Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι περιμένει ο κόσμος από την πολιτική ηγεσία του


Το θέμα δεν είναι να κερδίσουμε τις εκλογές λέγοντας ωραία λόγια γραμμένα από ταλαντούχους ανθρώπους και αύριο να διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα δεν είναι καν οι εκλογές.

Είναι το βάρος της ευθύνης (και ποιος θέλει, μπορεί να το αναλάβει) στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας.

Με καταρρακωμένη την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.
Με σμπαραλιασμενη την οικονομία μας και υποθηκευμένη για τα επόμενα χρόνια.
Με ένα δημόσιο τομέα υπέρ τριπλάσιο, ανειδίκευτο, ασύνδετο, διεφθαρμένο, χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα.
Με την εγκληματικότητα να είναι στα υψηλότερα επίπεδα και τους λαθρομετανάστες να είναι σε λίγο πλειοψηφία σε αρκετές περιοχές.
Με την ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.

Με το υγειονομικό σύστημα σε τριτοκοσμικό επίπεδο
Με το παιδαγωγικό επίσης ανύπαρκτο.
Με τα ασφαλιστικά ταμεία να σκάνε από ώρα σε ώρα.
Με την φοροδοτική υποχρέωση να μην υπάρχει στο μυαλό κανενός.
Με τα κλαδικά συμφέροντα να έχουν βγάλει τα δόντια τους για έναν αγώνα υπέρ πάντων.

Και τέλος με το πολιτικό σύστημα σε επίπεδο κομμάτων μακράν κατώτερο των περιστάσεων.

Δεν είναι το θέμα οι εκλογές, γιατί τις εκλογές για να τις κερδίσεις πρέπει να στρογγυλέψεις το λόγο σου και να κάνεις συμμαχίες και δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.

Διαβάζω εδώ ,ακούω αλλού, συζητώ, και στο συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι όλοι ετοιμάζονται να κατεβούν σε άλλο ένα ντέρμπι, λίγο διαφορετικό αλλά πάλι ντέρμπι.

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού (εάν δεν πέφτουμε ήδη στον γκρεμό) χρειάζονται ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ! ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Κάποτε ένας μάνατζερ της ΤOYOTA είχε πει ότι έχεις λύσεις ένα πρόβλημα κατά 50% όταν το έχεις αναλύσει.

Πρώτα από όλα όποιος θελήσει σ αυτήν την δύσκολη ώρα να μπει μέσα στην κόλαση (γιατί πιστεύω ότι δυστυχώς μόνο από πρόσωπα μπορούμε να περιμένουμε (τα κόμματα είναι στημένα με φιλοσοφία περασμένων αιώνων) και για μένα αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς (και το πιστεύω αυτό από το 1993) πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό εκ μέρους του πολιτικού συστήματος για τα εγκλήματα που έγιναν.

Δεύτερον, πρέπει να βγει και να πει ανοικτά σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να κοπούν προνόμια και συντάξεις, πρέπει το ένα πρέπει το άλλο…

Τρίτον και επίσης σπουδαίο πρέπει να δείξει από τώρα ότι έχει έτοιμη την ηγετική ομάδα και τα στελέχη (περίπου σαν αρχή 300 άτομα) με ονόματα και βιογραφικά και φυσικά αυτοί να είναι η dream team και ανεξάρτητα πολιτικής η κομμάτων. Εάν δεν την έχει αυτήν την ομάδα καλύτερα να μην αναλάβει.
Είναι πιο έντιμο να πει δεν μπορώ παρά να βυθιστούμε και άλλο.

Τέταρτον, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν ακόμα να προσδιοριζόμαστε όλες οι κυβερνήσεις και υποψήφιες κυβερνήσεις με τα χάλια του προηγούμενου.

Πέμπτον πρέπει επιτέλους να απευθυνθεί στον απανταχού ελληνισμό και να τον ενώσει για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Να το συνδυάσει με την ίδρυση εθνικού συμβουλίου που θα δουλεύει συνεχώς (και θα υπερασπίζεται)τα συμφέροντα της Ελλάδος. Αυτό θα είναι υπεύθυνο για το όραμα της Ελλάδας και θα χαράσσει τις μελλοντικές εθνικές στρατηγικές. Το κάνει το Ισραήλ, το κάνει η Τουρκία, η Αμερική και άλλες χώρες.

Έκτο να παρουσιάσει τα μέτρα που θα πάρει για την δικαιοσύνη. Μια αδιάβλητη δικαιοσύνη με την ηγεσία από ένα επίπεδο και πάνω πραγματικά καθολικής αποδοχής και κατάρτισης. Παράλληλα να αποκαταστήσουν το όνομα της δικαιοσύνης ανοίγοντας μέτωπα με καραμπινάτες υποθέσεις (πόθεν έσχες πολιτικών και κρατικών λειτουργών, μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας, δομημένα ομόλογα, siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, κ.λ.π. κ.λ.π.) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τον λαό για να μπορέσει και αυτός να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις από εδώ και πέρα αφού θα ξέρει ότι υπάρχει πλέον τιμωρία και θα ξεσπάσει επιτέλους η οργή για αυτά που τραβάει.

Και τελευταίο αφήνω το σπουδαιότερο για μένα: Να μιλήσει στο φιλότιμο και τον και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό των Ελλήνων. Με στόχο τα διακόσια χρόνια της επανάστασης του 1821, το 2021, ας έχουμε τότε ψηλά το κεφάλι, αρκετές καρπαζιές φάγαμε. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε το όνομα μας και την ιστορία χιλιάδων χρόνων, μέσα σε 40 χρόνια. Δεν μας αξίζει αυτή η τύχη. Δεν είναι ο Έλληνας αυτός με τον φραπέ, ο αραχτός, ο βολεμένος στο δημόσιο, το λαμόγιο.

Εμείς ανοίγαμε δρόμους όταν οι άλλοι ήταν βάρβαροι.

Αυτά θέλει ο κόσμος από τον ΕΘΝΙΚΟ του ΗΓΕΤΗ αυτή την ώρα. Να πάρει τη σκούπα και να συγκρουστεί με το σάπιο κομμάτι μας που δυστυχώς μεγάλωσε πάρα πολύ και να μας δείξει τον δρόμο.

“520χλμ βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι λαμόγιο να είναι τρομάρα του οποιοσδήποτε Έλληνας; Ένας βλάχος παλιο-μπιιιιπ να είναι το πολύ πολύ, που τον χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για να βγαίνουν λάδι. Πολυάριθμα παραδείγματα τον τελευταίο καιρό νεόπλουτων αεριτζήδων που σε λίγα χρόνια έγιναν νεόπτωχοι! Κι ακόμα έτσι, με τα κουρέλια που τους έμειναν, γλύφουν το σύστημα για να τους πετάξει κανένα κοκκαλάκι.
    Το να είσαι δαίμονας είναι το ίδιο σπάνιο με το να είσαι άγιος. Αλλά να είσαι μπιιιπ, που νομίζει ότι είναι δαίμονας είναι πολύ συνηθισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι οι στόχοι του ΕΠΑΜ;
    1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο, άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές εδώ και τώρα, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους. Δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους απαίτηση που θα επιτρέψει στους δανειστές της χώρας να τη δημεύσουν, να τη κατασχέσουν ή να τη λεηλατήσουν.
    2. Ανατροπή οικοδομήματος συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, που έχει εκχωρηθεί με τόσο άθλιο και προδοτικό τρόπο από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου με επικεφαλής την κυβέρνηση.
    3. Αναθεώρηση των σχέσεών με την ΕΕ με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει τη δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού. Η καταστροφή δεν μας περιμένει αν φύγουμε από το ευρώ, αλλά όσο παραμένουμε υποτελείς στο ευρώ.
    4. Τιμωρία υπευθύνων. Το Ε.ΠΑ.Μ θα επιδιώξει να καθίσει στο εδώλιο το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος και περιουσίας. Όχι για να στήσει κρεμάλες στο Σύνταγμα, ούτε για να γεμίσει τις φυλακές με ανάξιους και προδότες, αλλά για να κάνει κάτι καλύτερο, να δημεύσει άμεσα και υπέρ του δημοσίου το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων όσων φυσικών και νομικών προσώπων είχαν ανάμιξη στη διασπάθιση του εθνικού πλούτου.
    5. Επειδή η διέξοδος από τη κρίση απαιτεί περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία με το λαό διαρκώς στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων. Το Ε.ΠΑ.Μ προτείνει στο λαό μια συνολική πολιτειακή αλλαγή, μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να γίνει αφεντικό στον τόπο του, να οικοδομήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα βασίζεται σε μια λαϊκή αντιπροσώπευση με αιρετότητα από τα ανώτερα ως τα κατώτερα όργανα, δεσμευτική εντολή, διαρκή έλεγχο από τα κάτω, συνεχή και υποχρεωτική λογοδοσία των αιρετών εντεταλμένων προς τους εκλογείς τους, ανακλητότητα με κάθε αθέτηση εντολής, περιορισμένη θητεία και θέσπιση της εκ περιτροπής εναλλαγής σε αξιώματα-λειτουργίες.
    Η γνώση είναι η δύναμή μας.
    Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κέρδισε όλους εμάς, γιατί μας πρόσφερε γνώση. Μια γνώση που οι κυβερνήσεις και οι επικυρίαρχοι ήξεραν μέχρι τώρα να κρύβουν καλά. Η γνώση δεν είναι τα οικονομικά και άλλα πολλά προβλήματα που έχει η χώρα, η γνώση είναι πως εμείς, ο λαός δηλαδή, ο κυρίαρχος λαός, μπορεί να κάνει κάτι. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κλέβουν, που τον ταπεινώνουν, που τον εξευτελίζουν.
    Μπορεί, πρέπει και θα το κάνει.
    Για τον λόγο αυτό, όλοι εμείς μέλη και φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, αλλά και κάθε πολίτης που αισθάνεται άβολα με το καθεστώς που του επιβάλλεται, έχουμε καθήκον αλλά και υποχρέωση να ενημερώσουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες. Όσους περισσότερους μπορούμε. Να δώσουμε να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως δεν πρέπει να φοβούνται. Πως δεν πρέπει να κρύβονται. Πως δεν πρέπει να ντρέπονται. Να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πως δεν είναι μόνοι τους αλλά είμαστε δίπλα τους, πως έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες φοβίες, τις ίδιες αναστολές.

    Αλλά ως εδώ. Δεν πάει άλλο, είμαστε ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.
    Απαιτούμε Σεβασμό, Απαιτούμε Τιμωρία, Απαιτούμε Ελευθερία και Πραγματική Δημοκρατία. Τίποτα λιγότερο, ούτε ένα βήμα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]