Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ακριβώς σημαίνει ο αποκλεισμός των Ελλήνων μουσουλμάνων από τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων;


Πριν από λίγες ημέρες, το κόμμα - παράταξη πολιτών Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου τύπου του, κ. Τέρενς Κουίκ, την απόφαση του κόμματος να μην συμπεριληφθούν στις επόμενες εκλογές μουσουλμάνοι στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της Θράκης.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν:

Μήπως ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει πως οι μουσουλμάνοι που γεννήθηκαν και κατοικούν στην Ελλάδα είναι Έλληνες; Αν νομίζει κάτι διαφορετικό δεν θα πρέπει να το δηλώσει ευθαρσώς και να αναλάβει την ό,ποια ευθύνη (πολιτική ή άλλη) για την ενίσχυση των πάγια προβαλλόμενων θέσεων της τουρκικής προπαγάνδας;
Μήπως ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει πως η δημιουργία πολιτικών διαχωρισμών με βάση το θρήσκευμα αποτελεί φασίζουσα πρακτική; Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί ο παραμερισμός ενός τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού, με βάση κριτήρια που συγκαταλέγονται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;
Μήπως ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας (δεν βρήκε ούτε έναν διαθέσιμο Έλληνα μουσουλμάνο για να τον συμπεριλάβει στις λίστες των υποψηφίων) και προτίμησε να δημιουργήσει ένα πολιτικό πυροτέχνημα αποσκοπώντας στο να κερδίσει τις εντυπώσεις του πατριωτικού χώρου, στον οποίο και προσδοκά για να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη;
Μήπως ο κ. Καμμένος διαπίστωσε πως όλοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι με τους οποίους ήρθε σε επαφή, είτε δεν δέχτηκαν τις προτάσεις που τους έγιναν επειδή είναι πανικοβλημένοι και φοβούνται τις «δράσεις» (κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός, θρησκευτική περιθωριοποίηση, στιγματισμός ως εχθρού της «μητέρας πατρίδας», άρνηση ταφής κ.α.) που μπορεί να αντιτείνει το τουρκικό προξενείο απέναντί τους, είτε δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες και εργάζονται για τα συμφέροντα τρίτων χωρών; Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θεωρεί πως πρέπει να καταγγείλει με πλήρη στοιχεία, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και δημόσια ενημερώνοντας τον Ελληνικό λαό για την ανθελληνική δράση τουρκοφρόνων Ελλήνων πολιτών, η οποία θέτει σε κίνδυνο την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της χώρας;

Λυπούμαστε πολύ, αλλά η απόφαση αυτή (όπως δημοσιοποιήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ) μόνο ως πολιτικό ολίσθημα μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού έτσι κατορθώνει ο κ. Καμμένος να περιχαρακωθεί ως κόμμα και να δέχεται ως ικανούς συμπορευτές του στην πολιτική, μόνο όσους δεν είναι μουσουλμάνοι!!!

Στην καλύτερη περίπτωση, η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι μία πολιτική γκάφα και μάλιστα ολκής. Γιατί, μόνο ως γκάφα μπορεί να χαρακτηρισθεί απόφαση η οποία φέρεται ρατσιστικά έναντι συγκεκριμένης μερίδας Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει πως στην Ελλάδα υπάρχουν και Έλληνες οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Και ως εκ τούτου έχουν ένα πλήθος αναφαίρετων πολιτικών δικαιωμάτων, τα οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως δεν αναγνωρίζουν και ως εκ τούτου μπορούμε να υποθέτουμε πως για τον κ. Καμμένο ανεξάρτητοι ή Έλληνες είναι κάποιοι και όχι όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Δυστυχώς, με την συγκεκριμένη ανακοίνωση αποδείχθηκε πως ελάχιστα γνωρίζει ο κ. Καμμένος για τους Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι έγιναν για μία ακόμη φορά θύματα της Ελληνικής πολιτικής, στο όνομα του κομματικού οφέλους. Πριν 50 χρόνια, η πολιτική άνοια κατόρθωσε να στείλει στην αγκαλιά της Άγκυρας ένα πλήθος Ελλήνων μουσουλμάνων, μέσα από απαξιωτικές πολιτικές περιθωριοποίησης. Σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται, και ο κ. Καμμένος, προσπαθώντας να ασκήσει προεκλογική κομματική πολιτική, «χτυπάει» όλους εκείνους τους Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι αντιστάθηκαν σε πλήθος πιέσεων των τουρκοπρακτόρων και δικαιώνει τα επιχειρήματα της Άγκυρας πως «οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας, είναι Τούρκοι»…!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η άγνοια, η ανικανότητα και η πολιτική σκοπιμότητα κατορθώνουν να αναπτύξουν μείζονος σημασίας αρνητικές πολιτικές «πρωτοβουλίες», δωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην τουρκική (και όχι μόνο) συνεχώς αναπτυσσόμενη προπαγάνδα ένα πλήθος νέων επιχειρημάτων κατά της Ελλάδας. Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος και το επιτελείο του να έχουν αντιληφθεί την πολιτική τους «γκάφα» και να επαναπροσδιορίσουν την θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ζητήματα θρησκευτικών και όχι πολιτικών μειονοτήτων. Ελπίζουμε πως ο κ. Καμμένος δεν κάνει προσθαφαιρέσεις χρησιμοποιώντας τους Έλληνες ως απλούς αριθμούς και ούτε επιχειρεί να κάνει διαιρέσεις τοποθετώντας αυτάρεσκα παρονομαστές που θα του προσφέρουν θετικά αποτελέσματα…

Κι αν ο γράφων θεωρείται –αδίκως- ως υποκειμενικός κριτής, ας διαβάσουμε τι λένε και οι Έλληνες Πομάκοι (μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) για εκείνους που αυτάρεσκα τους τοποθέτησαν στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου, που επιχειρούν να τους δέσουν στο άρμα της Άγκυρας:

Απάντηση σε όλες τις ψευδοπροοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας που προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τις θέσεις του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, ότι δηλαδή οι Πομάκοι είναι Τούρκοι, δίνουν οι ίδιοι οι Πομάκοι της Θράκης.
Με μία δημοσίευση στην ιστοσελίδα Ζαγάλισα οι ηρωικοί Πομάκοι που τα ελληνικά πολιτικά κόμματα κάνουν ότι μπορούν για να τους σπρώξουν στην αγκαλιά της Τουρκίας για μερικά ψηφουλάκια, απαντούν στον γνωστό άθεο, άεθνο, μετααριστερό, ευρωπαϊστή ερευνητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέα Δημήτρη Λιθοξόου με μία επιστολή καταπέλτη για την τοποθέτηση του τελευταίου ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική.

Με σκληρά λόγια που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει οι Πομάκοι της Θράκης αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, την αλήθεια που οι επιλεκτικής ευαισθησίας ερευνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αρνούνται (?) να δούν.Δηλαδή την ρατσιστική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους απέναντι στους Έλληνες Πομάκους τα Θράκης, όπως αυτή η πολιτική εκφράζεται από τους συμπαθούντες των Γκρίζων Λύκων, των ακροδεξιών εθνικιστικών οργανώσεων της Τουρκίας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο δυστυχώς στην Ελλάδα η «προοδευτική» διανόηση της χώρας φαίνεται να έχει επιλεκτική ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγνοώντας την καταπιεστική πολιτική των κυβερνήσεων των γειτονικών χωρών απέναντι στους πολίτες τους και σε ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές φυλετικές ομάδες.

Προτιμούν να γίνονται οι υπερασπιστές του τουρκικού παρακράτους και της νεοοθωμανικής επεκτατικής πολιτικής στα Βαλκάνια, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της πΓΔΜ οι οποίοι δεν μπορούν ούτε την γλώσσα τους να μιλήσουν και κάνουν τα στραβά μάτια στην τρομοκρατία που ασκεί το προξενείο στους Πομάκους.
Και όλα αυτά την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο αναγνώρισε την διαφορετικότητα των Πομάκων από τους Τούρκους σε δημόσια ομιλία του στον τόπο καταγωγής του το χωριό Rize του Πόντου.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Όλες οι εθνικότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Απχάζιοι, οι Πομάκοι και οι Γεωργιανοί δεν είναι αντιμαχόμενες ομάδες. Όλοι έχουν την αξία τους. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον».

Και για αυτούς που διαβάζουν τούρκικα
KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL!
«Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Pomak, Manav, Gürcü etnisitler. Herkes bizim için değerlidir. Kimse kimseden üstün değil»
Başbakan Recep Tayyip Erdogan,
Rize 7.11.2011

Και όμως μετά από αυτή την ομολογία υπάρχουν στην Ελλάδα προοδευτικοί διανοούμενοι άνθρωποι οι οποίοι ακόμα ισχυρίζονται ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι. Τι άλλο να πούμε για το θέμα αυτό ίσως είναι καλύτερα να αφήσουμε τους Πομάκους να πούνε αυτό που πραγματικά πιστεύουν.

Ακολουθεί η Επιστολή

«Ακούγαμε το όνομα Δημήτρης Λιθοξόου. Μάθαμε ότι είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι είχε γράψει για τη «μειονότητα» στη Θράκη και αποφασίσαμε να δούμε το έργο του. Ούτως ή άλλως πέφταμε επάνω του, αφού πολλοί αριστεροί επιστήμονες τον έχουν ως σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν στις μειονότητες. Για κάθε αριστερό συγγραφέα που σέβεται τον εαυτό του, είναι το must των βιβλιογραφικών αναφορών! Έτσι, αποφασίσαμε να δούμε τι γράφει για τους Πομάκους, και να κρίνουμε τα γραπτά του και όχι τον ίδιο προσωπικά, αφού ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε και φυσικά τον σεβόμαστε.
Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι στο βιογραφικό του αυτο-συστήνεται ως Δημήτρης Λιθοξόος ή Λιθοξόου ή Νταμαρτζής ή Ταστσής (!). Ποιος είναι ο κύριος με τα πολλά ονόματα; Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει σπουδάσει τίποτα, αλλά μπορεί με άνεση να μιλάει ως ιστορικός ή κοινωνιολόγος, για πολλά και διαφορετικά πράγματα και για τις μειονοτικές ομάδες.
Ο Λιθοξόου, λοιπόν, ή Νταμαρτζής, ή Ταστσής «ασχολήθηκε» και με την μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Θράκης. Ασχολήθηκε, τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί πουθενά δεν γράφει ποια αξιόπιστα στοιχεία ερεύνησε και τι επιστημονικά ή άλλα εργαλεία χρησιμοποίησε ή πόσες φορές έκανε τον κόπο να έρθει στην περιοχή μας. Λεπτομέρειες! Ο Λιθοξόου απεφάνθη: η μειονότητα είναι τουρκική! Όλοι είμαστε Τούρκοι, ακόμα και εμείς στη Ζαγάλισα! Μόνο το κακό αστικό ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τον κύριο αυτό, μιλάει για Πομάκους ή Τσιγγάνους.
Πώς, λοιπόν, ο Νταμαρτζής/Λιθοξόου, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε και «χάρτη των τουρκικών οικισμών στη Θράκη», ερεύνησε και έβγαλε όλα αυτά τα συμπεράσματα; Ο ίδιος μας το αποκαλύπτει: διάβασε έναν …Τηλεφωνικό Κατάλογο! Ως Πομάκοι, έχουμε μείνει πραγματικά κατάπληκτοι! Διαβάζοντας έναν Τηλεφωνικό Κατάλογο καταλαβαίνεις τα πάντα για τις μειονότητες;
Και για την περίπτωσή μας, με έναν απλό Τηλεφωνικό Κατάλογο του ΟΤΕ (ελληνόφωνο παρακαλώ) αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά, αλλά μόνο Τούρκοι στη Θράκη; Μα τι μαγικός Τηλεφωνικός Κατάλογος ήταν αυτός; Από πού τον …ψώνισε; Από το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι; Ποια έκδοση ήταν;
Βέβαια, το πράγμα γίνεται …χειρότερο, γιατί ο Λιθοξόου/Νταμαρτζής γράφει ότι από τον Τηλεφωνικό Κατάλογο βρήκε 106.000 μουσουλμανικά ονόματα, τα οποία…επεξεργάστηκε! Τι είδους επεξεργασία έκανε δεν μας είπε. Τα πομακικά ονόματα διάφορων οικισμών που ο ίδιος παραθέτει (για τα συγκεκριμένα χωριά δεν πρόλαβαν οι Τούρκοι να καθιερώσουν τουρκικά ονόματα) ακυρώνουν τους ισχυρισμούς του.
Τόση παρέα με τους σλαβομακεδόνες και δεν έμαθε ακόμη πέντε λέξεις στα σλαβικά; Έτσι, και τα πομάκικα ονόματα π.χ. των χωριών Κρούσα (Αχλαδιά), Μπρατάνκοβα (Γοργόνα), Μπασάϊκοβα (Μάνταινα), Σαρατζίνα (Σαρακηνή) τα γράφει ως ονόματα …τουρκικών οικισμών! Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι όπου υπάρχει πομακικό και τουρκικό όνομα για κάποιο χωριό, εκείνος παραθέτει το τουρκικό, αποκαλύπτοντας άθελά του και την πηγή πληροφόρησής του για τον πίνακα αυτό.
Προφανώς, η μόνη σχέση του Λιθοξόου/Νταμαρτζή με τη Θράκη (εκτός από τον τηλεφωνικό κατάλογο), είναι αυτή που αναφέρει στο βιογραφικό του: έκανε στα νιάτα του …φαντάρος στον Έβρο!
Προτείνουμε να αφήσει τους Τηλεφωνικούς Καταλόγους και τους Χρυσούς Οδηγούς και να διαβάσει το βιβλίο του Τούρκου αριστερού Μιχρί Μπελί (Καπετάν Κεμάλ) ο οποίος έζησε στα βουνά της Ροδόπης και διέκρινε ότι η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι μία, όπως υποστηρίζουν ο Νταμαρτζής – Λιθοξόου και οι Τούρκοι, αλλά χωρίζεται σε τέσσερα (τουλάχιστον) κομμάτια: Πομάκους, Τσιγγάνους, Αλεβίτες (στο θρήσκευμα) και Τούρκους. Ο πραγματικός δημοκράτης και αριστερός Μιχρί Μπελί έγραψε ότι, άλλο έθνος είναι οι Πομάκοι και άλλο οι Τούρκοι.
Φυσικά, ο Λιθοξόου δεν γράφει ούτε μία λέξη για την πολιτιστική γενοκτονία που υφίστανται οι Πομάκοι από τους Τούρκους. Δεν θα το έγραφε φαίνεται ο …Τηλεφωνικός Κατάλογος του ΟΤΕ!
Ή, μπορούμε να βρούμε και μια άλλη, βαθύτερη, ψυχολογική εξήγηση: διαβάζοντας τα κείμενά του Λιθοξόου διακρίνει κανείς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ένα απύθμενο και πρωτοφανές μίσος για την Ελλάδα. Μίσος αβυσσαλέο, απερίγραπτο, που ξεχειλίζει σε κάθε σειρά στα γραπτά του, τέτοιο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μίσος που τρέφει ένας ακραίος Τούρκος εθνικιστής εναντίον των Πομάκων. Δυστυχώς, εμείς οι Πομάκοι, επειδή δεν έχουμε ούτε εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα, ούτε μίσος για την Ελλάδα, έτσι δεν είμαστε συμπαθείς στα γραπτά του κυρίου αυτού και στο συνάφι του.
Αντιθέτως, αν βρίζαμε την Ελλάδα, είμαστε σίγουροι ότι θα μας μνημόνευαν η Ελσίνκι Γουότς, ο Νακρατζάς, ο Δημητράς, ο Τσιτσελίκης, ο …Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων και ποιος ξέρει ποιος άλλος…
Για τον Λιθοξόου θα κλείσουμε με τη λαϊκή σοφία, παραθέτοντας μία παροιμία από τα βουνά της Ροδόπης: «ουτ ενό πένο να μόταστρα, ουτ ενό τζιέιλ νταταγιεστρά». Αν δεν την καταλαβαίνει ο Λιθοξόου είναι γιατί η παροιμία δεν είναι στα τουρκικά, αλλά βγαλμένη από την, άγνωστη σε αυτόν, πομακική γλώσσα!

Ένας Εθνικά Πομάκος

Εφημερίδα "Ζαγάλισα", τεύχος 59, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

33 σχόλια :

  1. ΠΑΡΕ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ;ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΑΡΤΕ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN THELOUN OI ELLHNES MOUSOULMANOI NA POLITIKOPOIOITHOUN NA PANE STIN TOURKIA H OPOU ALLOU THELOUN GIA NA KANOUN KOUMANTO!!!!!EDO EINAI H GH TON PROGONON MAS ...ELLHNON XRISTIANON ORTHODOKSON !!!!ARKETOI ALOTHRISKOI YPARXOUN STIN VOULI..GI AYTO MAS KATASTREPSANE!!!ARKETAAAAAAAAAAAAA...!!!!MPRAVO KAMENE..EISAI PATRIOTHS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΙΔΟ-ΒΟΥΛΗ ! ΟΥΤΕ Ε Ν Α Σ !

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ απανταχου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Πομάκοι είναι μουσουλμάνοι αλλά έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση. Είναι και αισθάνονται Έλληνες. Κακώς αποκλείει τους Πομάκους από τα ψηφοδέλτια του. Οι Πομάκοι δίνουν πολύ σκληρό αγώνα απέναντι στους Τουρκογενείς (αλλά και την προδοτική Ελληνική (;) κυβέρνηση).
    Όταν έλθει μια πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση, οι Πομάκοι πρέπει να αποκατασταθούν και εργασιακά και κοινωνικά. Να πάψουν να είναι έρμαια στις διαθέσεις της Τουρκίας χωρίς καμμία στήριξη από την προδοτική Ελληνικά κυβέρνηση. Έχουν όμως την στήριξη του Ελληνικού λαού ο οποίος δεν βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους Τουρκογενείς, τους Ρομά και τους Πομάκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ""Ακομα δεν τον ειδαμε...Γιαννη τον βαφτησαμε""
    οποιος δεν τον θελει..απλα δεν τον ψηφιζει..
    το να γραφει εδω κατεβατα ολοκληρα για το αν οι πομακοι ειναι Ελληνες στη συνειδηση μαλλον τζαμπα φαια ουσια ξοδευει..
    Φυσικα και εχουν Ελληνικη συνειδηση οι πομακοι....
    ΟΙ ΠΟΛΗΤΙΚΟΙ που δηλωνουν πομακοι ομως ειναι Ελληνες?? ρωταω τωρα εγω...
    μη ξεχναμε τις κατα καιρους δηλωσεις στην Ελληνικη βουλη απο τετοιου ειδους Εληναραδες... ουτε τις δηλωσεις απο πλευρας τουρκιας για τους βουλευτες πομακους...
    Μια χαρα το εκανε ο καμμενος!!
    αρκετη "" προοδευτικη "" μελανη χυθηκε...τωρα ηρθε η ωρα για πραξεις..
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ
    ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ
    ΕΔΩ ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς 13 Απριλίου 2012 3:24 μ.μ. Προφανώς δεν κατανοείς ούτε αυτά που γράφεις, ούτε αυτά που διαβάζεις. Αφού, λοιπόν, έγραψα σαφέστατα πως δεν έχει προσβάσεις στους μουσουλμάνους είτε δεν βρήκε ούτε έναν υποψήφιο μουσουλμάνο πολιτικό που να μην εξαρτάται από το τουρκικό προξενείο, θα έπρεπε να βγει και να το δηλώσει. όχι αυτές οι αόριστες δηλώσεις, που ρίχνουν νερό στον μύλο της προπαγάνδας της Άγκυρας. Και δεν έχουν δηλώσει Ελληναράδες οι τουρκοπράκτορες που έγιναν βουλευτές. Άλλοι δήλωναν Ελληναράδες και μας προέκυψαν μεμεταράδες. Αποσαφήνιση, ή διόρθωση της δήλωσης ζητάω. Αν δεν το καταλαβαίνεις, και συνεχίζεις να συγχέεις τον μουσουλμανικό πληθυσμό που ζει στη Θράκη κάτω από τις αφόρητες πιέσεις (κοινωνικές, οικονομικές και θρησκευτικές) του τουρκικού προξενείου, τότε δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο. Μπορείς να επιμένεις στην άποψή σου. Ίσως καλό θα ήταν να κάνεις μία πρόταση στον κ. Καμμένο, να επαναφέρει τις γνωστές μπάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο 13 Απριλίου 2012 3:49 μ.μ. : Αγαπητέ, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το σχόλιό σου, αφού προφανώς δεν έχει εννοήσει το κείμενο που γράφτηκε, αλλά, έτσι για να σε ενημερώσω, θα σου γράψω πως δεν έχω σπίτι στην Αθήνα, οπότε η προσφορά σου μάλλον πηγαίνει χαμένη. Και, αν είμαι γέννημα - θρέμα κάτοικος της Ξάνθης, δεν έχω σπίτι ούτε στην Ξάνθη... Πάντως, επειδή ψυχανεμίζομαι πως η αναφορά σου είναι συνέχεια (προηγούμενου) σχολίου, σε παραπέμπω στην προηγούμενη τοποθέτησή μου. Ίσως να σε (δια)φωτίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Κωνσταντίνε, μην ασχολείσαι. Δεν βλέπεις πως οι άνθρωποι βγάζουν μπιμπίκια αν κάποιος αμφισβητήσει την τελειότητα και το αλλάθητο του Καμμένου; Εσύ προσπαθείς να βάλεις σπίρτα στα μάτια να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά άλλοι προτιμούν την θεοποίηση και τις παρωπίδες. Ναι, τις πολιτικές - κομματικές παρωπίδες που μας έφεραν στο χάλι που σήμερα ζούμε. Μην χαλιέσαι μέρες που είναι. Εγώ, πάντως, παρακαλώ τον Θεό να δώσει φώτιση σε όλους μας και σε κάποιους λίγο περισσότερη, γιατί αρπάχτηκαν εναγωνίως από το άρμα Καμμένου και δεν ξέρω τι θα κάνουν αν τους κρεμάσει στην πορεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Καμμενος θα πρεπει να επιχειρηματολογησει σχετικα με τον τροπο αντιμετωπισης της προπαγανδας του τουρκικου προξενειου.
    Τι πιο λογικο απο το να απευθυνοταν σε Πομακους δημοσιογραφους για πολιτικη υποστηριξη μεσω πολιτικης συνεργασιας του κομματος του με γνησιους Πομακους που δεν τρομοκρατουνται απο τους πρακτορισκους της Αγκυρας?
    Πολυ απλη κινηση που θα αποδεικνυε τα πατριωτικα του κινητρα αμεσα!
    Πολυ απλες σκεψεις που δεν τις σκεφτηκε κανενας "Ανεξαρτητος Ελληνας"??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα με τρελαίνει πως όσοι υποστηρίζουν Καμμένο συμφωνούν σε όλα μαζί του. Μα σε όλα! Και αυτό, να με συμπαθάτε παληκαράδες μου, δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να συμφωνείτε σε όλα με κάποιον. Απλά δεν γίνεται. Σε κάποιο σημείο θα έχετε διαφοροποιήσεις και είναι λογικό. Σε άλλο σημείο θα πλησιάζετε αλλά και πάλι όχι απόλυτα. Αλλά να είστε σε όλα απολύτως σύμφωνοι, μόνο με έναν τρόπο γίνεται: αν είστε σε κατάσταση ύπνωσης. Καλά κάνει και γράφει εδώ ο Κωνσταντίνος. Καλά κάνει και κουνάει τα ήρεμα νερά του μυαλού μας. Καλά κάνει και θέτει ζητήματα. Τα είχε θέσει εξ αρχής και είχατε πέσει να τον φάτε. Και όταν έγραψε υπέρ Καμμένου, δεν είχατε να κάνετε ΟΥΤΕ ΕΝΑ σχόλιο. Μην με κάνετε κι εμένα να αρχίσω να θέτω ζητήματα για το παρελθόν του Παναγιώτη. Μην με βάζετε σε πειρασμό μέρες που είναι. Και μην τολμήσετε να μου πείτε πως ο Παναγιώτης άλλαξε, γιατί τότε θα στηρίξετε την προπαγάνδα του Αντωνάκη και του Βαγγελάκη και θα σας πούνε κι αυτοί ότι... άλλαξαν. Καλά κάνεις Κωνσταντίντε. Γράφε τα. Τουλάχιστον, ας γράφει κάποιος ερωτήματα για τον κ. Καμμένο. Άντε γιατί η ομερτά και οι κραυγές υποστήριξης υπέρ του Παναγιώτη μου θυμίζουν πως το τελευταίο καταφύγιο του φασισμού είναι η πατριδοκαπηλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως η ασύδοτη δράση του Τουρκικού προξενίου και η ανεξήγητη παθητική στάση των αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής πολιτείας δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την ανάληψη του ρίσκου να συμπεριληφθεί μουσουλμάνος ο οποίος να αποτελέσει δούρειο ίππο;

    Μήπως αν επέλθει η αποκατάσταση της εννόμου τάξεως τα πράγματα αλλάξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και πως θα επελθει η αποκατασταση της νομιμου ταξεως, και πως και κυριως ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα στη Θρακη?
    Διοτι η ασυδοσια και η προπαγανδα θα συνεχιζονται μεχρι την ημερα "ανεξαρτητοποιησης" της Θρακης!!
    Και απο ποιους -αν οχι απο τους ιδιους τους Πομακους- θα επελθει αυτη η αποκατασταση της νομιμου ταξεως?
    Γιατι υπαρχει αναληψη ρισκου?
    Γιατι οριζεται η διαχρονικη τουρκικη προπαγανδα και τρομοκρατια ως "παρουσα φαση"?
    Εδω και 30 χρονια η προκλητικοτητα των πρακτορισκων αυξανεται με γεωμετρικο ρυθμο!!
    Ποτε θα μπει ενας φραγμος επιτελους?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!
    ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ....
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΟΙΚΟΟΥΣ....

    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΡΕΚΥΛΟΙ
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ....ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΟΙΟΣ ΠΟΜΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ??
    ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ?ΕΙΔΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΖΗΤΩ ΕΛΛΑΔΑ??
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ,ΚΡΑΤΑ ΚΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ!!!!!!ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ,ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΡΕ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα αλλα κομματα δεχονται ευχαριστως πομακους και τουρκους εδω και πολλα χρονια.Γιατι δεν πανε εκει αυτοι που θελουν να γινουν βουλευτες;Ξερει κανεις κανενα τουρκικο κομμα που να εχει ελληνες βουλευτές;Πολυ καλα κανει ο Καμμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... Μόλις κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το "αλάθητο" του Καμμένου, βγαίνουν οι πρόθυμοι λαλίστατοι αλαλάζοντες μηδενιστές, μηδενικής γνώσης για τα όσα γράφουν, να χτυπήσουν, να καθυβρίσουν και να εξωραίσουν εκείνον που είχε το θράσος, που τόλμησε να αμφισβητήσει τον Καμμένο. Καμμένα μυαλά βλέπω μόνο να περιτριγυρίζουν τον Πάνο, και λυπάμαι πολύ, γιατί τελικά αποδεικνύεται πως η δήλωση αποσκοπούσε στην υφαρπαγή ψήφων που βρισκονται στην Χρυσή Αυγή και στο ΛΑΟΣ. Λυπάμαι πολύ κύριε Καμμένε για την ποιότητα σχολιασμού των ψηφοφόρων σας, αλλά περισσότερο λυπάμαι τους αλαλάζοντες γιατί δεν κατανοούν πόσο ζημιά κάνουν πρώτα στον ίδιο τον Καμμένο κι έπειτα στην Θράκη και την Ελλάδα γενικότερα. Κενού περιεχομένου εγκέφαλοι έγιναν σωματοφύλακες της κενής περιεχομένου εθνικής πολιτικής του Πάνου... Τελικά, οι εξελίξεις δείχνουν πως πολύ σύντομα ο Καμμένος είτε θα κάψει είτε θα καεί. Η φωτιά πάντως θα αφορά πολύ μεγαλύτερα θέματα από αυτά που βιαστικές τοποθετήσεις δημιουργούν. Κωνσταντίνε, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά σου την πέφτουν συντεταγμένα, συγκροτημένα, αλλά δυστυχώς με επιχειρήματα Χίτλερ...! Τελικά, προκαλείς ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ποιοτικές μετρήσεις των ψηφοφόρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 13 Απριλίου 2012 4:58 μ.μ.
    ΓΜ

    "Και πως θα επελθει η αποκατασταση της νομιμου ταξεως, και πως και κυριως ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα στη Θρακη?
    Διοτι η ασυδοσια και η προπαγανδα θα συνεχιζονται μεχρι την ημερα "ανεξαρτητοποιησης" της Θρακης!!
    Και απο ποιους -αν οχι απο τους ιδιους τους Πομακους- θα επελθει αυτη η αποκατασταση της νομιμου ταξεως?"

    Από αυτούς που δεν λένε "ναι σε όλα".


    "Γιατι υπαρχει αναληψη ρισκου?
    Γιατι οριζεται η διαχρονικη τουρκικη προπαγανδα και τρομοκρατια ως "παρουσα φαση"?
    Εδω και 30 χρονια η προκλητικοτητα των πρακτορισκων αυξανεται με γεωμετρικο ρυθμο!!
    Ποτε θα μπει ενας φραγμος επιτελους?"

    Όταν κυβέρνηση γίνει από πραγματικούς Έλληνες, όχι από ευέλικτους.


    ΥΓ. Στους εγχώριους συνεργάτες της ΜΙΤ που έχουν πικραθεί από την αδυναμία τους να χειραγωγήσουν καταστάσεις προς το πιο ευέλικτο, ένα έχω να πω: λόγω της ημέρας δεν θα πω περισσότερα. Ας συνεχίσουν να κάνουν παρέα στον Χασοχαρτιά και τον Χρύσανθο. Ο χρόνος που κατέστρεφαν τον Ελληνισμό για ιδίον όφελος τελειώνει - και, μετά το τέλος, δεν έχει ψυγείο μέχρι το μετά, αλλά νόμος 4000.

    Κωνσταντίνε, συνέχισε να θέτεις ερωτήματα που πονάνε: μόνο καλό κάνεις. Μην το αλλάξεις όπως το Antinews: μόνο αρνητικά ή προβληματισμούς να αναφέρεις, όχι γλυψ λόγια για κανέναν. Μόνο έτσι προσφέρεις καλοπροαίρετα την ευκαιρία να βελτιωθεί ο άλλος. Τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, είναι για το έθνος, όχι για κάποιο κόμμα. Το "όταν θα έρθουμε εμείς, θα βελτιωθούν τα πράγματα γιατί θα αλλάξουμε τη σύνθεση του payroll" που λέει το βαθύ κράτος, δεν αξίζει πλέον ούτε τον γέλωτα. Δεν μασάει κανείς πλέον από τέτοια. Γιαυτό μας έχουν πάρει παντού -εντός, εκτός και επί τα αυτά- στο ψιλό. Χρειαζόμαστε ουσιαστική δομική αλλαγή, όχι διευθέτηση μεταξύ μέρους του παρακράτους. Το Stratfor τα λέει πλέον ανοιχτά ότι θέλουν να μας αφανίσουν. Με ευέλικτους απλά διασφαλίζουμε το αλλοδαπό σχέδιο.

    Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μην τα βάζετε με τον Καμενο, και συμφωνούμαι σε όλα με το κόμμα Καμενου γιατί το καταστατικό του κόμματος έγινε από τούς ελληνες πολίτες.Εαν ενοχλεί αυτό σε κάποιους τα κουβαδακια και σε άλλη παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Anaconda
    Καλη Ανασταση καταρχην,

    Οι απαντησεις που δινεις ειναι πολυ θεωρητικες ενω εγω αναζητω συγκεκριμενες σε πρακτικο πολιτικο επιπεδο!
    Αυτοι που ισχυριζονται οτι δεν λενε "ναι σε ολα" ειναι παρα πολλοι οπως επισης και αυτοι που διαμηνυουν οτι ειναι πατριωτες!
    Η τελικη επιλογη θα πρεπει να ειναι προϊον ωριμου σκεψεως!
    Μονο ο Καμμενος αραγε και τα πρωην τσιρακια της ΝΔ ειναι αραγε η πολιτικη λυση στα εθνικα μας θεματα?
    Επετρεψε μου να αμφιβαλλω μονο και μονο απο το γεγονος οτι προβαλλεται πολυ εντονα απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ!
    Προσωπικα δεν εμπιστευομαι ανθρωπο που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του και μαλιστα οντας βουλευτης απο τα 27 του!!
    Αναρωτησου απλως κατα ποσο ενδιαφερονται ολοι αυτοι που περιτρυγιριζουν τον Καμμενο για την Ελλαδα ή απλως ενδιαφερονται για την πολιτικη τους επιβιωση επειδη γνωριζουν οτι η ΝΔ θα παρει εξισου χαμηλα ποσοστα με το ΠΑΣΟΚ και πολλοι γαλαζιοι θα ριξουν πολυ κλαμα επειδη θα χασουν την εδρα τους!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχω να πω πως η εξωτερικη πολιτικη ειναι πολυ σοβαρο πραγμα και εχει πολλες παραμετρους.Ενα καινουργιο κομμα που ακομα δεν ειναι καλα οργανωμενο, πρεπει να προσεχει τις κακοτοπιες.Αστοχες ενεργειες και δηλωσεις μπορουν να προκαλεσουν απο διπλωματικο επεισοδιο μεχρι πολεμο.Και αυτο ισχυει οχι μονο στην εξωτερικη πολιτικη αλλα σε ολα τα θεματα.Η πειρα μετραει πολυ σ αυτες τις περιπτωσεις.Προσεκτικα βηματα λοιπον και καλα μελετημενα.Ετσι μονο θα πεισει τους νουνεχεις Ελληνες και οχι μονο τους θερμοκεφαλους "πατριωτες".Αλλιως θα ξεφουσκωσει γρηγορα οπως ο Καρατζαφερης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ΓΜ
    Αρχικώς, δεν έχω σκοπό να σου υποδείξω τί θα ψηφίσεις. Εσύ επιλέγεις.

    "Οι απαντησεις που δινεις ειναι πολυ θεωρητικες ενω εγω αναζητω συγκεκριμενες σε πρακτικο πολιτικο επιπεδο!
    Αυτοι που ισχυριζονται οτι δεν λενε "ναι σε ολα" ειναι παρα πολλοι οπως επισης και αυτοι που διαμηνυουν οτι ειναι πατριωτες!"

    Για ποιούς μιλάς;!
    "Ναι σε όλα" είπαν Παπανδρέου/Βενιζέλος, Σαμαράς και Καρατζαφέρης.
    Ο Κουβέλης είναι εφεδρεία.
    Το ΚΚΕ είναι αυτοκαταστροφικό.
    Τσίπρας για εθνικά και λαθρομετανάστες;
    Θες να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή; Όταν το κάνεις, πες μου.


    "Η τελικη επιλογη θα πρεπει να ειναι προϊον ωριμου σκεψεως!
    Μονο ο Καμμενος αραγε και τα πρωην τσιρακια της ΝΔ ειναι αραγε η πολιτικη λυση στα εθνικα μας θεματα?
    Επετρεψε μου να αμφιβαλλω μονο και μονο απο το γεγονος οτι προβαλλεται πολυ εντονα απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ!
    Προσωπικα δεν εμπιστευομαι ανθρωπο που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του και μαλιστα οντας βουλευτης απο τα 27 του!!
    Αναρωτησου απλως κατα ποσο ενδιαφερονται ολοι αυτοι που περιτρυγιριζουν τον Καμμενο για την Ελλαδα ή απλως ενδιαφερονται για την πολιτικη τους επιβιωση επειδη γνωριζουν οτι η ΝΔ θα παρει εξισου χαμηλα ποσοστα με το ΠΑΣΟΚ και πολλοι γαλαζιοι θα ριξουν πολυ κλαμα επειδη θα χασουν την εδρα τους!"

    Η θέση στα εθνικά θέματα στη ΝΔ, για παράδειγμα, ορίζεται από τους βουλευτές; Όχι. Στο ΠΑΣΟΚ; Όχι. Στη ΔΗΜ.ΑΡ.; Όχι. Κάπου αλλού; Όχι.
    Θα πρέπει να κατανοήσεις ότι υπάρχουν πράγματα πολύ σοβαρά, που χρειάζονται πολύ μελέτη, είναι απότοκο πολλών συνιστωσών και δεν μπορούν να παρουσιαστούν ως "μπούλετς" για να είναι ευκολοπούλητα.
    Ακριβώς γιαυτό δεν είναι ζητήματα διαχειρίσιμα σε μικροκομματικό επίπεδο.
    Το γεγονός λοιπόν ότι έχουν αρχίσει να προβάλλουν τον Καμμένο εκτός και εντός Ελλάδας καλώς σου κινεί την περιέργεια.
    Το κάνουν επειδή εξυπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων; Όχι. [ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ΔΗΜ.ΑΡ.]
    Το κάνουν επειδή υποστηρίζει κομμουνιστικές λύσεις τύπου Βόρειας Κορέας; Όχι. [ΚΚΕ]
    Το κάνουν επειδή δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο κυβερνητικά αλλά απλά διαμαρτύρεται; Όχι. [ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή]
    Το κάνουν επειδή οι θέσεις του, όπως παρουσιάζονται στο πρόγραμμα, αντιτίθενται μεν στον 'ανώτερο στρατηγικό σχεδιασμό' αλλά αποτελούν βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα, βιώσιμη λύση για τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής εξέλιξης σε σωστές βάσεις, και ένα καλύτερο σχέδιο εξέλιξης του όποιου γενικότερου πλάνου σε ευρύτερο επίπεδο; Εσύ θα το κρίνεις με την ψήφο σου. Αρκετοί εκτός Ελλάδας ήδη άρχισαν να το μελετούν πολύ σοβαρά ως τη μόνη εναλλακτική λύση. Αυτό κάτι λέει.


    @ 14 Απριλίου 2012 11:38 π.μ.
    Ακόμα και οι εγχώριοι συνεργάτες του εχθρού λένε απροκάλυπτα ότι έχουμε οικονομικό πόλεμο, εσύ ακόμα φοβάσαι μην τον προκαλέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι σημασια εχουν ολα αυτα ;
    Η χωρα ειναι στο κενο και η διαλυση συνεχιζεται .
    Γινουν δεν γινουν εκλογες , η δευτερη φαση του σχεδιου ειναι η ολοκληρωτικη καταστροφη και η εξαφανιση του Γενους .
    Οσοι ελπιζουν σε Καμμενους και χρυσες αυγες , καλα θα κανουν να ετοιμαστουν για πρωτογνωρες καταστασεις .
    Οι κατακτητες και οι δωσιλογοι τους , δεν φευγουν με εκλογες .
    ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ , ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ .

    Καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλη Λευτερια .Και επειδη η Λευτερια δεν θα ελθη πριν Αναστηθουνε οι Ελληνες απο τους ταφους τους , ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ .
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΑΝ . Εκτος τον ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ .
    ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ; Η ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καμμένος – “Ανεξάρτητοι Έλληνες – “Κάρτα Του Πολίτη”: “Αυγό να πάρεις απ’ αυτόν, δεν έχει κρόκο μέσα”

    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_4279.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Anaconda

    τα επιχειρηματα σου, οφειλω να παραδεχτω οτι, εχουν λογικη βαση,αλλα προσωπικα μου αρεσει να εξεταζω και την παραμικρη λεπτομερεια για την σωστη σφαιρικη αντιληψη για καθε ιστορικο γεγονος και για καθε σημαντικο ιστορικα ατομο!
    Εξυπακουεται οτι τα κομματα-προς αποφυγιν- στα οποια αναφερεσαι,δεν ειναι παρα ενα ματσο απατεωνων!
    Επειδη ο Καμμενος αποτελει εναν βασικο πυλωνα στην πολιτικη,πλεον,διαβαζοντας αυτο το συντομο αλλα ακρως σημαντικο αρθρο:

    http://kallimaxos.blogspot.com/2012/03/blog-post.html


    καταλαβαινω οτι ειναι αναξιοπιστος!!

    Ευχομαι Καλη Ανασταση για την πατριδα μας,αλλα τα γεγονοτα....

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. bravo ston kameno .me pisate gia na ton psifiso. proin pasokas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρωην πασοκας , ισως , αλλα , κουκι εις τους αιωνας !
    Αλλα δεν εχει σημασια πλεον .
    Οι εκλογες σηματοδοτουν την αρχη του τελους . Ο καθε Καμμενος εχει κανει τα κουμαντα του 20 χρονια στον βουρκο . Ολοι εσεις που σαν μωρες παρθενες τρεχετε απο σταυλο σε σταυλο να δουμε ποιος θα σας ταϊση ΟΣΟΝΟΥΠΩ .
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , εσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λογια...λογια ...λογια
    που΄σε ρε Γιωργο Παπαδοπουλε.. να μπει καθε λαμογιο στη τρυπα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυστυχώς απ' ότι βλέπω οι Έλληνες(;) είναι ο καθένας στην κοσμάρα του! Το μυαλό επτασφράγιστο και στα μάτια παρωπίδες. Τρικυμία εν κρανίω και ο καθείς έχει τη σωτήρια λύση, όλοι αρχηγοί και παντογνώστες. Δεν ενώνονται και δε βάζουν νερό στο κρασί τους, αλλά ΟΛΟΙ φροντίζουν για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Ετοιμάζομαι για μεγάλη απογοήτευση με τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι ίδιοι κλέφτες θα μας κυβερνήσουν και πολύ μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ερώτηση: οι Ανεξαρτητοι Έλληνες είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει Πομάκους υποψήφιος; Έχει δεί ο συντάκτης του άρθρου πολλούς Πομάκους υποψηφίους διαχρονικα (πολλώ δε μάλλον βουλευτές); Η ελληνικότητα των Πομάκων (και ο πατριωτισμός τους) είναι αδιαμφισβήτητος. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους λοιπούς μουσουλμάνους της Θράκης μας, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό διατρνώνουν την τουρκική εθνική συν είδησή τους! Το να στέλνουμε στην ελληνική βουλή πρακτορες της Τουρκίας είναι έγκλημα και πρέπει επί τέλους να σταματήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νομίζω πως τελικά έβαλε υποψήφιο μουσουλμάνο ο Καμμένος, το είδα από τοπική εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]