Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα αδιέξοδη πολιτική εξέλιξη

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι Έλληνες ψήφισαν με το σκεπτικό της τιμωρίας των υπαίτιων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα, που έχουν και την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας γενικότερα. Δεν ψήφισαν με κριτήριο το μέλλον τους!

Η αλήθεια είναι ότι το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, δεν παρέχει στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να επιλέξει ένα κόμμα που να τον εκφράζει απόλυτα, ιδιαίτερα σήμερα, που η αίσθηση της καταστροφής και του αδιεξόδου είναι καλά εγκατεστημένη μέσα στην καρδία του. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτική του ανωριμότητα, δηλαδή τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική του ευθύνη για τα κοινά (τρόπος που κρίνει και που ψηφίζει), τον οδήγησε στην μονόδρομη επιλογή, της ψήφου σε κόμματα γνωστής κατεύθυνσης ή σε νεοσύστατα κόμματα, αλλά επανδρωμένα από γνώριμους πολιτικούς ταγούς!

Η ρήση « μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» εδώ ταιριάζει απόλυτα. Από την απόρριψη των δυνάμεων του δικομματισμού, εξωθήθηκε στην επιλογή των δεδηλωμένων ανθελληνικών κομμάτων, επίσης οργάνων της Νέας Τάξης, την άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος! Η ανάδειξη του δευτέρου κόμματος, ως κόμμα-ρυθμιστής, σίγουρα δεν αποτελούσε την προσδοκία, ούτε και αυτών που το ψήφισαν. Οι ψήφοι που εισέπραξε και το κατέταξαν δεύτερο, ήταν κυρίως ψήφοι απόγνωσης και διαμαρτυρίας εναντίων των μεγάλων κομμάτων και πολύ λιγότερο ψήφοι εμπιστοσύνης στην πολιτική του.

Προσέξτε ότι όσοι πολιτικοί ενεπλάκησαν στις παρελθούσες κυβερνήσεις, «τιμωρήθηκαν» όπου και αν πήγαν (Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, Κατσέλη, Μάνος, κτλ.). Εξαίρεση αποτέλεσε ο Καμμένος, ο οποίος αν και συμμέτοχος σε παρελθούσες κυβερνήσεις, κινήθηκε έξυπνα και με στρατηγική που δείχνει πολιτική δεινότητα, αφού έπεισε μεγάλο μέρος του λαού, επενδύοντας στην θυμική απαίτησή του, για την άμεση τιμωρία των ιθυνόντων και την σκληρή και θαρρετή χάραξη «κόκκινων» γραμμών, στην ενδοτικότητα της Ελλάδος στις ξένες πιέσεις. Αν λοιπόν και συμπεριέλαβε ετερόκλητους πολιτικούς (πολυσυλλεκτικότητα), με παρελθόν όχι και τόσο «φιλοπάτριο» και «ηθικό», το πείραμα «πούλα πατριωτισμό, μαγκιά και ενωτικότητα» λειτούργησε και έπεισε την δεδομένη συγκυρία! Απλά δηλαδή, διέγνωσε τις απαιτήσεις του λαού και τους τις πούλησε. Μένει τώρα να αποδείξει ότι τα εξαγγελλόμενα, θα τα εφαρμόσει και στην πράξη.

Τα κόμματα της Αριστεράς, εισέπραξαν τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους αριστεροκλίνοντες ή/και αντιμνημονιακούς της ΝΔ. Εκτός του ΚΚΕ, το οποίο και δεν επεδίωκε αύξηση των ποσοστών του!!

Μια μεγάλη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, ήταν η γιγάντωση του ακροδεξιού κόμματος και η είσοδός του στην Βουλή. Αναμενόμενη ήταν, αφού η ισχυροποίησή του οφείλεται στην σαφή του θέση εναντίον των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας που από αυτούς απορρέει.

Πρόκειται για γροθιά στο σχέδιο που μέχρι τώρα εξυφαινόταν από τις συστημικές κυβερνήσεις, σε ότι αφορά το θέμα αυτό. Τα αριστερά κόμματα υποστήριζαν και πίεζαν τους κυβερνώντες στην ανοχή της αθρόας εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, πράγμα που και οι ίδιοι οι κυβερνώντες επεδίωκαν ούτως ή άλλως, προκειμένου να υπηρετήσουν τα σχέδια των ευρωπαίων, των διεθνιστών μα κυρίως τα γεωστρατηγικά σχέδια για την περιοχή μας. Η χώρα μη δυνάμενη να ελέγξει και να απορροφήσει τις μάζες αυτές των απολίτιστων εισβολέων, παραδόθηκε στην εγκληματική τους συμπεριφορά και τον αμυντικό φυλετισμό που νομοτελειακά θα προκαλείτο στους Έλληνες. Το δικαίωμα λοιπόν των Ελλήνων στην άμυνα κατά της διαβρωτικής εισβολής αλλόφυλων, αλλόθρησκων και απολίτιστων ορδών, καταπνίχθηκε από τα αριστερά και κυβερνώντα κόμματα. Το δικαίωμα της επιβίωσης και της συνέχειας του έθνους μας, όταν αυτό απειλήθηκε, γιγαντώθηκε! Η Χρυσή Αυγή, η οποία το προέταξε, εισέπραξε άμεσα την αποδοχή του 7% των εκλογέων. Η απώλεια αυτή, επιχειρήθηκε κακήν κακώς να διασωθεί από τα κατεστημένα κόμματα, με σπασμωδικές και υποκριτικές ενέργειες αλλά και δηλώσεις, την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς μάταια! Το μήνυμα όμως πέρασε. Η φωνή των 21 βουλευτών, λογικά θα σείει την Βουλή κατά κάθε λάγνας φωνής, υπέρ των λαθρομεταναστών.

Παρά το γεγονός της πολυετούς παρουσίας, αμιγώς αντιδημοκρατικών κομμάτων στην Βουλή, όπως το ΚΚΕ για παράδειγμα (αφού διακηρύττει την κατάργηση της «αστικής δημοκρατίας» και την κατάληψη της εξουσίας με την βία προκειμένου να επιβληθεί η «δικτατορία του προλεταριάτου», ενώ υποθάλπτει το «ταξικό μίσος»), αλλά και άλλα κόμματα της λεγόμενης (άκρας ή μη) αριστεράς, όλοι τώρα δηλώνουν ως δημοκρατικό δικαίωμα (;) την άρνηση του δικαιώματος της εκπροσώπησης της άκρας δεξιάς στο Κοινοβούλιο! Δηλαδή, η άκρα Αριστερά να εκπροσωπείται, ενώ η άκρα Δεξιά όχι! Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία οι «προοδευτικοί δημοκράτες» της Ελλάδος! Βλέπουν την δημοκρατία ως όπλο που ανήκει μόνο σε αυτούς, ενώ είναι απαγορευμένο και «κλειστό» για τους «άλλους». Η απόλυτη υποκρισία! Η λέξη «φασισμός» αντιστοιχεί βεβαίως σε δύο χρώματα. Στο μαύρο και το κόκκινο. Η Ιστορία το έχει αποδείξει πλειστάκις…

Η υπερβολική εμμονή όλων των κομμάτων, να κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, ως αντιδημοκρατική, ναζιστική, φασιστική, ρατσιστική, κτλ, χωρίς αυτά να έχουν ποτέ διακηρυχθεί επισήμως από το κόμμα αυτό, ενώ από την άλλη επιμένουν στον αποκλεισμό της από τις δημοκρατικές διαδικασίες (προβολή θέσεων στα ΜΜΕ, κτλ), το μόνο που καταφέρνουν είναι να παγιοποιήσουν την μόνιμη παρουσία του κόμματος, στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Είναι επίσης πολύ πιθανό, σε μια περίοδο πολιτικής απαξίωσης, οι καταφεύγοντες στην «προστασία» της Χρυσής Αυγής να αυξηθούν υπέρμετρα!

Η κατάσταση στην χώρα ευνοεί την πόλωση των πολιτών. Η προσπάθεια αναζήτησης των υπαιτίων και η επιδίωξη της τιμωρίας αυτών, επιτείνει την πολεμική και συραξιακη διάθεση των πολιτών. Οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών, δεν είναι τραβηγμένη φαντασίωση! Πολλοί, υπό τον μανδύα πολωτικής-κομματικής ταυτότητος θα συνταχθούν σε «ομάδες» βίαιης δράσης. Η διχόνοια, για μια ακόμη φορά μεταξύ των Ελλήνων, μεθοδεύεται από τους ξένους και τους πρόθυμους-ανόητους πολιτικούς μας. Αρκεί στην νέα Βουλή, μια «σύρραξη» μεταξύ ακραίων βουλευτών (όχι απαραίτητα τύπου Κορέας, αλλά φθάνουν και οι ύβρεις ή ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπάλου), για να μεταφερθεί έξω και να εξελιχθεί, σε αιματηρή συμπλοκή πολωμένων πολιτών…

Η ταυτόχρονη παρουσία «δηλωμένων» νεοταξικών βουλευτών όπως η Ρεπούση για παράδειγμα (ή του Ψαριανού), και των Χρυσαυγιτών Εθνικιστών, αν και θεωρητικά θα αποτελούσε ιδεατή κατάσταση σύνθεσης και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των αντιθέτων θέσεων, στην Ελληνική πραγματικότητα θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ανεξέλεγκτη έκρηξη συγκρουσιακών καταστάσεων.

Το (από σπόντα) δεύτερο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό ότι αποτελεί όργανο του Σιωνιστικού σχεδίου περί «αριστεριστικής» κουλτούρας, μηδενισμού, αθεϊσμού μισαλλοδοξίας και εθνομηδενισμού. Είναι το κόμμα που υποδαύλισε όλη την αναρχοαντιεξουσιαστική τρομοκρατία των τελευταίων καιρών. Είναι αυτό που οι προτάσεις του, προκαλούν κάθε πατριωτική συνείδηση και είναι αυτές που στήριξαν κάθε πράξη απομείωσης της εθνικής μας ταυτότητας και νόθευσης της ελληνικότητας σε κάθε της έκφανση. Είναι αυτοί που δεν έχασαν ποτέ την ευκαιρία να «δηλώσουν» το μίσος τους για την Ελλάδα και την αγάπη τους για κάθε τι που την θίγει! Η «επαναστατικότητα» την οποία επεδείκνυαν, παρέσυρε τους απογοητευμένους πολίτες προς την κατάθεση ψήφου υπέρ τους, ενώ ταυτόχρονα ξεχνούσαν το ανθελληνικό παρελθόν τους! Η εύκολη -δήθεν- αντιμνημονιακή τους ρητορική, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί τώρα που καλείται να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο ως κόμμα…εξουσίας! Μακάρι να διαψευσθούμε!

Το πρώτο κόμμα της ΝΔ, πρέπει να κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστίρηξη άλλων κομματικών σχηματισμών, πράγμα που φαίνεται δύσκολο όσο όλα τα κόμματα θέλουν να φανούν αυτή την φορά, πιστά στις προεκλογικές τους διακηρύξεις! Η κατάσταση προμηνύεται αδιέξοδη, καθώς δεν φαίνεται πιθανή η συνταύτιση κομμάτων, που να συνεργασθούν σε μια κυβέρνηση διαρκείας. Η απαξία των πολιτών που εισέπραξε η ΝΔ, οφείλει να την κάνει να επανατοποθετηθεί σε όλα τα θέματα, αν θέλει να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα της χώρας. Αν δεν επιχειρήσει απαγκίστρωση από τους εντολοδότες και τις εξαρτήσεις της με τα ξένα κέντρα εξουσίας, η δημοκρατία δεν θα της επιτρέψει να συνεχίσει το προδοτικό της έργο.

Το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε» περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα το διεφθαρμένο και προδοτικό του ρόλο και δικαίως! Όμως δυστυχώς και πάλι, θα ανανεώσει την δεξαμενή του με νέο, αλλά ίδιας «ποιότητας» υλικό, προκειμένου και στο μέλλον να συνεχίσει τον αρχέγονο ρόλο του: Την διάβρωση του συνεκτικού δεσμού των Ελλήνων. Δεν πρέπει να του επιτραπεί!

Τέλος, η σημερινή κατάσταση θα οδηγήσει την χώρα σε μια ακόμη πιο τελματώδη εξέλιξη, ενώ μέχρι την επανασταθεροποίηση της πολιτικής ισορροπίας, θα υπάρξει το πρόσφορο έδαφος στα ξένα γεωστρατηγικά κέντρα να ανασκευάσουν τα σύνορα και τους όρους κτήσης και νομής στην περιοχή μας, όσον αφορά τα θαλάσσια, χερσαία αλλά και τα υποθαλάσσια και υπόγεια ορυκτά αποθέματα της χώρας μας. Δυστυχώς ενός κακού, μύρια έπονται, οπότε να είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ δυσχερέστερες εξελίξεις και δυστυχώς για πολύ αίμα και δάκρυ…

ΛΥΚΙΟΣ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η πολιτική σύνθεση

    Εγράφη

    "Η ταυτόχρονη παρουσία «δηλωμένων» νεοταξικών βουλευτών όπως η Ρεπούση για παράδειγμα και των Χρυσαυγιτών Εθνικιστών, αν και θεωρητικά θα αποτελούσε ιδεατή κατάσταση σύνθεσης και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των αντιθέτων θέσεων, στην Ελληνική πραγματικότητα θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ανεξέλεγκτη έκρηξη συγκρουσιακών καταστάσεων",

    και σχολιάσθηκε :

    Επειδή στη δημοκρατία κυρίαρχο είναι το περί συνθέσεως δόγμα, απότοκο της αριστοτελικής διαλεκτικής αρχής "θέση, αντίθεση, σύνθεση", καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι λέγει περί αυτής ένας πατέρας της Εκκλησίας (αγ. Ι. Δαμασκηνός). Φυσικά, διεφθαρμένοι νόες από τα σύγχρονα κηρύγματα (σημ. όχι μόνο από τον άμβωνα) αγαπισμού, θα τον έβγαζαν κι αυτόν φασίστα ή "χρυσαυγίτη" επί το ... πολιτικότερον και δημοκρατικότερον.

    "Σύνθεσις γὰρ ἀρχὴ μάχης, μάχη δὲ διαστάσεως, διάστασις δὲ λύσεως"

    Όσοι νομίζουν ότι με τις δημοκρατικές συνθέσεις τους μπορούν να γεφυρώσουν τα αγεφύρωτα πλανώνται πλάνη οικτρά. Αυτό που κάνουν είναι εξωτερικά να φαίνονται δημοκράτες, εσωτερικά όμως - δεν φαίνονται βέβαια - είναι σκέτα "φασισταριά" .

    Στην προκειμένη παρούσα πολιτική μας κατάσταση και κρίση, ποια γεφύρωση μπορεί να γίνει μεταξύ διεθνισμού (παγκοσμιοποίησης) και πατριωτισμού; Ποιο πολιτικό μοντέλο προσφέρεται σαν παράδειγμα σύνθεσης; Μήπως οι ΗΠΑ, όπου ανθεί (κρατικά και παρακρατικά) πάσα παρανομία και εμφανώς πλέον γίνονται ολοένα και περισσότερο αδίστακτα εγκληματικές; Παρένθεση, τα πυρηνικά του Σαντάμ ακόμη δεν βρέθηκαν. Ποιά η γεφύρωση ανάμεσα σε ένα εκατονταετές δυσβάστακτο χρέος και στην απαλλαγή μας από αυτό, που ως λαός δεν ζητήσαμε και ουδέποτε κληθήκαμε να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε; Ποια σύνθεση και ποια γεφύρωση μπορεί να υπάρξει μεταξύ αριστερού (κομμουνιστικού) κοινωνισμού και δεξιού (καπιταλιστικού) ανθρωπισμού, όταν αμφότερα τα συστήματα μάχονται ποιο από αυτά θα κατακτήσει τον παγκόσμιο πλούτο αδιαφορώντας για τις ζωές που θα χαθούν προς επίτευξη του στόχου τους;

    Αν λοιπόν αναζητούμε μια άλλου είδους δημοκρατία, αυτή πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει τη σχέση της με αρχές ή δόγματα, σαν αυτό της διαλεκτικής σύνθεσης μεταξύ θέσης και αντίθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]