Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι μαύρο πρόβατο η ΕΥΠ;

Με αφορμή το θέμα με τον δημοσιογράφο και υποψήφιο με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, κύριο Βασίλειο Χήτο, για το αν ήταν ή δεν ήταν συνεργάτης της ΕΥΠ, πολλοί δημοσιογράφοι αναφέρονται με τρόπο απαξιωτικό και μηδενιστικό για την ΕΥΠ.

Κατ αρχάς, δεν στέκομαι καθόλου στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως με αφορμή την συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιέμαι: γιατί είναι τόσο κακό αν κάποιος εντός των συντεταγμένων αρχών και πρακτικών της ΕΥΠ, έχει κάποια σχέση μαζί της;

Τι είναι αλήθεια η ΕΥΠ;

Μήπως είναι εχθρός της Ελλάδος;

Ή μήπως μερικοί νομίζουν ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΕΥΠ είναι τίποτα Τούρκοι ή εξωγήινοι οι οποίοι θέλουν να μας καταστρέψουν;

Ασφαλώς και δεν είναι ούτε Τούρκοι ούτε εξωγήινοι, είναι απλά άλλη μια υπηρεσία (άκρως) απαραίτητη για την ύπαρξη ενός Κράτους (ιδιαίτερα για ένα κράτος όπως η Ελλάδα που έχει την "τύχη" να περιβάλλεται από τόσους "φίλους").

Όλα τα σοβαρά κράτη έχουν μυστικές υπηρεσίες (καλώς ή κακώς από φιλοσοφικής πλευράς δεν το εξετάζω), οι οποίες σίγουρα χρειάζονται, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν!

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, χρόνια τώρα έχουμε απομακρυνθεί από τον κοινό νου.
Νομίζουμε ότι τα Κράτη είναι παιδικές χαρές και λαϊκά τσίρκα, εντός των οποίων όλα κυλούν σαν παιδική χαρά, χαζοχαρούμενων τραλαλά τραλαλά παιδιών.

Θα σας λυπήσω, αλλά δεν είναι έτσι. Όχι! Ίσως, μάλιστα, να ισχύει το τελείως αντίθετο.

Ασφαλώς και η ΕΥΠ, όπως και όλη η κοινωνία έχει τις παθογένειες της (τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να παραμένουν εσωτερικά και να μην εξωτερικεύονται ή να μην δημιουργούν προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας της και στο έργο ασφάλειας που παρέχει). Όμως, χωρίς την ΕΥΠ, η ό,ποια οργανωμένη κοινωνία θα ζούσε σε καθεστώς αναρχίας και μπάχαλου.

Ξέρω ότι πολλοί από όσους διαβάζουν αυτήν μου την άποψη ενδεχομένως να νομίζουν ότι έχω κάποιο ιδιοτελές συμφέρον.
Θα τους απαντήσω ξεκάθαρα: Ναι έχω προσωπικό συμφέρον. Και έχω, επειδή θέλω να υπάρχει η Ελλάδα ως Κράτος και ως οργανωμένη κοινωνία. Αυτό είναι προσωπικό μου συμφέρον, γι αυτό και θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη της ΕΥΠ, του Στρατού, των σχολείων, της αστυνομίας, των δρόμων, της ΕΥΔΑΠ, των επιμελητηρίων, της ΓΣΣΕ κ.α. Όσων δηλαδή υπηρεσιών και δομών, λειτουργούν υποστηρικτικά για την ύπαρξη μιας οργανωμένης (και καλά προστατευμένης) κοινωνίας, την οποία με την θέλησή μας έχουμε φτιάξει.

Λοιπόν, μαύρο πρόβατο δεν είναι η ΕΥΠ. Όμως υπάρχουν μαύρα πρόβατα που για δικούς τους λόγους εναντιώνονται στην ΕΥΠ. Ή μαύρα πρόσωπα που εργάζονται ή συνεργάζονται με την ΕΥΠ, αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη ή αποδομώντας συντεταγμένα μία άκρως ευαίσθητου εθνικού περιεχομένου υπηρεσία.

Αυτοί για εμένα είναι σκοτεινοί και βαθιά, μα πολύ βαθιά έως ύποπτα, ιδιοτελείς, ματαιόδοξοι ή… εντελοδόχοι τρίτων.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Σχόλιο ιστολογίου: Η ευθύνη για την καλή ή κακή λειτουργία μίας (οποιασδήποτε) κρατικής υπηρεσίας, ανήκει στους υπαλλήλους ή στους πολιτικούς της προϊσταμένους; Όταν απαντήσουμε με ειλικρίνεια στο ανωτέρω ερώτημα, τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιοί και γιατί φοβούνται την ΕΥΠ και ταυτόχρονα επιδιώκουν με κάθε μέσο να την... ελέγχουν. Τότε θα καταλάβουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ό,ποια λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Το ερώτημα είναι: Η ΕΥΠ δουλεύει για τη χώρα - Κράτος ή για την εκάστοτε κυβέρνηση - Κράτος, που μπορεί να είναι και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας;
    Γιατί στην Ελλάδα η ΕΥΠ ως μυστική υπηρεσία συνεργάζεται περισσότερο με πολιτικούς και ξένες πρεσβείες κι όχι με το στρατό, αν οι εχθροί μας είναι οι "τριγύρω φίλοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρύσανθε, ούου...

    "Ή μαύρα πρόσωπα που εργάζονται ή συνεργάζονται με την ΕΥΠ, αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη ή αποδομώντας συντεταγμένα μία άκρως ευαίσθητου εθνικού περιεχομένου υπηρεσία."
    Και πώς θα απεμπλακεί η ΕΥΠ από αυτά τα άτομα;
    Με μαύρη μαγεία; Όχι.
    Με αλλαγή πολιτικής ηγεσίας θα εξαφανιστούν; Όχι.

    Δε με λες ρε Χρύσανθε, πες μου κάτι: υπάρχει πιθανότητα, έστω και σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η ΕΥΠ να κυνηγάει πατριώτες για να μην ενοχλούν συνεργάτες της ΜΙΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΕΓΙΝΕ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΟΥΝ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΕΙΝΑΙ...

    http://isxys.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Κωνσταντίνε θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αγαπητό κουραδοτρόφο από τη λεβεντογέννα Κρήτη... Και θα έλεγα ότι επαυξάνω... Αρκεί βέβαια οι διάφορες κρατικές υπηρεσίες να λειτουργούν στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων... Έστω και στα όρια της νομιμότητας ως είθισται στις μυστικές υπηρεσίες... Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις κι εσύ ότι καλώς οι υπεύθυνοι του "Ελ. Τύπου" αποκάλυψαν το θέμα... Όχι να τα κουκουλώνουνε όλα οι διάφοροι"δημοσιογράφοι" για "αλληλεγγύη" στον κλάδο των δημοσιογράφων... Και φαντάζομαι ότι κι εσύ θα βρίσκεις τις δικαιολογίες του δημοσιογράφου για τη συνάντησή του με το διοικητή της ΕΥΠ τουλάχιστον αστείες... Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θεωρώ βέβαιο ότι τα έπαιρνε...

    ΥΓ.: Αγαπητέ κτηνοτρόφε από την Κρήτη και ο παππούς μου κουραδοτρόφος στα ορεινά της Κρήτης ήταν και είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτό!!! Φαντάζομαι ότι κατέεις ήντα ´ναι το κουράδι στην Κρητική διάλεκτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προσωπικά, περισσότερο ύποπτη βλέπω τη συνάντηση του αρχηγού της ΕΥΠ με έναν εκδότη, ακριβώς την προηγούμενη ημέρα του δημοσιεύματος περί Χήτου. και ο εκδότης δεν ήταν του Ε.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ το ίδιο Κωνσταντίνε... Πολλές συμπτώσεις πέσανε μαζί... Χα, χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]