Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ευρώπη...

Θα είναι μια από τις κρισιμότερες συνόδους, η επόμενη εαρινή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, όπου και βρίσκεται η έδρα του.

Ήδη, ειδήσεις άρχισαν να «βγαίνουν» από τώρα, με την διευθύντρια του, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακοινώνει εμμέσως πλην σαφώς, μείωση της συνεισφοράς του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή προσπάθεια διάσωσης, την ίδια ώρα που οι εξελίξεις στην Ισπανία, κάθε άλλο παρά δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση.

Με τα επιτόκια δανεισμού της Μαδρίτης πάνω από το 6%, ένα είναι σίγουρο: η Ισπανία, αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωζώνη, καθώς, όπως έχει μετρηθεί, όποια οικονομία σπάει αυτό το όριο και παραμένει πάνω απ αυτό για πολύ καιρό, αναγκάζεται να καταφύγει σε προστασία.

Και η Ισπανία δύσκολα θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, θα επαναληφθεί και στη δική της.

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι αυτή τη φορά δεν θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια διάσωσης –γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται– αποτελεί ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι για τις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και κυρίως το Βερολίνο, το οποίο, όπως εκτιμάται θα πρέπει να αποφασίσει, τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής.

Και σίγουρα, η απάντηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]