαρο μνημόνιο και τις απάνθρωπες προβλέψεις του για μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κλπ αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Με το παταχθεί η φοροδιαφυγή; Με το εκσυγχρονιστεί το δημόσιο; Με το να μην δίνονται μαϊμού επιδόματα, συντάξεις και όλα αυτά που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα; Με το να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους; Ωραίοι οι λεονταρισμοί, για το εσωτερικό της χώρας, αλλά για αυτά που αναφέραμε δεν έχουμε ακούσει τίποτα… Και φυσικά χωρίς εξωτερική «βοήθεια» εμείς δυστυχώς είμαστε ανίκανοι να αλλάξουμε το κράτος… Σκληρό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα!

Επομένως εξ αιτίας των εκλογών της 6ης Μαΐου η συγκυρία είναι ιδανική για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Για να ελαφρυνθεί το βάρος από τις πλάτες των Ελλήνων. Των Ελλήνων εκείνων που αδίκως πληρώνουν το μάρμαρο… Για να έχουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, και όχι ένα πασοκτζήδικων-νεοδημοκρατικών προδιαγραφών, προς όφελος όλων των Ελλήνων… Για να δούμε όμως, πήραν ΟΛΑ τα κόμματα το μήνυμα ή απλά και για άλλη μία φορά το ερμηνεύουν κατά πως τα βολεύει; Θα το μάθουμε συντόμως….


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]