Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικός στόχος η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων

Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και οι όροι που συνόδευσαν τη δανειακή βοήθεια έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα, η οποία πλέον, έπειτα από δύο χρόνια Μνημονίου, επιτρέπει την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Στο παρόν άρθρο επικεντρωνόμαστε στην άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει η τρόικα, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο, στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.

Μια ψυχρή ματιά στην κλιμάκωση των μέτρων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η δήμευση της ελληνικής ιδιοκτησίας. Κι αν υποθέσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απόρροια συνειδητού σχεδιασμού, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αυτό. Διότι με τις επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στην ιδιωτική περιουσία είναι πολύ δύσκολο πλέον για τους Έλληνες να κρατήσουν ακόμα και την πρώτη κατοικία τους. Έστω κι αν αυτή είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε μια μέση περιοχή.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Και θα μειωθούν κι άλλο. Η ανεργία αυξάνεται. Και θα αυξηθεί κι άλλο. Το ίδιο και τα τεκμήρια. Οι αντικειμενικές αξίες, επίσης. Οι φοροελαφρύνσεις για τα στεγαστικά θα καταργηθούν. Ένας εργαζόμενος, το εισόδημα του οποίου έχει συρρικνωθεί δραματικά, αλλά μένει σ' ένα σπίτι το οποίο αγόρασε όταν η οικονομική του κατάσταση ήταν διαφορετική, θα φορολογηθεί με βάση το ύψος των τεκμηρίων, το οποίο ενδεχομένως να υπερβαίνει το εισόδημά του, ενώ ταυτόχρονα θα κληθεί να πληρώσει όλα τα υπόλοιπα: έκτακτα χαράτσια που γίνονται μόνιμα, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.

Όταν σε ένα τέτοιο τοπίο κατακρήμνισης εισοδημάτων, εφιαλτικής ανεργίας και της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης συνεχίζουν να επιβάλλονται όλο και περισσότεροι...
φόροι στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, με την πλειοψηφία των πολιτών να αδυνατεί να ανταποκριθεί, διότι το εισόδημα της πλέον δεν της το επιτρέπει, η κατάληξη θα είναι η κατάσχεση του ακινήτου από την εφορία ή την τράπεζα ή η «εγκατάλειψή» του από τον ιδιοκτήτη του. Τέτοιας έκτασης μαζική δήμευση ιδιωτικής περιουσίας δεν έχει προηγούμενο και, πάντως, όχι σε δημοκρατίες δυτικού τύπου. Ίσως στη σκληρή εκδοχή του αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού.
Αυτό που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες θα είναι τρομακτικό. Η δε απλοποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης, στην οποία επέμεινε η τρόικα, θα επιταχύνει την αρπαγή της ιδιοκτησίας. Η θεωρία περί εσωτερικής υποτίμησης μέσω της πτώσης της τιμής των ακινήτων, λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν, εκτός από γελοία είναι και ομολογία εγκλήματος. Καταστρέφουν τις περιουσίες και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ενός ολόκληρου λαού, για να «πετύχει» το πρόγραμμά τους. Αφήνουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες, επικαλούμενοι την «προσαρμογή».
Η ανατριχιαστική έξωθεν παρότρυνση προ καιρού, «ας πουλήσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους για να πληρωθεί το χρέος», μαρτυρεί πολλά για τις σκέψεις των δανειστών. Οι Ευρωπαίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Ούτε το γεγονός ότι πάρα πολλοί Έλληνες έχουν δεύτερο σπίτι ή εξοχικό. Ούτε το «κακό συνήθειο» οι ελληνικές οικογένειες να πασχίζουν ν' αφήσουν «ένα κεραμίδι» στα παιδιά τους.
Τώρα είναι η ευκαιρία να διορθώσουν αυτή την «ιδιαιτερότητα». Στο όνομα του Μνημονίου. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουν και κάτι άλλο: Θα πλήξουν όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το πολιτικό απόθεμα του Έλληνα. Η ακίνητη ιδιοκτησία, εκτός από οικονομικό μαξιλάρι, αποτελούσε και πολιτικό εργαλείο, τρόπον τινά, στο βαθμό που του επέτρεπε σε μια δύσκολη στιγμή να τη χρησιμοποιήσει είτε πωλώντας τη είτε ενοικιάζοντάς τη είτε αξιοποιώντας τη με οποιονδήποτε τρόπο, διεκδικώντας ένα βαθμό αυτονομίας, που συνδιαμόρφωνε μια στάση ζωής και μια θεώρηση των πραγμάτων.

Τώρα η ζωή των Ελλήνων και η θεώρηση των πραγμάτων αλλάζουν. Είναι πλέον στο χέρι του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην πολιτική που έχει ως στόχο να τον εκμηδενίσει. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποτρέψουν τον ξεριζωμό τους από τα ίδια τους τα σπίτια και τη μετατροπή τους σε ανέστιο πληθυσμό. Οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μετρούν αντιδράσεις. Κι όσο δεν συναντούν αντίσταση, θα συνεχίζουν. Μέχρι τέλους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Δε μπορω να καταλαβω απο που βγαζει ο καθενας βλακωδη και αυθαίρετα συμπερασματα!!!! Ειναι πρακτικα αδυνατον να κρατικοποιηθει/αρπαχτεί η ιδιωτικη περιουσια μαζικα...μονο καποιος ασχετος με το real estate θα μπορουσε να γραψει κατι τετοιο...η καποιος που θελει να τρομάξει τους συμπατριωτες του! Αντε και να τα παρουνε οι τραπεζες σε ποιους θα τα πουλησουν? που θα μένουν οι Ελληνες? πια θα ειναι η αξια τους? ποιοι θα τα αγορασουν? Αν ειναι ξενοι...πως θα συμβιωσουν με τους Ελληνες? με τα ματ τριγυρω? κτλ κτλ Εκτος απο καποια φιλέτα η περιουσια των Ελληνων δεν κινδυνευει...ειτε νομικα ειτε πρακτικα! Πιο πιθανο ειναι οι Ελληνες να παψουν να πληρωνουν τα δανεια παρα οι τραπεζες να παρουν τις περιουσιες τους! μιλαμε για τη χωρα με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρωπη > 85% με τη δευτερη να ειναι η Ιταλια και μετα το χαος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καταφέρουν και μας κλεψουν το δικαίωμα ιδωτικής περιουσίας οπως σχεδιάζουν απο χρόνια, πρέπει να το καταλαβαίνετε πως δεν θα μας ανήκει πια ουτε το ίδιο μας το σώμα.

    Αν μάλιστα φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στο πως ονειρεύτηκαν την παντοτινή σκλαβιά οι παρατρεχάμενοι των ολιγαρχών Αλντους Χάξλεϋ στον "Γενναίο Νεο Κοσμο" και αργότερα ο μαθητής του Τζωρτζ Όργουελ στο "1984" δεν θα μας ανήκουν ουτε τα παιδιά μας, αλλά τα πάντα θα είναι υπο την κατοχή του Κρατους το οποίο αδέσμευτο απο την λαϊκή βούληση θα ελέγχει πληρως το άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11:03 μ.μ. Ποτέ μη λες "ποτέ". Και αν σου έδειχναν πριν από 10 χρόνια μια σημερινή εφημερίδα, με τα μνημόνια και όλα τα νομοσχέδια (μαζί με αυτό για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων), θα έλεγες ότι είναι προϊόν απάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα υπάρχει λύση. Δεν είναι όμως οι εκλογές ! Ξυπνήστε μωρέ τιμωρείστε τους ...... που σας κλέβουν την ζωή !!! (Όπου τελείες συμπληρώστε εσείς, μυαλό έχετε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος που λεει οτι δεν μπορουν να παρουν την περιουσια μας , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Τ Ι Π Ο Τ Α !
    Ανοιξε το παραθυρο και θα δεις σε ποιους θα τα πουλησουν οι Τραπεζες .
    Ρε κακομοιρη νομιζεις οτι απο ανικανοτητα των κοινοβουλευτικων φθασαμε στο τελος ;
    Ξερεις ποιος ειναι ο κατακτητης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η ακίνητη ιδιοκτησία, εκτός από οικονομικό μαξιλάρι, αποτελούσε και πολιτικό εργαλείο, τρόπον τινά, στο βαθμό που του επέτρεπε σε μια δύσκολη στιγμή να τη χρησιμοποιήσει είτε πωλώντας τη είτε ενοικιάζοντάς τη είτε αξιοποιώντας τη με οποιονδήποτε τρόπο, διεκδικώντας ένα βαθμό ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, που συνδιαμόρφωνε μια στάση ζωής και μια θεώρηση των πραγμάτων."
    Εκτός από αυτήν την "αυτονομία"(το μόνο και αναντικατάστατο καλό που μας κομίζει ο κατά τα άλλα απαράδεκτος καπιταλισμός), προσβάλλεται και κάθε αίσθηση οικονομικής λογικής...όταν ενα εκ των ολίγων πρωτογενών αγαθών,με ενσωματωμένη ανελαστική αξία κατασκευής περίπου 1000 ευρω/τμ, απαξιώνεται στην μισή τιμή (που καλείται να "σκοτωθή" για τα βαρλίκια)ενώ η φοροδοτική του αξία υπολογίζεται αυθαίρετα από τους εξουσιαστές στην υπερβάλουσα αντικεινενική..δηλ. δόλια κλοπή και πειρατεία!!
    Τα μόνα ασφαλή "αγαθά", τώρα, είναι αυτά που δεν παράγονται από τους κοπιάζοντες λαούς..δηλ. τα τραπεζογραμμάτια..τα σφραγισμένα χαρτιά..με τα οποία θα αποκτηθούν οι μόνες υλικές πραγματικές αξίες, που ήταν και θα είναι για πάντα τα πάγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύσταση στρατιωτικής επιτροπής επίταξης ιδιωτικής περιουσίας,
    απευθυνομαι στο σπιρτο που αφησε το πρωτο σχολιο,δες το φιλλαρακι και μετα με λες ποσο (εδω συμπληρωσε οτι εσυ νομιζεις πως εισαι),εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γενικά έχει δίκαιο ο αρθρογράφος, εκτός από δύο σημεία που θα αναφέρω πιο κάτω. Πράγματι, οι τελευταίοι νόμοι που ψηφίστηκαν στοχεύουν στην ακίνητη περιουσία. Οχι μόνο των ιδιωτών αλλά και του Δημοσίου και των Δήμων. Συγκεκριμένα, για τους ιδιώτες π.χ. ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπεται κατακόρυφη αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, παρά τη νεκρή αγορά και την αισθητή μείωση των εισοδημάτων, ενώ σε περίπτωση μη καταβολής τους, προβλέπεται ποινική διώξη και εξπρές διαδικασία κατάσχεσης!Το ίδιο και για αυτούς που δεν μπορούν να καταβάλλουν φόρους, χαράτσια κλπ Τι θα τα κάνει το Δημόσιο τα κατασχεθέντα ακίνητα των ιδιωτών; Μα ό,τι θα κάνει και για τη δική του περιουσία: θα τους αφήσει να τα κατασχέσουν! Ποιους; Αυτούς που θέλουνε τη χώρα για δική τους, τους Γερμανούς, τους Αμερικάνους, τους Εβραίους. Διαφωνώ ότι "Καταστρέφουν τις περιουσίες και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ενός ολόκληρου λαού, για να «πετύχει» το πρόγραμμά τους". Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ. Επίσης διαφωνώ με τη φράση "όχι σε δημοκρατίες δυτικού τύπου...". Η δύση έχει να επιδείξει έναν κατάμαυρο φεουδαρχικό μεσαίωνα, από όπου ουδέποτε στην πραγματικότητα απογαλακτίστηκε μέχρι σήμερα (γι΄αυτό και ακόμα υπάρχουν πρόσωπα, δούκες κλπ, που είναι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών μιας ολόκληρης πόλης) και όπου επιστρέφει ραγδαίως. Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε το Γερμανό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]