Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία παραβιάζει την συνθήκη Σένγκεν και απαξιώνει την Ελλάδα

Ελέγχουν όσους Έλληνες μπαίνουν στη Γερμανία!!!

Φυσιολογικά, εάν λειτουργούσε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ή όπως αλλιώς θέλουν να ονομάζουν το μίγμα από συνθήκες που δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι οραματιζόμενοι μία Ευρώπη των πολιτών και της Δημοκρατίας, σήμερα η Γερμανία θα έπρεπε να βρίσκεται στο σκαμνί για παραβίαση της συνθήκης Σένγκεν εις βάρος της Ελλάδας, την οποία αυθαίρετα τοποθετεί εκτός της συνυπογραφείσας συνθήκης και επίσης αυθαίρετα φέρεται απαξιωτικά στους Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στην Γερμανία ως μη Ευρωπαίους.

Εάν η Ευρώπη σεβόταν τον εαυτό της, σήμερα θα έπρεπε να επιβάλει στην Γερμανία τεράστια πρόστιμα για παραβίαση βασικών όρων δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η Ευρώπη του σήμερα είχε και την ελάχιστη σχέση με δημοκρατία, ισονομία και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε., θα είχε -στην καλύτερη για την Γερμανία περίπτωση- επιπλήξει δημοσίως δια μέσω των οργάνων της (βλ. Ρομπάϊ) την Γερμανική προσβλητική για την Ελλάδα συμπεριφορά της Γερμανίας.

Tην επιστροφή στο σύστημα μεθοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών λόγω της αδυναμίας χωρών, όπως η Ελλάδα, να ελέγξουν τη ροή λαθρομεταναστών. “Καθαρός λαϊκισμός” λένε οι Πράσινοι.

Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα. Οι επιβάτες καλούνται την ώρα της προσγείωσης να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προς επίδειξη μόλις βγουν από τη «φυσούνα» και ο έλεγχος γίνεται από αστυνομικούς που τους περιμένουν στο χώρο του αεροδρομίου.

«Όχι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών τα ανοιχτά σύνορα»
Κράτηση λαθρομεταναστων στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία


Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», προειδοποίησε στην ίδια συνέντευξη εξαγγέλλοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν – Κλοντ Ζεάν για να γίνουν ανάλογες προσαρμογές στο νομοθετικό κείμενο της συμφωνίας Σένγκεν.
Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας. «Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία» δήλωσε. «Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».

Πηγή: Deutsce Welle
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Να υπαρχει ελεγχος για ολους τους Γερμανους που επισκεπτονται την Ελλαδα για να διαπιστωσουν πρωτον ποσο ωραιο ειναι να απαξιωνεις και δευτερον για να εμπεδωσουν το ατοπο του να εξομοιωνεις τον μουσουλμανο λαθρομεταναστη με τον Ελληνα πολιτη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατάντημα μας είναι ότι μας ενοχλεί που μας "μειώνουν" ενώ εμείς αγοράζουμε τα περιττά προιόντα τους... με αντίτιμο την γη που πατάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τη χαίρονται τη Σένγκεν τους. Αλλά πριν κλείσουν τα σύνορα να περιμαζέψουν όλα τα εκατομμύρια λαθραίους που με δική τους ευθύνη έχουν εγκλωβιστεί εδώ και λυμαίνονται τη χώρα, κάνοντας χρήση του κράτους πρόνοιας ενώ δεν προσφέρουν τίποτε σε αντάλλαγμα πέρα από συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα εγκληματικότητας, ηρωίνη και πορνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]