Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας


Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας πολεμικής σύρραξης;
Η Άγκυρα επί ποδός και έτοιμη για όλα, αφού το γεωπολιτικό παιχνίδι κλιμακώνεται με ταχείς ρυθμούς
Περίεργο επεισόδιο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας


Πυρά προερχόμενα από το συριακό έδαφος τραυμάτισαν δύο Σύρους πρόσφυγες και μία διερμηνέα από την Τουρκία σε προσφυγικό καταυλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία, όπου έχουν καταφύγει από το καλοκαίρι χιλιάδες Σύροι για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ακριβώς στα σύνορα στην τοποθεσία Κιλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας την ώρα που διαδήλωναν Σύροι πρόσφυγες. «Δύο Σύροι και ένας Τούρκος διερμηνέας τραυματίσθηκαν το πρωί από πυρά προερχόμενα από το συριακό έδαφος», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης. Ο ίδιος ανέφερε πως εκλήθη άμεσα ο Σύρος επιτετραμμένος στην Άγκυρα και επιδόθηκε διαμαρτυρία. Οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Στην τοποθεσία Κιλίς η τουρκική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν οικισμό με προκατασκευασμένα οικήματα για τους Σύρους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τη σύγκρουση στη χώρα τους. Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως το επεισόδιο ξεκίνησε τα ξημερώματα όταν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στις δυνάμεις του καθεστώτος στο μεθοριακό πέρασμα Σαλάμε.
Την ίδια ώρα Λιβανέζος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας από τα πυρά του Συριακού Στρατού», καθώς βρισκόταν στην περιοχή για ρεπορτάζ…

Διέκοψε το ταξίδι του στη Κίνα ο Νταβούτογλου, λόγω Συρίας

Επειγόντως στην Τουρκία επιστρέφει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διακόπτοντας το ταξίδι του στην Κίνα όπου συνόδευε τον Ερντογάν, λόγω της κρίσης στη Συρία. Ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν ξεπεράσει τους 25.000 και ο αριθμός τους ενδέχεται να ξεπεράσει τους 100.000.

Η Άγκυρα στην προσπάθεια της να δείξει τη σημασία που δίνει στο θέμα της Συρίας ανακοίνωσε πως ο Νταβούτογλου διακόπτει το ταξίδι του και επιστρέφει στην Τουρκία. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας δηλώνοντας πως η Τουρκία αμφιβάλλει αν θα ισχύσει η συμφωνία ειρήνευσης του Κόφι Ανάν στη Συρία.

Σε περιόδους κρίσεων άλλοι υπουργοί εξωτερικών αναβάλουν μέχρι και διεθνείς προγραμματισμένες συναντήσεις τους και άλλοι τριγυρίζουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι επιδιώκει κανείς…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]