Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λεφτά υπήρχαν, αλλά… τα έβγαλαν στον εξωτερικό!


Δικαιώθηκε ο Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπήρχαν… το 2010, αλλά κάποιοι που έμαθαν (από ποιους άραγε;) ότι θα γίνει χαμός στην Ελλάδα, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Το ποσό των 104,6 δις ευρώ μεταφέρθηκαν από τη χώρα μας το 2010 στο εξωτερικό σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται λεφτά από αποταμιεύσεις που έχουν πάει σε ελβετικές ή άλλες τράπεζες, καθώς και χρήματα για εμπορικές συναλλαγές, δηλαδή για δουλειές που έγιναν μακριά από τη χώρα μας. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι θα διασταυρώσει περιπτώσεις που το ύψος των κεφαλαίων τα οποία διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ΄ έτος, ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα αυτά.

Αφορμή για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλου, αποτέλεσε το δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στελέχη συγκεκριμένων ξένων τραπεζικών ομίλων κατευθύνουν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Άγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο, τους τελευταίους μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Έλληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) περισσότερα από 20 δισ. Ευρώ.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιοι έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, δικό τους το πρόβλημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να βρουν από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά κι αν έχουν πληρώσει τους ανάλογους φόρους, αν δηλαδή δικαιολογούν την πηγή τους.

Το γιατί σχεδόν δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε γι’ αυτό, ας απαντήσει ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Βενιζέλος. Ακόμη τις περιμένουμε τις συμφωνίες με την Ελβετία για να μας δώσουν τα στοιχεία.

Μεγάλο θέμα που χρήζει καθαρών απαντήσεων είναι γιατί μέσα στο 2010, όταν δεν είχε φουντώσει για τα καλά η κρίση, κάποιοι έβγαλαν σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ στο εξωτερικό. Διότι πολύ φοβούμαστε ότι ορισμένοι κυβερνητικοί που ήξεραν την κατρακύλα της Ελλάδας και τα απανωτά Μνημόνια, ειδοποίησαν τα «φιλαράκια» τους, αυτούς που είχαν γερό κομπόδεμα, να πάρουν τα λεφτά τους και να τρέξουν μακριά από τη χώρα. Τα 104 δις ευρώ δεν είναι λεφτά από υπαλλήλους των 800 ευρώ ή συνταξιούχους.

Είναι σίγουρα από επιχειρηματίες, νταβατζήδες, κολλητούς της εξουσίας, διευθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους κ.λπ. Όλο αυτό τον συρφετό που συναγελάζεται ακόμη με το ΠΑΣΟΚ και που σίγουρα είχε «εσωτερική πληροφόρηση».

Θα μάθουμε άραγε ποτέ ποιοι πλούτισαν από όλη αυτή τη διαδικασία; Άλλωστε, το ίδιο είχε γίνει και την εποχή που θα έμπαινε η χώρα στην ΟΝΕ, όταν έγινε η υποτίμηση της δραχμής. Κάποιοι ήξεραν…

Το ίδιο έγινε και με το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Κάποιοι γνώριζαν, η μαρίδα την πλήρωσε.

Έτσι γίνονται οι μεγάλες αναδιανομές του πλούτου στην Ελλάδα.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]