Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή η Βουλή είναι αναθεωρητική…

Εάν και εφόσον, η μόλις εκλεγείσα Βουλή μακροημερεύσει και πάει και μετά την Άνοιξη του 2013 (κάτι που δεν το βλέπουμε), οπότε και περνά η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση (δηλαδή, περίπου του χρόνου τέτοια εποχή), τότε θα μπορεί να ψηφίσει την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή. Αυτή τη φορά η αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι ίσως η σημαντικότερη από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Σύνταγμα του 1975.

Η κατάργηση του άρθρου 86 για το ακαταδίωκτο των υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων που του είχε αφαιρέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986, η θέσπιση ως πάγιου εκλογικού συστήματος αυτό…. της απλής αναλογικής, η διάκριση των εξουσιών, η θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το ασυμβίβαστο των ιδιοτήτων βουλευτή και υπουργού, η ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση, ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας κ.λ.π. είναι ορισμένες μόνο από τις αλλαγές που αναγκαστικά θα μπουν στο τραπέζι…

Για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, απαιτείται η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, ώστε να μπορεί η επόμενη Βουλή να τις πραγματοποιήσει με σχετική ευκολία. Θα το κάνουν άραγε αυτό τα κόμματα που μόλις προχτές εισήλθαν στη Βουλή; Προφανώς και όχι. Εδώ δεν μπορούν ούτε κυβέρνηση να κάνουν. Γι’ αυτό και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να σέρνεται επαίτης και εξαθλιωμένη, καθοδηγούμενη όχι από το λαό της, αλλά από παντός είδους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και λαμόγια.

Μια μόνο λύση υπάρχει.

Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα σχηματιστεί από πολίτες (όχι από πολιτικούς) και η οποία αφού συντάξει ένα σχέδιο Νέου Συντάγματος, στη συνέχεια να τεθεί αυτό στο λαό προς έγκριση ή απόρριψη με δημοψήφισμα, όπως έκαναν και οι Ισλανδοί.

Αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους μας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]