Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρεμόντι προς Γερμανία: Να γίνει στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Γερμανία το 1953!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι προτείνει στην Άγκελα Μέρκελ να κάνει ότι είχαν κάνει και οι άλλες χώρες για τη Γερμανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953, όταν είχε αναδιαρθρώσει και τότε το χρέος της, με τη σύμφωνη γνώμη – τότε – και της Ελλάδας.

«Το 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του γερμανικού χρέους. Τι άλλαξε από τότε; Ο καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έλεγε ότι πρώτα έρχεται η Ευρώπη και ύστερα η Γερμανία. Πρώτα η Ένωση και ύστερα το κράτος έθνος. Αυτή η λογική, ίσως, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σήμερα, με χρήσιμο τρόπο και για την Ελλάδα».

Όσο για την πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Είπε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες. (…) Η αντίθεσή μου στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οφείλεται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε οικονομικούς λόγους» τόνισε.

«Το ερώτημα, βέβαια, το πρόβλημα προς επίλυση που πρέπει να τεθεί, είναι ποιος θα πληρώσει το χρέος αυτό; Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ποια μπορεί να είναι η τυχόν στάση που θα ακολουθήσουν άλλες χώρες; Ουδείς το γνωρίζει με βεβαιότητα».

Οργισμένη αντίδραση της Κομισιόν: Δεν συζητάμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Έχουμε δει δεκάδες δηλώσεις και δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ακόμα και ο ευρωπαίος επίτροπος εμπορίου βγήκε και είπε σε εφημερίδα του Βελγίου ότι ΕΚΤ και ΕΕ εξεργάζονται σχέδιο Β για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτές οι δηλώσεις έφεραν τα πάνω κάτω στις αγορές και αυτό η Κομισιόν το είδε καλά, αφού βλέπει ότι η Ισπανία σκάει στα χέρια της.

Τώρα έκοψαν αντιδράσεις και το μαζεύουν; Απαντούν στους κερδοσκόπους και σε όσους θέλουν να εκβιάσουν καταστάσεις με την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει "πατόκορφα" και όχι να αναδιαρθρωθούν τα χρέη μας...όπερ αδύνατον.Δεν είναι στραβός ο γυαλός..στραβά αρμενίζουμε.
    Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται οι ευρωπαίοι πολίτες για τις "καθοδηγημένες" απροσεξίες μας, όμως αυτές γέμισαν τις τσέπες τους, ακόμη και τώρα η δεσπόζουσα διαφήμηση μας προτρέπει να αλλάζουμε κινητά, να είμαστε τζάμπα κλπ κλπ, τι λέμε τώρα... Ευρώπη της σπατάλης ανθρώπινων πόρων και υλών γιά ματαιοδοξία και καλά τσεπώματα μιας καθαρά παρασιτικής οικονομίας και αντίληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τον Αριστοτέλη:Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον.
    Απο την Νέα Τάξη Πραγμάτων:Ο άνθρωπος φύσει καταναλωτικόν ζώον!!!!!

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως όλες οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πηγάζουν από τους ντόπιους απατεώνες, λόγω προεκλογικής υστερίας; Ή να είναι ευσεβείς πόθοι των New York Times;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δούμε εν συντομία τι έγινε για τη Γερμανία το 1953. Η ρημαγμένη Ελλάδα που μόλις έβγαινε από έναν Εμφύλιο Σπαραγμό , που ήταν καπάκι μετά από τον πόλεμο και τη Γερμανική Κατοχή , συνηγόρησε μαζί με τις υπόλοιπες χώρες , να κουρευτούν τα δάνεια που έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, δέχτηκε να πάρει τα υπόλοιπα χρεωστούμενα της Γερμανίας , εφ' όσον και όταν η Γερμανία έμπαινε σε ανάπτυξη , εφ' όσον και αν περίσσευαν χρήματα στο Γερμανικό Κράτος μετά τη πληρωμή των εσωτερικών του υποχρεώσεων προς τον Γερμανικό Λαό. Επιπλέον συμφώνησε ώστε οι πολεμικές επανορθώσεις και η αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου της κατοχής , να διαπραγματευθούν μετά την ενοποίηση της Γερμανίας σε ένα Κράτος , όποτε γινόταν αυτή. Το danke της Γερμανίας το 1990 , όταν έπεσε το τοίχος του Βερολίνου και έγινε η επανένωση , ήταν δια στόματος Κολ ένα μεγαλοπρεπές ΄΄ Ποιά διαπραγμάτευση ; Ποιές πολεμικές επανορθώσεις; Ποιό αναγκαστικό δάνειο;΄΄ Και από τότε μέχρι σήμερα αυτό ακριβώς το danke , συνεχίζουν να το παπαγαλίζουν οι εκάστοτε ηγέτες της Γερμανίας.
    Αιδώς Αργείοι !.............
    ( Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα ας κάνει αναζήτηση μέσω google: ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 1953)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυο δρομους εχουμε .
    Η θα σηκωσουμε τον Σταυρο , μονοι μας , αλλα με τον Θεο βοηθο , η , θα μας εξαφανισουν .
    Αλλοι δρομοι δεν υπαρχουν , ουτε δεξια , ουτε αριστερα .Και οι δυο αμπελοφιλοσοφιες ειναι εκ του ιδιου καφρου.

    Υ.Γ Αλλο το ζωον του Αριστοτελη και αλλο το ζωον του Μαμμωνα .Δυο διαφορετικα πραγματα και δεν συγκρινονται επ'ουδενι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]